1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Лакови за нокти

Дискусија во 'Тело' започната од fashionista, 2 јули 2011.

1. Cherri

Cherri Активен член

Се зачлени на:
    9 јануари 2013
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    2
    Единствените лакови што ги користам се на Maybelline & Miss Broadway. За мене траат околу 4-7 дена, зависи колку слоја ке ставам. Купувам од Miss Broadway само ко ке ги начекам на попуст, два за 7-9 евра. Лаковите од Maybelline се 7-8 евра и бојата е прекрасна.

2. irena.1

irena.1 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 ноември 2012
    Пораки:
    4.361
    Допаѓања:
    21.348
    Си купив лакови со магнет на golden rose. Многу ми се допаѓаат. Интересни ми се, ама и некако потрајни, еве 4 ден ноктите како првиот си стојат :) .

3. Lepaaa

Lepaaa Популарен член

Се зачлени на:
    5 февруари 2011
    Пораки:
    2.069
    Допаѓања:
    8.097
    Има ли кај нас лакови на Ревлон ( Colorstay ) ?
    И ако има, каде? :?:

4. Mrs.Bass

Mrs.Bass Популарен член

Се зачлени на:
    7 април 2012
    Пораки:
    897
    Допаѓања:
    7.318
    јас сум генерално задоволна од овој лак :) ..се налакирав во средата и синоќа го извадив
    сакав да се лакирам со друга боја
    ...не беше излупен воопшто...а само со еден слој бев намачкана ама убаво со светки ми испадна... 8) а инаку за вадење ставив памукче убаво натопено со ацетон и да постои малку врз ноктот..потоа влечев и се извади убаво... :P

5. Grejsi

Grejsi Истакнат член

Се зачлени на:
    13 јануари 2013
    Пораки:
    126
    Допаѓања:
    73
    Ги користам најчесто лаковите на Голден Роуз и Катрин, не се кузнај колку трајни но за парите се добри. Исто имам неколку лакови од Зегин купени не знам како се викат точно, ептен се трајни ама секој пат по 180 за лак не ми се дават па :doh:

6. Angel-Adriana

Angel-Adriana Популарен член

Се зачлени на:
    28 август 2012
    Пораки:
    1.085
    Допаѓања:
    555
    Добри се Гош лаковите? Не сум ги користела, но се двоумам дали да купам еден! :)

7. love23

love23 Популарен член

Се зачлени на:
    8 декември 2010
    Пораки:
    716
    Допаѓања:
    915
    Јас денес го купив овој 80денари од чаршија од магацинот на Голден Рос има и други работи што им се на упола цена од трговски

8. ELT-S

ELT-S Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јуни 2011
    Пораки:
    139
    Допаѓања:
    12

Каде се наоѓа магацинот? :)

9. love23

love23 Популарен член

Се зачлени на:
    8 декември 2010
    Пораки:
    716
    Допаѓања:
    915
    Во самата чаршија прашај ќе ти кажат има и на Габрини магацин лаковите кај нив се 25 денари и ги има во сите бои сенки имааат по поволни цени и тој е во близина на Годен Рос

10. tessi

tessi Популарен член

Се зачлени на:
    10 февруари 2012
    Пораки:
    544
    Допаѓања:
    518
    Јас дојдов да ги пофалам новите лакови на Голден Роус со светки.Изгледа јас сум обратнопропорционална со лаковиве :D Повеќето се жалите дека многу брзо ви се лупат,уште следниот ден,а мене еве веќе четврти ден ми немаат мрднато.Инаку јас со секој можен лак си имам проблем,денес се лакирам,утре веќе ми се лупат.Си го купив црвениот,а после ова одам да си докупам уште неколку нијанси.Јас сум презадоволна од нив :)

11. Mishela

Mishela Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    18.880
    Допаѓања:
    81.146
    ^ И јас се приклучувам во клубот на задоволни од трајноста на лаковите.
    Мене ми издржа цела недела. Таман ги подраснав ноктите и кога го избришав,пак иста песна - испукаа сите. ]:)
    Во план ми е да го земам белиот, сега тој ми се мота низ глава. :tmi:

12. Lovy1

Lovy1 Популарен член

Се зачлени на:
    21 јануари 2013
    Пораки:
    1.112
    Допаѓања:
    826
    Ги имам скоро сите бои, ама многу сакам некои што се неонски.. :)

