Се подновив со три лакчиња. Rapsodi Multivitamin #338 (многу убава минт боја) Rapsodi Multivitamin #358 (темно зелен со дискретни светки) Olivia #05 (нежна розе боја) Барав слики но неможев да најдам.
Утре планирам да се подновам со едно 10тина лакчиња од тие поефтините до кај 50 денари.Да ми кажите кој се најдолготрајни , да не земам мешано едни пацифик,едни рапсоди,голден Во еден коментар прочитав дека пацифик али сепак добредојдена е помошта
Голден Роуз се добри, Пацифик имам еден ама не сум го користела. Погоре прочитав лаковите на Малена биле добри па планирам да си купам.
Мене и пацифик и голден роус ми имаат прекрасни бои. Можеби лакчињата на голден роус се за нијанса подолготрајни ( без ставање на top coat ), но мене и двата со top coat одозгора ми траат дури и до една недела.
Каде можам да ги најдам овие лакови ама цела колекција да ја има а не само 3 бои,јас вчера купив од битпазар од една тезга ама само жолт имаше а ми требаат другите бои??
За лакирање секогаш експериментирам, ама тоа често завршува со АЦЕТОН. Најчесто се лакирам во 2 различни бои, еден нокт со една боја, а друг со друга. А инаку користам од Оливиа и Пацифик
Да ти кажам - не ги зимај Пацифик, многу брзо се сушат и се љупат, за тие пари подобри ти се Оливиа, а има едни од 40 ден, Елегант мислам дека беа, и тие се добри. Исто и Амбрела не се лоши, малце како воднасти се и ги нема сегде, во Базаро 35 денари се, а немој да се лажеш по парфимерии да купиш, 55-60 денари се.
Да се надоврзам на Мона, Пацифик и јас сум против да ги земеш подобро Голден или Оливиа, исто така ако налеташ на Тренди многу се добри за 50 денари траат многу нема да те разочарат вервај но некако потешко се наоѓаат.
се додека е ок и ноктот е убаво негуван и секогаш ставате хранителна основа мислам дека нема мака кој лак е од горе... мене Пацифик ми трае и по 5 дена а некад само 2 ... но тоа како што сум видела не зависи толку од лакот него од мене ... Спојлер интересна идеа за чување на лакчињата
Имам лакови во разни бои, од Голден Рос, Пацифик и др. ама не ми се свиѓа што многу брзо се лупат. Последниве неколку лака што си ги купив ми се од Класикс чарминг и сум задоволна, ми се лупат после 5-6 дена(ако мијам садови) и убави нијанси има
Презадоволна сум од лаковите Малена, еве веќе 7ми ден ми се налакирани и направив само мала корекција на еден нокт... Благодарност до феминките што го открија лакчево
Може некој да ми ја појасни сликава? дефинитивно ова е фолија, ама ја премачкува со лак? а потоа на ноктот е убаво исправена
Пријатно сум изненадена од Авон лаковите, преубави се. Има летни ,свежи боички и прв пат лак да ми трае 7 дена. Обично уште истиот ден половина нокти ми се излупени.
Најчесто си купувам од овие поефтиниве, и најзадоволна сум од Rapsodi. Многу убави бои имаат и подолго траат, за разлика од Pacific и Olivia. Патем еве неколку сликички
Да обична фолија, јас во моментов ги правам, подоцна ќе постирам во Вашите нокти да се пофалам, не е едноставно и не е лесно, фолијата се витка бидејчи ноктите ми се обли а на девојката и се поправи некако, ќе видите впрочем
Лаковите на Rapsodi ги има секаде.Иначе да вистина е тоа дека имаат убави боички,ама бе..Мене од два пати лакирање ми се чини дека одма се здебелуват лакот.