1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Лакови за нокти

Дискусија во 'Тело' започната од fashionista, 2 јули 2011.

1. Emotional123

Emotional123 Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јули 2011
    Пораки:
    8.576
    Допаѓања:
    40.004
    Користам од оние од по 3- денари на пазар и супер ми се. Имам во различни бои.

2. Gargamel

Gargamel Истакнат член

Се зачлени на:
    25 мај 2010
    Пораки:
    413
    Допаѓања:
    129
    Лакови за нокти купувам од пазарче. Супер се и ништо не им фали! Порано купував од Орифлејм ,убави се и тие, ама многу пари за еден лак бе :^)
    Голден роуз си се супер, ги имам во сите бои и често сум налакирана само во една боја.. :D

3. mamma-mia

mamma-mia Популарен член

Се зачлени на:
    8 јули 2011
    Пораки:
    1.028
    Допаѓања:
    2.261
    Лакови за нокти најчесто купувам од парфимериите. Ги купувам од 35-60 денари. Имам во различни бои но најчесто употребувам нежни бои..

4. Smiley-29

Smiley-29 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 април 2011
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    0
    јас кога се лакирам нервите ми попуштаат...многу сум трапава околу лакирањето и околу прстите си ги праам со лак,а сакам да ми се средени,ама за маникири баш и немам пари... :(

5. Iva-Mici

Iva-Mici Популарен член

Се зачлени на:
    1 август 2010
    Пораки:
    1.168
    Допаѓања:
    237
    Се лакирам со секакви,од менхетен до оние од пазарче по 40-50 ден што се.Секогаш,ама баш секогаш имам лак на рацете,посебно во лето како сум облечена таков ми е и лакот.Обожавам девојки со средени нокти :)

6. mona.s

mona.s Истакнат член

Се зачлени на:
    14 јуни 2011
    Пораки:
    579
    Допаѓања:
    153
    ова лето се носат светли лакови како светло плаво жолто, а додека на зима носам обавезно бордо или гри боја 8)

7. S-i-m-o-n-a

S-i-m-o-n-a Истакнат член

Се зачлени на:
    5 јуни 2011
    Пораки:
    142
    Допаѓања:
    135
    Прво шо забележувам кај некоја девојка се ноктите,,, Обожавам средени нокти убаво налакирани ... Искрено коа ке ми се скши нокт дури плачам од нервоза... Често правам шари со лаковите на ЕСЕНС .. Дефинитивно најдобри според мене :)

8. ripkata

ripkata Истакнат член

Се зачлени на:
    15 мај 2011
    Пораки:
    116
    Допаѓања:
    68
    Ноктите ми се секогаш налакирани . Ако гледам дека еден нокт ми е налакиран , а другиот до него изгребан се нервирам .
    Во моментов на ноктиве имам тиркизен лак и си го викам - азурен брег :D ..
    Погоден е за летово ! :)

9. MarchelineAmaru

MarchelineAmaru Популарен член

Се зачлени на:
    7 јули 2010
    Пораки:
    2.255
    Допаѓања:
    1.343
    Денес си купив златен лак за нокти ,филм ми беше од поодамна :lol:
    Многу интересно изгледа на потемнета кожа ,ја прави уште потемна :lol:

10. najubava2010

najubava2010 Популарен член

Се зачлени на:
    19 април 2010
    Пораки:
    1.619
    Допаѓања:
    4.653
    Имам 20-тина лакови, воглавно основните бои и боите кои ми преовладуваат во плакар, за да можам да кобинирам 8) .
    Марки-секакви но преовладува Голден роуз, а од оние поскапите немам не ми се даваат многу пари за лак кој за 2-3 дека ќе го избришам, а и да не е екстра квалитетен во никој случај не штети.

Често си експериментирам па ако не ми се допаѓаат чичко Ацетон е решение за се.

Сакам да ми се средени ноктите, и најчесто си ги шарам и си ги постирам во соодветната тема за тоа ;) .
    Кога ќе видам девојка/жена со несредени нокти веднаш добивам слика за непеднатна личност, без разлика колку и да е убаво облечена.
    Ужасно ми е грд излупениот лак, па добро ако немаш време да се лакираш сигурно имаш 2 минути да ги избришеш :!: . Мене 99% од времето ми се уредни, налакирани и средени но тој 1% кога сум во гужва и немам време за нив ми се обични, чисти, без ништо на нив или само безбоен лак.

