Лакови за нокти купувам од пазарче. Супер се и ништо не им фали! Порано купував од Орифлејм ,убави се и тие, ама многу пари за еден лак бе Голден роуз си се супер, ги имам во сите бои и често сум налакирана само во една боја..
Лакови за нокти најчесто купувам од парфимериите. Ги купувам од 35-60 денари. Имам во различни бои но најчесто употребувам нежни бои..
јас кога се лакирам нервите ми попуштаат...многу сум трапава околу лакирањето и околу прстите си ги праам со лак,а сакам да ми се средени,ама за маникири баш и немам пари...
Се лакирам со секакви,од менхетен до оние од пазарче по 40-50 ден што се.Секогаш,ама баш секогаш имам лак на рацете,посебно во лето како сум облечена таков ми е и лакот.Обожавам девојки со средени нокти
ова лето се носат светли лакови како светло плаво жолто, а додека на зима носам обавезно бордо или гри боја
Прво шо забележувам кај некоја девојка се ноктите,,, Обожавам средени нокти убаво налакирани ... Искрено коа ке ми се скши нокт дури плачам од нервоза... Често правам шари со лаковите на ЕСЕНС .. Дефинитивно најдобри според мене
Ноктите ми се секогаш налакирани . Ако гледам дека еден нокт ми е налакиран , а другиот до него изгребан се нервирам . Во моментов на ноктиве имам тиркизен лак и си го викам - азурен брег .. Погоден е за летово !
Денес си купив златен лак за нокти ,филм ми беше од поодамна Многу интересно изгледа на потемнета кожа ,ја прави уште потемна
Имам 20-тина лакови, воглавно основните бои и боите кои ми преовладуваат во плакар, за да можам да кобинирам . Марки-секакви но преовладува Голден роуз, а од оние поскапите немам не ми се даваат многу пари за лак кој за 2-3 дека ќе го избришам, а и да не е екстра квалитетен во никој случај не штети. Често си експериментирам па ако не ми се допаѓаат чичко Ацетон е решение за се. Сакам да ми се средени ноктите, и најчесто си ги шарам и си ги постирам во соодветната тема за тоа . Кога ќе видам девојка/жена со несредени нокти веднаш добивам слика за непеднатна личност, без разлика колку и да е убаво облечена. Ужасно ми е грд излупениот лак, па добро ако немаш време да се лакираш сигурно имаш 2 минути да ги избришеш . Мене 99% од времето ми се уредни, налакирани и средени но тој 1% кога сум во гужва и немам време за нив ми се обични, чисти, без ништо на нив или само безбоен лак.
Ноктите на нозете ми се секогаш налакирани и тоа со поинтензивни бои најчесто кафеава, бордо, а во летниот период со виолетова, темно розева. Ноктите на рацете ретко ги лакирам, кратки ми се, само малку што ќе ми пораснат ги сечам, можеби ќе ви изгледам како freak ама мене не ми се допаѓа, или барем како изгледа на мене. Можеби тоа ми останало од средно додека бевме на пракса една проф. постојано ни ги проверуваше ноктите, според неа фармацевтите на требало да бидат со долги нокти, прво поради тоа што не изгледа естетски убаво и второ затоа што под ноктите и те како можат да се најдат паразити и бактерии.
Користам секакви бои на лакови теени,светли,дречливи зависи од годишното време Не сакам премногу шарени нокти и зато најчесто сум налакирана со една боја но практикувам ноктите на нозете да ми бидат исто налакирано со рацете ,иста боја
Обожавам кога ноктите ми се фино средени и налакирани со некоја добра боичка. Лакови имам секакви и од оние по 20/30 денари до оние на Seventeen над 200 денари...ма да искрено не ми се даваат толку пари за лак ама некогаш кога имам некој денар повеќе и кога можам да си приуштам си купувам и од поскапите...ем поубави бои има ем подолго трајат, дури и до 2 недели. Инаку преферирам појаки бои, мат, не светкави...на пример периодов сакам жолта, портокалова, сина, виолетова, зелена, црвена, претежно чисти и модерни боички.... Ги сакам сите...
Лакови имам секакви претежно купувам од по 20-50 ден оти не ми се дава многу пари за лакови обожавам некои јаки бои како розова дреч,шолта,плава,црвена,зелеана
Јас го користам лакот за француски маникир на Есенс, French Matt. Изгледа како еднорог да ги посрал боите на самиот Рај на моите ноктиња.
Имам голем број на лакови, па слободно можам да кажам дека имам барем еден од секоја боја Сакам зелени, сини и виолетови бои. Мразам бисерни лакови, особено розева и бела. Ми делуваат многу ефтино
Таман ќе помислам дека сум се подновила со лакови и дека сега ги имам повеќе, забележувам дека дел од старите веќе се исушиле! Немам кој знае колку, имам можда 10 до 15 асални! А бои, најчесто, сезонски, како на пр. сега за летото ги имам розевата, плавата, зелената и сл. А најчесто се лакирам со млечно бел или си правам френч-така да обавежно имам млечно бел лак, креч бел цртач и бордо црвен.
Имам милион бои и нијанси- темни, светли, секакви. Обично земам на голден росе, но ако налетам на некоја супер боичка си го земам без ич око да ми трепне за маркава. Исто ги сакам и маливе лакчиња на аура. А омилен за френч ми е зацврстувачот за нокти од аура.