1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Лакови за нокти

Дискусија во 'Тело' започната од fashionista, 2 јули 2011.

1. Mishela

Mishela Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    18.880
    Допаѓања:
    81.146
    Aja, мене под кожа ми влегоа последниот и претпоследниот. Ма има да се шлапам, ко да во секој момент ќе дојде крајот на светот, по 19ти пат. :lol:
    Реално, скапи ми се, зашто обично купувам нискобуџетни лакчиња кои досега не ме разочарале.
    Малена се на врвот, а читам се жалите за трајноста. Па брцни таму, брцни ваму, измиј некое чинивче, ќе почне да се лупи - нормално е. А за 30-40 денари што сакате повеќе?
    И стварно се мислам дали да ги потрошам париве на овие едно или две лакчиња или да си купам 7-8 Малена. :wasntme:
    Па не ми се даваат бре, претеризам е. :tmi: Ама сепак морам да го имам барем црниот и не ме слушајте како кукам, јас знам дека на крај пак ќе излезам од парфимерија со лаковиве под мишка. :rofl:

Овој погоре постираниот, Малена црвениот со светки ми траеше недела дена, почна да се лупи, т.е. почна да се понава ноктот кога ми подникнаа. :lol:
    Е, само имам замерка за тие Оливиа. Де факто имаат широка палета на бои, трајни се, ама ми ги оштетуваат ноктите - веднаш почнуваат да ми се лупат и листаат. :worried:
    Се прашувам да не е од ацетонот, мајка ми го купила тој на Галафарм чинам беше, едно симпатично розово тубиче. Не ми се допаѓа, апла ацетон е, а јас сакам нешто полесно ко оние Далиа отстранувачите.
    Пак ќе си купам таков и ќе тестирам со Оливиа лакчињата, ама мислам дека ништо добро нема да излезе и подобро ќе биде да се откажам од нив - немам срце уште еднаш да си ги жртвувам ноктите од корен. :D :tmi:

П.С. Сакав да прашам, каков е отстранувачот за нокти од КАМ маркетите, оној на la ligne ? :?:
    Маслен отстранувач е, или обичен ацетон? Го меркав, ама некако страв ми беше да не се зезнам. :D

На A-j-a му/ѝ се допаѓа ова.
  2. karina8

karina8 Популарен член

Се зачлени на:
    26 февруари 2010
    Пораки:
    4.099
    Допаѓања:
    5.545
    Мајка ми ме поднови вчера, ај да видиме како ќе се покажат :) Првиот е розе боја, последниот е црвен ама лошо светло и не се гледаат убаво боите.

Прикачени фајлови:

• 052.JPG
      052.JPG
      Големина на фајлот:
      293,3 KB
      Прегледи:
      470
  3. LilMissBossy

LilMissBossy Истакнат член

Се зачлени на:
    6 март 2010
    Пораки:
    517
    Допаѓања:
    203
    Карина,од каде ти ги земала мајка ти овие лакчиња? Ако не е тајна :wasntme:

Инаку,115 од светкавите на ГолденРоуз си го купив пред 2 недели за 120 денари и веднаш ми стана омилен :)

4. irena.1

irena.1 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 ноември 2012
    Пораки:
    4.361
    Допаѓања:
    21.348
    Обичен ацетон е. Го користам, мене ми е ок. Ефикасен е, веднаш брише, а и не е скап

На Mishela му/ѝ се допаѓа ова.
  5. A-j-a

A-j-a Популарен член

Се зачлени на:
    12 април 2011
    Пораки:
    1.793
    Допаѓања:
    2.024
    Мишела за ацетонoт од КАМ La ligne, јас сум презадоволна од него. Незнам кое шишенце по ред ми е веќе со години го користам. Не е маслен туку обичен ацетон но не ми ги оштетува ноктите. На него пишува дека има навлажнувачки масла за нега на ноктите.

А за светкавиве лакчиња стварно си во право и мене ми се скапи бре 100 и кусур денари не ми се даваат ма да се стварно прекрасни и ги сакам сите до едно. Да прорачуна човек колку пари би дала за сите овие па цела тезга со лакови ќе и ја купам на жената од пазарче.