13. Anna-Banana

Anna-Banana Популарен член

Се зачлени на:
    4 октомври 2011
    Пораки:
    3.891
    Допаѓања:
    4.896
    Џабе дадени парите за овие новиве лакови на Голден Роуз [​IMG]
    мене воопшто не ми се допаѓаат,ич не се трајни веднаш се гребат.А уште ако чепкаш во вода...ау,ау... :devil: :devil: :devil: :devil:

14. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    19.096
    Допаѓања:
    101.805
    Има некој искуство со лаковите од Рубин Кармин за 20 денари? Видов пишува на Аура се демек, ама ми стојат сомнителни, еден лак со дург не се иста боја, а иста бројка се битно, се сомневам дека се разредувани со ацетон ама па за таа цена не е страшно. Си купив 5, и еден минт зелен од Голден Роуз, почнува да ми се намалува колекцијата лакови па мора да реагирам :lol: И сакам да ги пронајдам тие магацини во Чаршија, ако има некој информација нека кажува, имале убави лакови за ефтини цени, Голден Роуз биле на пола цена, а имало и магацин на Габрини. Ајде да се заангажираме да ги најдеме па да нападнеме :D

15. anabel-a

anabel-a Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2011
    Пораки:
    3.333
    Допаѓања:
    15.498
    ^ Ако имате информации каде точно е лоциран магацинот, кажувајте, се договараме и одиме во напад. :D
    Не, шала на страна, пишете ако дознаете на кое место точно - и јас сум во дефицит со лакови. Многу фрлив пред некој ден, сите засушени ми беа или искористени. Вака барем повеќе ќе земам за помалце пари.

Инаку, многу сум задоволна од тие на Essence - colour & go.
    Јас земав од ДМ, 120 и некој денар беа, со дебела и голема четкичка се. Ми-ли-на!

16. LaBella

LaBella Популарен член

Се зачлени на:
    6 ноември 2010
    Пораки:
    1.039
    Допаѓања:
    1.092
    Јас си земав чисто од радозналост, ама нема некој избор па си земав еден кој не ми ни прави многу кеиф па не го ни користам многу многу.. за трајноста - не се нешто посебно, поготово што како што си приметила и сама дека се чудни. На некои од лаковите се приметуваше дека или се разредувани или се премногу стари бидејки убаво се разликуваат две различни течности во шишенцето - бојата и горниот слој безбоен. Но за 20 ден. вреди и да го земеш само да го пробаш и да го фрлиш ако не ти чини :)

17. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    19.096
    Допаѓања:
    101.805
    За трајност не правме муабет, кај мене маникир на нокти трае 3-4 дена преку сила, но најчесто знам да го тргнам и другиот ден. Едноставно сакам да си се лакирам, а и толку лакови ако им испробувам трајност ќе треба да ги фрлам од пто ќе се исушат, имам преку 100 лакчиња, добро сега се намалени може за 10-15 ама пак си имам јас колекција асална :D

18. Mayyya

Mayyya Популарен член

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    1.253
    Допаѓања:
    6.025
    Ајде јас ќе се обидам да ви објаснам каде се тие магацини, односно тој на Габрини (не замислувајте магацин во буквална смисла, туку обична продавничка). Кога влегувате во чаршија од страната на Бит пазар, после Аванти вртите десно по уличката, и првата или втората уличка паралелна со главната од каде што влеговте, ќе видите дуќани со казани и тави, десно ќе свртите и од лева страна е продавничката на Габрини. Кој ме разбра - добро, кој не...ќе се снајдете лесно е.

19. ilovecupcake

ilovecupcake Истакнат член

Се зачлени на:
    5 февруари 2012
    Пораки:
    100
    Допаѓања:
    77
    Колку пари се?

20. Yowannty

Yowannty Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2012
    Пораки:
    10.608
    Допаѓања:
    173.820
    Ја сум презадоволна од новиве лакови на ГолденРоуз со светки, ми траат од 5 до 7 дена, а изгинав во вода со рацеве :D Ги имам овие 2 сеа за сеа, а планирам да си набавам и други :rofl:

Прикачени фајлови:

• jolly-102.jpg
      jolly-102.jpg
      Големина на фајлот:
      22,6 KB
      Прегледи:
      159
    • jolly-115.jpg
      jolly-115.jpg
      Големина на фајлот:
      31,7 KB
      Прегледи: