1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Лакови за нокти

Дискусија во 'Тело' започната од fashionista, 2 јули 2011.

1. kitty.lover

kitty.lover Популарен член

Се зачлени на:
    17 февруари 2012
    Пораки:
    601
    Допаѓања:
    351
    Ги користам претежно од овие фирми и за цената од 50-60 ден. сум супер задоволна за квалитетот и трајноста. Секогаш нанесувам безпоен лак и ми траат и по една недела.

Прикачени фајлови:

2. LaBella

LaBella Популарен член

Се зачлени на:
    6 ноември 2010
    Пораки:
    1.039
    Допаѓања:
    1.092

Која им е цената?

3. Sw3et.Ang3l

Sw3et.Ang3l Популарен член

Се зачлени на:
    11 февруари 2012
    Пораки:
    1.261
    Допаѓања:
    2.096
    после 1 недела налакирани со лакот на малена прееска ги избришав, ги налакирав со безбоен и само можам да кажам едно огромно браво за лакот за зацврстување од Орифлејм, :clap: одлично си ја врши работата ! после гелот ноктите за брзо време ми се опоравија.. да не бидам оф-топик најчесто ги користам така наречените пазарски лакчиња.. малена најчесто.

4. iloveyou29

iloveyou29 Queen of beauty

Се зачлени на:
    14 мај 2012
    Пораки:
    5.855
    Допаѓања:
    32.403
    Вакви користам моментално, ги имам скоро сите нијанси. Во последно време не сакам да ги лакирам ноктите со нежни бои, и им ставам повеке бои , ги декорирам, во зависност од расположение ;)

Прикачени фајлови:

• images.jpg
      images.jpg
      Големина на фајлот:
      4,5 KB
      Прегледи:
      602
  5. AIT

AIT Популарен член

Се зачлени на:
    20 јануари 2011
    Пораки:
    979
    Допаѓања:
    1.751
    Морам да го пофалам новиот лак,односно гел лак .И после 2 недели ноктите ми се како сега лакирани,а со оглед на тоа дека моите нокти не држат лак по се изгледа дека ова е решението за нив :D

6. interesna

interesna Популарен член

Се зачлени на:
    7 јуни 2010
    Пораки:
    1.919
    Допаѓања:
    672
    A од која фирма и дали бргу се суши?

7. Sexybaby86

Sexybaby86 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 март 2012
    Пораки:
    4.997
    Допаѓања:
    96.214
    Мене all time favourite ми се лаковите на Севентин (Seventeen Supreme). Многу се постојани, траат по 7 дена и со само едно премачкување се добива убава боја. Нема потреба од два слоја, многу се пигментирани. Инаку, чинат околу 170 денари и големки се, доста време траат.
    А, да, и четката им е голема и широка, па со едно мачкање се опфаќа цел нокт. Перфекција.

На kolache и Ariel им се допаѓа ова.
  8. AIT

AIT Популарен член

Се зачлени на:
    20 јануари 2011
    Пораки:
    979
    Допаѓања:
    1.751
    Ова се професионални лакови и ги ставаат само по козметичкиве салони затоа што прво се ставаат прајмери ,па после се печат ноктите,па лак па пак печење...

9. kitty.lover

Се зачлени на:
    17 февруари 2012
    Пораки:
    601
    Допаѓања:
    351
    Нешто сличен ефекти и со новите лакови на Голден Роус.
    Имаат екстра дебела четка која лакира перфектно, даваат гел-ефект и се сушат многу брзо.
    Безбојниот е идеален доколку си правите некоја шара и да ги заштитите на подолго време, а од останатите има палета на многу убави бои.
    Во продавниците на Голден Роус се по 80ден. ама можат да се најдат и во други парфимерии за поефтино. Препорачувам!