11. rainlover

rainlover Истакнат член

Се зачлени на:
    23 јуни 2010
    Пораки:
    969
    Допаѓања:
    632
    Ноктите на нозете ми се секогаш налакирани и тоа со поинтензивни бои најчесто кафеава, бордо, а во летниот период со виолетова, темно розева.
    Ноктите на рацете ретко ги лакирам, кратки ми се, само малку што ќе ми пораснат ги сечам, можеби ќе ви изгледам како freak ама мене не ми се допаѓа, или барем како изгледа на мене.
    Можеби тоа ми останало од средно додека бевме на пракса една проф. постојано ни ги проверуваше ноктите, според неа фармацевтите на требало да бидат со долги нокти, прво поради тоа што не изгледа естетски убаво и второ затоа што под ноктите и те како можат да се најдат паразити и бактерии.

12. minne-mouse

minne-mouse Истакнат член

Се зачлени на:
    1 јули 2011
    Пораки:
    625
    Допаѓања:
    536
    Користам секакви бои на лакови теени,светли,дречливи зависи од годишното време :)
    Не сакам премногу шарени нокти и зато најчесто сум налакирана со една боја но практикувам ноктите на нозете да ми бидат исто налакирано со рацете ,иста боја :)

13. Monroe

Monroe Популарен член

Се зачлени на:
    13 јуни 2011
    Пораки:
    431
    Допаѓања:
    416
    Обожавам кога ноктите ми се фино средени и налакирани со некоја добра боичка. :) Лакови имам секакви и од оние по 20/30 денари до оние на Seventeen над 200 денари...ма да искрено не ми се даваат толку пари за лак ама некогаш кога имам некој денар повеќе и кога можам да си приуштам си купувам и од поскапите...ем поубави бои има ем подолго трајат, дури и до 2 недели. :)
    Инаку преферирам појаки бои, мат, не светкави...на пример периодов сакам жолта, портокалова, сина, виолетова, зелена, црвена, претежно чисти и модерни боички.... :) :*

Ги сакам сите... :inlove:

Прикачени фајлови:

14. belieber

belieber Популарен член

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    1.082
    Допаѓања:
    642
    обично купувам Golden Rose и прилично задоволна сум од нив :)

15. vlubena

vlubena Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јануари 2011
    Пораки:
    767
    Допаѓања:
    627
    Лакови имам секакви претежно купувам од по 20-50 ден оти не ми се дава многу пари за лакови :x обожавам некои јаки бои како розова дреч,шолта,плава,црвена,зелеана

16. Saya

Saya Популарен член

Се зачлени на:
    6 јануари 2011
    Пораки:
    1.190
    Допаѓања:
    5.553
    Јас го користам лакот за француски маникир на Есенс, French Matt.

Изгледа како еднорог да ги посрал боите на самиот Рај на моите ноктиња. :inlove:

На LivingGlam му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Ducky

Ducky Популарен член

Се зачлени на:
    23 јануари 2010
    Пораки:
    344
    Допаѓања:
    1.633
    Имам голем број на лакови, па слободно можам да кажам дека имам барем еден од секоја боја :) Сакам зелени, сини и виолетови бои. Мразам бисерни лакови, особено розева и бела. Ми делуваат многу ефтино :?:

18. Lepaaa

Lepaaa Популарен член

Се зачлени на:
    5 февруари 2011
    Пораки:
    2.069
    Допаѓања:
    8.097
    Таман ќе помислам дека сум се подновила со лакови и дека сега ги имам повеќе, забележувам дека дел од старите веќе се исушиле! |(
    Немам кој знае колку, имам можда 10 до 15 асални!
    А бои, најчесто, сезонски, како на пр. сега за летото ги имам розевата, плавата, зелената и сл.
    А најчесто се лакирам со млечно бел или си правам френч-така да обавежно имам млечно бел лак, креч бел цртач и бордо црвен. :)

19. sesilija

sesilija Популарен член

Се зачлени на:
    12 јануари 2010
    Пораки:
    4.177
    Допаѓања:
    13.280

Лакот е мојот нов омилен- од Аура, нијанса 28 :)
    Свежа, летна боја, плус долго трае

Го препорачувам :)

На LivingGlam, rossonerka и duffi им се допаѓа ова.
  20. duffi

duffi Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2011
    Пораки:
    12.719
    Допаѓања:
    145.080
    Имам милион бои и нијанси- темни, светли, секакви.
    Обично земам на голден росе, но ако налетам на некоја супер боичка си го земам без ич око да ми трепне за маркава. Исто ги сакам и маливе лакчиња на аура.
    А омилен за френч ми е зацврстувачот за нокти од аура.

Прикачени фајлови:

• jacanje-big.jpg
      jacanje-big.jpg
      Големина на фајлот:
      10,4 KB
      Прегледи:
      161
    На sesilija му/ѝ се допаѓа ова.