Јас да си ги пофалам моите најомилени лакчиња на Габрини кои имаат огромен избор на бои со светки без светки мат, сјајни, такви вакви...и што е најбитно бојата испаѓа исто како што ја гледаш во шишенцето ни потемна ни посветла и плус се покрива со еден слој. Супер цена од 40 денари. Мене лично ми се далеку поубави од Голден Роуз.

На Wild-GirL и Mishela им се допаѓа ова.
  6. SweetChild

SweetChild Популарен член

Се зачлени на:
    2 јули 2012
    Пораки:
    1.597
    Допаѓања:
    2.987
    Каде во Скопје можам да го најдам тој црниот од сликата ? :)

7. Anouk

Anouk Истакнат член

Се зачлени на:
    20 јули 2011
    Пораки:
    806
    Допаѓања:
    1.380
    Мишела и јас сум презадоволна од ацетонот од КАМ на Ла лигне. Не е маслен, обичен ацетон е. Го користам со години и јас. Ептен е - “Омилен продукт на месецот’.

8. A-j-a

A-j-a Популарен член

Се зачлени на:
    12 април 2011
    Пораки:
    1.793
    Допаѓања:
    2.024
    Батко Ѓоргијево срце не издржа и сабајлево правец на пазерче и си се подновив со Golden Rose Jolly Jewels 108, скапо нескапо, ај еднаш се живее! :rofl:

На Anouk, Sexybaby86, Mishela и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  9. Sexybaby86

Sexybaby86 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 март 2012
    Пораки:
    4.997
    Допаѓања:
    96.215
    Се истрчав како прле пред магаре и ги испофалив новиве лакови на Голден Роуз со светки, ама сега дојдов да мрчам :^)

Прво, трајноста. Се налакирав во четвртокот, и денес веќе половина од ноктите ми беа здраво излупени. Toa никогаш не ми се случило со лакот со светки на Alix Avien (го има во продавниците на Голден Роуз и е 100 ден)
    Овој Alix, верувале или не, ако го оставите, и 2 недели ќе стои без проблем. Воопшто не се лупи и сум презадоволна од него, а и поевтин е!
    Да не забегувам, дојдов да кажам за лаков на Голден Роуз. Значи, трајноста не е мала, но не е ниту нешто голема. За таа цена очекував повеќе.

Второ, треба да потрошите половина ацетон за да го извадите од ноктите :^) Тоа светките ништо живо не ги вади, пола ацетон си го потрошив и на крај пак со нокти ги гребев. Резултат - изгребани нокти и цел тепих со светки (а сабајле чистев)

Лаковите се далеку од лоши, ама очекував и подобро. Се враќам на мојот верен Alix Avien, безбоен лак со мали и големи светки. Си го нанесувам врз која боја на лак сакам и во секој момент имам лак со светки во било која боја, додека за да го имам истото со Г.Р. лаковите, треба да ги купам сите бои :^)

Пробајте го овој Alix, ќе се уверите дека е 100 пати подобар од новиве на Г.Р., а за трајноста -
    кој пробал, знае, а кој не пробал - ќе се изненади :clap: Врв! И плус полесно се вади и притоа не паѓаат светките низ цела соба :^)

Не сум забележала дали има во боја од Alix Avien, ако има, тоа е уште еден плус. Мада, мене безбојниов ми е топ - преубаво изгледа врз секој лак :up:

На Mayyya, kravce и sunfemina им се допаѓа ова.
  10. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    19.096
    Допаѓања:
    101.802
    Еве ме мене со оној лак за кој ви зборев, Аликс Авиен бил, Шајн варијанта, фантазија од бои, ги имам 400 и 420, во поход наскоро и по другите :lol:

И да кажам за светките на ГР, исто како и СексиБејби86 и јас сум незадоволна, пробав и со заштита одозгора пак бргу ми се лупат, всушност ми се лупи лакот, а светките со полиција треба да ги вадам :lol: што би рекла золва ми.
    И уште една мака, кога цртам со цртачите на ГР, после со било кој безбоен да поминам ми се размачкуваат, на сите вака или мене не ми чинат безбојните. Моментално имам Оливија, Бруклин, Флормар и ГР со голема четка, најзадоволна од последниов, другиве, особено на Флормар за ништо не го бива, демек е за брзо сушење нов лак ми го сушеше цел ден.
    И одлучив идниот викенд правец БитПазар, таман платиче ќе легне, има да се остаам за лакови и ситнурии :lol: Сакам од оние лентичкине тенки, сакам некои светки за да си ги правам ноктите како снежни, се сакам :rofl:

Прикачени фајлови:

• lakce.JPG
      lakce.JPG
      Големина на фајлот:
      108,6 KB
      Прегледи:
      238
    На Anouk, Sexybaby86, feminium и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  11. koritsaki

koritsaki Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.438
    Допаѓања:
    105.753

И јас ги меркам црвениве :inlove: И како си задоволна? Колку пари е лакот?
    А и едно друго прашање , каде се наоѓа продавницава на Голден Роус?

12. irena.1

irena.1 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 ноември 2012
    Пораки:
    4.361
    Допаѓања:
    21.348
    Голден роус имаш на рекорд во редот на јуник, во ГТЦ кога ќе влезеш од страната на бензиската од лева страна ќе го бараш, после боди лајн и има во порта буњаковец мисла.

На koritsaki му/ѝ се допаѓа ова.
  13. klara-klaricka

klara-klaricka Активен член

Се зачлени на:
    14 јануари 2013
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    :D обожавам лакови ги имам речиси сите бои и во повке нијанси се лакирам секој ден ..... :$ исто така многу експеримемтирам......ај ако мозе некој да ми даде некоја идеја интересно но и лесна за правење :inlove:

14. Anouk

Anouk Истакнат член

Се зачлени на:
    20 јули 2011
    Пораки:
    806
    Допаѓања:
    1.380
    Во врска со вадењето на ваквите лакови, една Феминка ми кажа дека се вадат со фолија. И навистина успева. Еве ја постапката:

Чувајте ги вака 10 минути, пред да ја извадите фолијата размрдајте ја малку на ноктот, лево десно ( ама објаснив :D ) и без проблем излегува ваквиот лак. Проверено.

Инаку јас сум задоволна и со трајноста не знам зошто вам ви се лупат толку бргу :worried:

Можеби дека јас повеќе го користам овој
    Па овде има повеќе светки како прашина, отколку такви покрупни како кај црвениот. И ставам два слоја.

На Sexybaby86, A-j-a и Allthatglitters21 им се допаѓа ова.
  15. Mishela

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    18.880
    Допаѓања:
    81.146
    Jас го купив црниот Голден Роуз со светки, 117 му беше бројчето чинам.
    И што знам. Денеска и онака сум депресивна, уште поголема депресија ме мавна и некако ко да не го добив посакуваниот ефект. Чувствувам дека ќе ми се излупи до вечер (веќе почнаа да паѓаат светките :| )
    Онака е - океј. Со импресиите не сум нешто кхм.
    После ми текна фатално нешто, дека со мејк ит голден на Есенс и црниот Габрини што си го имам ќе постигнев милион пати поубав ефект, ама ајде - биднаа 120 денари за (речиси) ништо. :rofl:
    Барем црвениот има розови светки, ту мајката - него требаше да си го земам. Е, не за џабе е речено дека сиромавиот плаќа два пати. :rofl:
    Да не си плавуша на овој свет. :sweat:

16. A-j-a

A-j-a Популарен член

Се зачлени на:
    12 април 2011
    Пораки:
    1.793
    Допаѓања:
    2.024
    ^ Мишела стави црн лак прво па после светкиве за да ти испадне баш како што изгледа светкавиов лак.

Јас сум ептен задоволна ми испаднаа баш како што изгледа лакот само ќе видам како ли ќе се брише. Иначе не купувај од пазарче таму се поскапи 130 денари :^) а во продавниците на Голден Роуз 120. Еве слики од моите ноктиња да видите како ми испадна, прво ставив проѕирен нели за да не пожолтуваат ноктите, потоа темно црвен и од одзгора светкиве и на крај уште еднаш од безбојниот.

Бај д веј ѕидов ми е опасен еднаш зелен, еднаш светло плав и темно плав :D

Еве овие лакчиња ги користев.

Прикачени фајлови:

• Picture_009.jpg
      Picture_009.jpg
      Големина на фајлот:
      268 KB
      Прегледи:
      323
    • Picture_005.jpg
      Picture_005.jpg
      Големина на фајлот:
      302,4 KB
      Прегледи:
      323
    • Picture_004.jpg
      Picture_004.jpg
      Големина на фајлот:
      319,1 KB
      Прегледи:
      323
    • Picture_007.jpg
      Picture_007.jpg
      Големина на фајлот:
      347,5 KB
      Прегледи:
      323
    На koritsaki, Anouk и Mishela им се допаѓа ова.
  17. Mishela

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    18.880
    Допаѓања:
    81.146
    Па откако видов дека црниот лак што е во самото шишенце некако бледо изгледа, помислив да ставам црн, ама некако изумив. И дојдов до заклучок дека не знам да се лакирам со ова чудово; стави еден слој - бледо, стави втор слој - се прекриле светките. |( :D :lol:
    Твоите излегле преубави, баш како и на сликата. Ептен ми се допаѓаат, а за вадење - пробај го советот од сликата што ја постирала Аnouk, мислам дека ќе ти успее (jaс така го вадев тој светкавиот на Есенс што го имам). :)
    И готово - морам да земам и црвен и тој белиот со шарените точки. :devil:
    Оф, отиде петстотката по глупости, ама ајде - за убаво да е. :D

Едит - редактирам само за да ви кажам дека прелесно се вади и лакот и светките и нема потреба од фолија, АМА убаво ќе си го натопите памукчето и ќе го оставите неколку секунди убаво да отстои. После малку ќе стргнете лево-десно и се вадат лесно како песна. :)

18. kitty.lover

kitty.lover Популарен член

Се зачлени на:
    17 февруари 2012
    Пораки:
    601
    Допаѓања:
    351
    ^ Mishela, јас кога ги гледав во Голден Роус, продавачката беше многу фина и се понуди да ми покаже како се нанесуваат за да имаат ефект како по сликиве. Нема потреба од основа во боја, туку лакот не треба да се лакира како секој обичен, туку да се тапка на ноктот. Наместо да нанесеш како секој обичен, ќе оставиш доволно лак на четкичето и ќе почнеш да тапкаш барем до половина нокт, па за другата половина достави уште малку лак. Доколку уште не бидеш задоволна од јачината и ефектот, со уште една рака помини над првата. На тој начин се добива ист лак како во шишенцето што го гледаме, а бидејќи е малку подебел слој од вообичаено-изгледа како гел. :lol: Жената таму ми покажа и на мене на нокт, со тоа што имав од претходно само безбоен лак.
    Инаку јас го купив црвениот и златниот и многу сум задоволна, а и доста се трајни. Дури можат да издржат и повеќе од една недела. Со овие никогаш не ставам безбоен на крај, бидејќи се доволно трајни, а и доста тешки за отстранување. :D

19. Anouk

Anouk Истакнат член

Се зачлени на:
    20 јули 2011
    Пораки:
    806
    Допаѓања:
    1.380
    Јас си изнакупував вакви:

И вакви како прашина:

Скоро во сите бои. И ќе си се излакирам на пример со кафеав лак и ќе ги бркнам со прстот во златната прашината. Обично палецот и тој до малиот прст :D
    Потоа одозгора со безбоен лак и си имам нокти како од салон. 8)

Или вака:

Сега сакам да си купам и од оние како баклавки што се. 8)

На Sexybaby86 и A-j-a им се допаѓа ова.
  20. mili4ka123

mili4ka123 Популарен член

Се зачлени на:
    12 февруари 2012
    Пораки:
    1.101
    Допаѓања:
    2.333
    Јас ги имам овие два
    И сум презадоволна, инаку цената им е 120 денари
    или 130,не сум баш сигурна :$
    во Golden Rose :)
    Иии да, мислам дека највеќе пари во мојов живот имам потрошено, и сеуште трошам на лакови.. Ги имам над 80 нијанси,сите бои, сите светки, мат, графити ... :$