Прикачени фајлови:

На interesna и sunfemina им се допаѓа ова.
  10. wolf4e

wolf4e Популарен член

Се зачлени на:
    16 јануари 2010
    Пораки:
    2.284
    Допаѓања:
    1.894
    Jас воопшто не сум задволна од овие OPi прво веднаш се лупат,вториот ден излупени се :^)
    Aј скапи се,не ми се допага четкичката каква е,добра страна е што не сушат и траат долго,дури со години :)
    Hе знам не би ги купила пак,имаат нијанси убави,но како што кажав веднаш се лупат,дури и со топ коат :!:

Cега ги открив лаковите на Essie,добри се,траат подолго од првиве,но и тие ми се скапички,за секој ден да си купувам или да си соберам 5-6 :wasntme:

Jас го имам овај Not just a pretty face и со него се мачкам нон стоп 2-3 недели,многу ми е убав :D

Mорам да ги спомнам и лаковите на Sally Hensen,боже каква е четкичката преубава,како се нанесува баш е онака создадена за лесно нанесување :o
    Oдлични се :angel:
    Eве ја четкичката во спојлер

Cледно сакам да ги пробам лаковите на боржуа гледам назад ги фалите :wasntme:

11. AIT

AIT Популарен член

Се зачлени на:
    20 јануари 2011
    Пораки:
    979
    Допаѓања:
    1.751
    Мене не ми е само за ефектот ,туку за издржливоста.Имам некои чудни нокти и секој ,ама буквално секој лак следниот ден ми се лупи. Имам купувано од најевтини до најскапи лакови и ефектот е ист :puke: Ах пуста желба за лакирани нокти

12. Ariel

Ariel Форумски идол

Се зачлени на:
    7 декември 2009
    Пораки:
    8.103
    Допаѓања:
    137.838
    ^ И мене ми беа крш, и вчера прв пат во живот ставив гел, или што и да беше тоа. Од оние OPI, прво гел, па се пече, па лак, па и тој се пече, па пак гел. Што печење дадов :D

На AIT му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.095
    Допаѓања:
    155.625
    Ај некоја добра феминка што го користела тоа топ коут гел на голден роуз да ми каже како функционира. Самото се суши или треба на УВ ламба да се пече?! Што ефект дава,дали изгледаат поцврсти ноктите како геловите за надградба?! Каде може да го најдам?! Колку чини?! И како се отстранува?!

14. m.m.5

m.m.5 Истакнат член

Се зачлени на:
    1 декември 2010
    Пораки:
    66
    Допаѓања:
    8
    TOp coat gel look го користам јас, не е нешто посебно,погуст е од обичен прозирен и дава убав сјај.
    се суши како обичен лак, се отстранува исто ....го купив од голден роуз продавницата 80 денари
    не е скап ,така да јас сум задоволна и си го користам

15. kitty.lover

Се зачлени на:
    17 февруари 2012
    Пораки:
    601
    Допаѓања:
    351

И не треба да се пече, а се отстранува нормално како и сите други со ацетон.
    А за поцврсти, па да. Не се лупи брзо и изгледа како гел и со еден и со два слоја.
    80ден. , Голден Роуз.

16. Dushica-sk

Dushica-sk Популарен член

Се зачлени на:
    12 јануари 2010
    Пораки:
    5.048
    Допаѓања:
    3.925
    Јас имам приметено дека со него подолго ми трае лакот. Имам кажано и во друга тема, супер е само потешко се вади :)

17. Mishela

Mishela Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    18.879
    Допаѓања:
    81.144
    ^ A колку е тој лак?
    И ме интересира, дали дава ефект како гел, т.е. како со гел да се правени ноктите или еобичен зацврстувач? Мене ми треба некој кој дава така гел-ефект, па ако имате предлози - бујрум. :)

18. girl1985

girl1985 Популарен член

Се зачлени на:
    10 јули 2010
    Пораки:
    1.635
    Допаѓања:
    2.122
    Лакот на Буржоа за сите што ме прашувавте е околу 300денари...

19. kitty.lover

Се зачлени на:
    17 февруари 2012
    Пораки:
    601
    Допаѓања:
    351
    Не е 100% како гел нели, ама прилично слично. И не знам баш дали има ефект на зацврстувач, структурата на лакот е подебела и затоа изгледа како гел. :)

На Mishela му/ѝ се допаѓа ова.
  20. indelible

indelible Истакнат член

Се зачлени на:
    28 јуни 2012
    Пораки:
    219
    Допаѓања:
    81
    Бидејки сум редовен грицкач на нокти, начекав безбоен лак „анти бајт тритмент“ од мис спорти па се решив да го пробам. Може има една недела како ги немам грицнато ноктите. А што се однесува до лакот, брзо се лупи, но не се одкажувам така што скоро секој ден ги лакирам одново и одново.

Малце смета при јадење со прсти, ама проаѓа. :lol: