Имам солидна колекција лакови, ама од сета таа бројка имам 5-6 омилени бои кои најчесто си ги користам. Обожавам црвен лак, а летово особено оние поживите бои, како жолта, портокалова, зелена, тиркизна и хит - нијансите за оваа и претходната сезона - нјуд нијансите, како крем, бледо розевкаста, бисерно белата... Не ми е битна марката на лакот, обично не ја ни заприметувам, лакот го избирам по нијансата - ако ми се допаѓа го земам, па макар да се лупи на еден ден, не ми е битно тоа. Имам лакови на Голден Роуз, Оливиа, Есенс, Елегант, Габрини, се наоѓа по некој од Авон и Орифлејм, и толку.
Обожавам Порано исклучиво француски правев,и нешто на крем,бело такви некои Последните година и пол две,исклучиво сум со црвен-и темен и светол и циклама,и на нозете и на рацете.Ги имам еден куп.Од што нонстоп со тие бои се лакирам онојпат од работа кога имавме битен состанок ми беше незгодно така да одам,за сваки случај реков бел ќе ставам,и неможев никако црвеното да го извадам цел ацетон потрошив Кога се вратив од состанокот одма си се прелакирав на црвено Инаку ,сум купувала менхетен ,аура,севентин....си фрлав пари и заклучив дека исто траат колку и голден роуз Затоа не фрлам веќе пари И Авон ми се допаѓаат,имаат убави нијанси а и траат. Може ќе ми траат цела недела ама ако сум госпожа,т.е. не фаќам ништо по дома ни садови ни облека за перење.Имам огромен несесер полн со лакови и тоа во сите бои.Немав жолт,и онојпат и таков си купив,од мерак да ми стои Сепак,исклучиво си гореспоменатите бои се лакирам. Многу мразам излупени нокти,и затоа на 2,3 дена се лакирам,мора да се најде време за тоа 10 мин работа е.Ако некој носи излупени ич нека не се ни лакира ако не планира да ги одржава
Не се многу, а ко што гледате и не се некоја марка. Обични се, од 40-50 денари, искрено и не ми се дава 100 денари за еден лак. х) Ама генерално со сите се лакирам. Во лето гледам да ставам повеќе светли бои, а зимоска некои по нежни. Спојлер Кликнете на сликата, за поголема слика. х)
Сакам тиркизни и нежно розееви лакови за овие две бои манијак сум иначе исто така сакам да правам француски
Зависи од расположението најчесто француски коа сакам да ми се средени,а практикувам розев,син,кремаст,црвен коа ми се така пократки.сакам да си се лакирам и да експериментирам со ноктите
На нозете секогаш ми се црни. Многу добро изгледаат на црни чевли. А на раците ми се со прозирен налакирани, некогаш во боја и некогаш без ништо.
-потполно ист -само во темно црвена боја. Другите ми се на Elegant garbrini Имам во повеќе нијанси, црна, розева, проѕирна... Имам и лакови на Olivia - светло син, црвен, лилјаков. Имам и на moda - комплет за француски маникир, зелен, темно син (мастилов). Епа, повеќето ми се од тие евтините (30денари)
секакви бои ...ама најчесто темни или виолетови нијанси ...за маркиии..најмногу купувам на Пацифик Габрини или Пјур колор на Орифлејм
аа лаковиии.. секакви сакам и имам имам прилично повеќе и најчесто незнам како да се налакирам хахаха,највеќе виолетов лак сакам деф.
Немам многу лакови иако мн често си ги лакирам ноктите т.е секогаш ми се налакирани...омилен ми е оливиа 117 мн убава боја има нешто измеѓу плаво и зелено ....а најнеубави лакови ми се на голден роус ептен се водлести...загрефче
Моментално имам накај 50лака, имам највеќе на голден роуз и оливиа. Поскапи лакови што ги имам се на флормар, мајбелајн... имам и 2сета за француски маникир од некоја германска фирма. Еден ден потрошив некаде околу 500ден на лакови ќе си речете оваа е луда ама имам секакви сега и за разлика од кај нас беа на пола цените Кај мене преовладуваат најмногу замјени бои и некои дреч. Најчесто користам годен роуз 08 Имаше еден период кога се лакирав само со црн, сега шарки мора да имаат и ги менувам многу често. Рекорд ми беше да не ги избришам 4-5 дена. Некој ден ќе ги сликам сите и ќе прикачам слика.
Јас најчесто си земам лакчиња од 25 ден најефтини ми се, најубај и затоа имам 2 преполни големи несесери со лакови во сите бои. Затоа не ги залам пошо се „многу“скапи и секој 2 ден менувам боја зависи од гардеробата, претежно розеви и виолетови преку лето на зима француски маникир сребрена или црна
Ете конечно да успеам да ја сликам колекцијава лакови (и да ги избројам после долго време ). Да не ги постирам сите 27 слики тука, тие што сакаат можат да ги видат на линкот http://iloveprettycolours.blogspot.com/2011/09/collection-picture-heavy.html
Каков е тој менхетен лак за нокти? иначе да не бидам офф обично користам лакови на golden rose и oriflame, имам 12 лака