1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Лакови за нокти

Дискусија во 'Тело' започната од fashionista, 2 јули 2011.

1. PinkGir123

PinkGir123 Популарен член

Се зачлени на:
    14 мај 2012
    Пораки:
    1.125
    Допаѓања:
    759
    Најчесто си купувам лакови од пазар за 40 денари.А некогаш купувам и на голден роуз.Си купив и еден на аурора и не е ништо специјално. :D

2. Iskra.F

Iskra.F Активен член

Се зачлени на:
    6 јули 2012
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    0
    ima eden lak na flormar mislam deka se vika calcium gel, okolu 120-130 denari e. Mene mi gi napravi noktite cvrsti i uspeav da gi porasnam. I takov e malku po gust lici na gel za vestacki nokti. Odlicen e

3. Iskra.F

Iskra.F Активен член

Се зачлени на:
    6 јули 2012
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    0
    ima eden lak na flormar mislam deka se vika calcium gel, okolu 120-130 denari e. Mene mi gi napravi noktite cvrsti i uspeav da gi porasnam. I takov e malku po gust lici na gel za vestacki nokti. Odlicen e

4. TheaEsposito

TheaEsposito Популарен член

Се зачлени на:
    13 ноември 2010
    Пораки:
    2.004
    Допаѓања:
    2.462
    Јас морам во темава да се пожалам од Голден Роуз лаковите. Треба да ставаш по 2-3 слоја да ти излезе убава бојата. Аман, многу ме нервира тоа. И после цел ден ќе чекам да се исушат. :@

5. babymama

babymama Истакнат член

Се зачлени на:
    28 јуни 2012
    Пораки:
    437
    Допаѓања:
    228
    јас си купив сега неколку лакчиња од essence од dm. супер бои, супер квалитет, а цена 99 ден.

6. goddess.Of.chaos

goddess.Of.chaos Популарен член

Се зачлени на:
    1 јуни 2011
    Пораки:
    1.066
    Допаѓања:
    1.060
    Јас најдов OPI во аптека во Буњаковец, сета среќна влегувам и прашувам колку чинат, и таа ми вика шестодјсуењјфбвк, не се ни потрудив да го чујам остатокот од цената чим почнува со 600. На здравје нека им се, ама тие пари на лак не ги давам. :D

7. Unfaithful18

Unfaithful18 Популарен член

Се зачлени на:
    11 јануари 2010
    Пораки:
    2.386
    Допаѓања:
    1.114
    Лакови за нокти си купувам од бит-пазар. По триесет денари - преефтини, а ги има секакви бои и нијанси. Е не се квалитетни и од 3-4 дена повеќе не стојат, ама па мене и така брзо ми здосадува една боја. :)

8. Macushkaa

Macushkaa Нов член

Се зачлени на:
    18 ноември 2011
    Пораки:
    608
    Допаѓања:
    155
    Најчесто се лакирам со розеви. Затоа и најчесто такви купувам..е сеа ноктите ми се малце подолги.. едно лакирање пола лак заминуват.. и затоа почесто си купувам.
    Имам 4,5 розеви (во разлучни нијанси) 1 жолт , 2 плави, 1 црвен,3 црни(ич не ги користам),1 сив, 1 безбоен, 1 лилјав,1 што преливат,1 бел,1 мастило боја и др

9. Ella.313

Ella.313 Истакнат член

Се зачлени на:
    7 јуни 2012
    Пораки:
    337
    Допаѓања:
    149
    FlorMar е најдобар лак заедно со Аura-ист им е квалитетот,со 2 слоја си тамански налакирана и трае по 2 недели-проверено.

10. OmniaVanitas

OmniaVanitas Популарен член

Се зачлени на:
    21 јули 2012
    Пораки:
    1.456
    Допаѓања:
    1.477
    Денеска сакав бордо - боја да ми се ноктите. Долги ми се и одамна не сум ја имала таа боја. Баш тој лак ми е подарок од роднина од Енглеска... Дури денеска забележав зошто тој лак ми е еден од поквалитетните - бил Christian Dior... :o :D

Лаковите порано ги купував во „Рубин“ зошто беа со добар квалитет. А последните лакови шо ги имам земено ми се oд овие (само што до пред некое време имаа друго име на фирма или така некако) и сум задоволна.
    Во последно време почнав да не мислам многу на квалитет туку повеќе на боја, па така си истресов пари на лакови со различни бои кои бледеат од вода :@ Џабе бојата кога после пола ден ми ја однемува...
    И да, мислам дека нема кој нема барем еден лак од Голден Роуз зошто пазаров ни е преплавен со таа марка :lol:

11. k.a.j.a

k.a.j.a Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јуни 2011
    Пораки:
    89
    Допаѓања:
    34
    која е причината што ми се прават балончиња на лакот откако ќе се излакирам?

12. ludoto19

ludoto19 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    7.226
    Допаѓања:
    41.464
    3eмав еден гел за нокти на дебора, со калциум, да не се кршат, има некој искуство со воа чудо? :)

13. Belieber15

Belieber15 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 март 2012
    Пораки:
    111
    Допаѓања:
    88
    Конечно си најдов OPI лакови во Скопјево! wohooo :D
    Тие се нели американски професионален бренд за лак за нокти... и едноставно најубави се :lol: Да се одлучам за боја и одам да си купам :)

Прикачени фајлови:

14. simoncelicius

simoncelicius Популарен член

Се зачлени на:
    29 јануари 2011
    Пораки:
    3.631
    Допаѓања:
    8.435
    ^Ги има уште пред некое време ама реално скапи се, 700 ден, ако можеш да си ги дозволиш супер, мене ми фати око нијансата Elephantastic Pink [​IMG]

Исто и Panda-Monium Pink [​IMG]

Лудо тој гел не сум го пробала ама имав сличен гел со калциум од флормар и одличен беше, дури даваше ефект како да ти се гелни нокти направени во салон

k.a.j.a меурчињата не се ништо друго освен воздух, или ставаш втор слој веднаш врз првиот кој сеуште не е исушен или повеќепати едно врз друго нанесуваш лак на исто место.
    Пробај да ставиш еден слој од лакот само со едно повлекување на четкичката, па одкако ке се исуши добро, стави го вториот слој.

На Belieber15 му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Hkikica

Hkikica Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јуни 2012
    Пораки:
    989
    Допаѓања:
    677

Прикачени фајлови:

16. Belieber15

Belieber15 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 март 2012
    Пораки:
    111
    Допаѓања:
    88
    simoncelicius ги барав многу одамна лаковиве и конечно ги најдов во еден салон за нокти :) Инаку да скапички се но мислам дека вредат :) Јас сеуште се мислам која боја да земам , сакам некоја што би можела да ја носам секое време во годината.Бидејки лаковиве на OPI кога ќе ги ставиш еднаш издржувале и до месец дена ( бар така викаат).

Ептен е убав овој Panda-Monium Pink :inlove:

17. Chocolate.me

Chocolate.me Популарен член

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    2.728
    Допаѓања:
    7.645
    ^ 700 денари за едно мало тубиче лак ?
    Мислам дека е премногу, прочитав дека се Американски прозивод, но сметам дека некои фирми се исто квалитетни, а и немаат многу скапи производи.
    Најчесто користам Golden Rose, многу сум задоволна од оваа фирма, брзо ми се суши. Во Велес се околу 50-60 денари, но нема некој голем избор. Во Скопје кога одам, секогаш купувам некоја несекојдневна боја, убави ми се.
    Сега ќе одам за Скопје, па да ве прашам нешто. Една моја братучетка во Прилеп си купила Golden Rose лак, со магнетче. Се лакираш со лакот, го ставаш магнетчето околу 2-3 секунди и се прават линии. Го земала 150 денари, кажа имало и со ѕвезда. Има ли некаде во Скопје да си земам ?
    :)

Инаку, од лакови преферирам светли бои, портокалова и розова, светло сина и светло виолетова. Многу ми се допаѓаат боите, ми внесуваат светлина и ми го подобруваат расположението.

18. Waka-waka

Waka-waka Популарен член

Се зачлени на:
    2 јули 2010
    Пораки:
    2.272
    Допаѓања:
    8.904
    ^ Има во Голден Роуз тоа на рекорд што е.

На Chocolate.me му/ѝ се допаѓа ова.
  19. simoncelicius

simoncelicius Популарен член

Се зачлени на:
    29 јануари 2011
    Пораки:
    3.631
    Допаѓања:
    8.435
    Од салон за нокти? Абе ако ги купуваш од таму сигурно поскапи ке ти ги продадат најубаво купи си од парфимерија.
    А мене тоа дали ке трае лакот 3 дена или цел месец не ми игра никаква улога, јас еден ден и одма го вадам лакот, или го лупам од некоја си моја глупава навика или пак намерно го бришам за да го заменам со друга боја, па така и најобичните лакчиња 2 за 50 ми вршат работа, крај краева се работи само за нијансата на лакот да ми се свиѓа марката не ми е битна.
    Да беше некој производ за лице ќе го платев поскапо ама вака се додека чекам од моите не планирам да фрлам толку пари за лак, па каков сака нека е :)

20. awl

awl Популарен член

Се зачлени на:
    23 март 2012
    Пораки:
    624
    Допаѓања:
    1.128
    Може локација на продавачот на лаковиве? :) Ги барав ама не ги најдов :(