Флормар, флормар и флормар! После толку испробани лакови,почнувајќи од Малена и Рапсоди па се Менхетн и Есенс, јас можам да кажам дека конечно си го пронајдов совршениот лак за моиве проблематични нокти. Спојлер Би ве советувала да не ги купувате тие од 30 ден. зошто мене почнаа да ми се лупат ноктите од нив и да ми пожолтуваат како да сум 20 годишен пушач, а не пушам! Ако не ви се даваат 100че за лак..боље Голден Роуз купете отколку Малена (боље еден асален отколку два никакви). Мене лично ми вредат за цената бидејќи не се сушат брзо, долготрајни се, а за нијансите да не правиме муабет.. сите ги сакам!! Еве и мал поздрав Ахх цело царство за моиве нокти
користам Malena и задоволна сум засега...долго ми траат некогаш и до 2 недели и не се сушат исто така и Elegant лакови користам,задоволна сум и од нив
Имам едно прашање. На сликава доле машничката и тие таквите со што се правени? Акрилни бои? Или тропам глупости И да ми кажете кај се продаваат сакам исти вакви да си направам
Со акрил за нокти се прават такви 3д форми, a има и 3д гелови само што ти требаат и специјални четки, има и некоја посебна течност за акрилот и се сушат во ув ламба.
За вакви машнички има специјални силиконски модли, не верувам дека се прават со акрил бидејќи акрилот е боја уствари, мислам, да не тврдам, дека со нив се бои, но не и да се прават форми, искусните нека ме советуваат. Една девојка на ФБ има страна и постира слики од она што продава и ги има баш овие модли, инаку, на Бит Пазар имало вакви машнички се продавале и биле прилично ефтини, се лепат веројатно како и цирконите, ама со нив миење тањири на Велигден, мене обични циркони ми излегуваат а камоли овие, а друга приказна е што се закачуваат на се живо и диво облека, коса, мебел....
Toa не се акрилни бои, туку специјален акрил за нокти. Јас на јутуб имам гледано како се прават и најчесто се користи акрилот, а некои работат и со 3д гел како што кажав претходно. Модлите си се башка, а цртање на 3д форми си е друга ствар за тие што сакаат да цртаат на нокти и професионално се бават со тоа Баш за дизајнот што го има постирано belieber има туторијал на yt http://www.youtube.com/watch?v=nf_KK5-An4Y
Jaс досега сум презадоволна од лакчињата на Malena за 40 денари се супер и многу се трајни. Далеку се подобри од оние на Golden Rose.
феминки дали некоја има ваква боја на лак за да ми го каже бројчето и марката? одамна барам ама неможам да најдам баш ваква
crazylady незнам дали има баш ваков,ама пробај најди си од голден роуз или од флормар,бидејќи имаат многу нијанси (знаеш ) Инаку најчесто ги користам лакчињата на golden rose,а овој ми е моментално омилен (немам слика извинете ),ќе ви кажам бројче,па видете си ако сакате,стварно е прекрасен за есенва,убава бордо-виолетова нијанса. Golden rose- 97
Едно глупаво прашање од мене, пошто мала збунка ми се деси. Ми кажаа лакот за зацврстување на нокти се ставал врз лакот, а јас цело време го ставав на ,,голи,, нокти. Јас сум у право или јок?
- Мислам дека би требало како основа да се става тој за зацврстување. - Крејзи, имам дома ваква нијанса на Пацифик ама бројчето му е изгребано како што можам да дешифрирам 123 би требало да биде, и на Голден роуз 232.
Rimmel Nail Rescue 14 Days. Лакчево е фантазија! Си го земав пред некој ден, и ноктите толку ми се регенерираа неможам да си поверувам на очите. Не ми се кршеа, туку ми се лупеа зошто цело лето имав надградба. Со лаков се препородија!