1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Лакови за нокти

Дискусија во 'Тело' започната од fashionista, 2 јули 2011.

1. Gioia

Gioia Популарен член

Се зачлени на:
    7 јули 2011
    Пораки:
    630
    Допаѓања:
    602
    Најчесто се лакирам со виолетов,црн,црвен,и некои пастелни боички..

2. Mishela

Mishela Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    18.877
    Допаѓања:
    81.139
    Имам солидна колекција лакови, ама од сета таа бројка имам 5-6 омилени бои кои најчесто си ги користам.
    Обожавам црвен лак, а летово особено оние поживите бои, како жолта, портокалова, зелена, тиркизна и хит - нијансите за оваа и претходната сезона - нјуд нијансите, како крем, бледо розевкаста, бисерно белата...
    Не ми е битна марката на лакот, обично не ја ни заприметувам, лакот го избирам по нијансата - ако ми се допаѓа го земам, па макар да се лупи на еден ден, не ми е битно тоа.
    Имам лакови на Голден Роуз, Оливиа, Есенс, Елегант, Габрини, се наоѓа по некој од Авон и Орифлејм, и толку. :)

3. maca99

maca99 Популарен член

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    1.818
    Допаѓања:
    1.691
    Обожавам :inlove:
    Порано исклучиво француски правев,и нешто на крем,бело такви некои :lol:
    Последните година и пол две,исклучиво сум со црвен-и темен и светол и циклама,и на нозете и на рацете.Ги имам еден куп.Од што нонстоп со тие бои се лакирам онојпат од работа кога имавме битен состанок ми беше незгодно така да одам,за сваки случај реков бел ќе ставам,и неможев никако црвеното да го извадам цел ацетон потрошив :lol: Кога се вратив од состанокот одма си се прелакирав на црвено :lol:
    Инаку ,сум купувала менхетен ,аура,севентин....си фрлав пари и заклучив дека исто траат колку и голден роуз ;) Затоа не фрлам веќе пари :shake:И Авон ми се допаѓаат,имаат убави нијанси а и траат.
    Може ќе ми траат цела недела ама ако сум госпожа,т.е. не фаќам ништо по дома ни садови ни облека за перење.Имам огромен несесер полн со лакови и тоа во сите бои.Немав жолт,и онојпат и таков си купив,од мерак да ми стои 8) Сепак,исклучиво си гореспоменатите бои се лакирам.
    Многу мразам излупени нокти,и затоа на 2,3 дена се лакирам,мора да се најде време за тоа 10 мин работа е.Ако некој носи излупени ич нека не се ни лакира ако не планира да ги одржава :!:

4. Elennaa

Elennaa Популарен член

Се зачлени на:
    22 февруари 2011
    Пораки:
    4.161
    Допаѓања:
    14.171
    Не се многу, а ко што гледате и не се некоја марка. Обични се, од 40-50 денари, искрено и не ми се дава 100 денари за еден лак. х) Ама генерално со сите се лакирам. Во лето гледам да ставам повеќе светли бои, а зимоска некои по нежни. :)
    Кликнете на сликата, за поголема слика. х)

Прикачени фајлови:

• DSC00001 (1).JPG
      DSC00001 (1).JPG
      Големина на фајлот:
      107,4 KB
      Прегледи:
      292
    На Lady97 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Special.Someone

Special.Someone Истакнат член

Се зачлени на:
    22 август 2011
    Пораки:
    943
    Допаѓања:
    635
    Сакам тиркизни и нежно розееви лакови за овие две бои манијак сум иначе исто така сакам да правам француски :D :rofl:

На Lady97 му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Lady97

Lady97 Популарен член

Се зачлени на:
    19 август 2011
    Пораки:
    1.172
    Допаѓања:
    524
    Зависи од расположението :lol:најчесто француски коа сакам да ми се средени,а практикувам розев,син,кремаст,црвен коа ми се така пократки.сакам да си се лакирам и да експериментирам со ноктите :$

7. WhiteButterFly5

WhiteButterFly5 Истакнат член

Се зачлени на:
    1 август 2011
    Пораки:
    283
    Допаѓања:
    69
    На нозете секогаш ми се црни. Многу добро изгледаат на црни чевли. :$
    А на раците ми се со прозирен налакирани, некогаш во боја и некогаш без ништо. :D

8. firequeenn

firequeenn Популарен член

Се зачлени на:
    15 декември 2010
    Пораки:
    2.236
    Допаѓања:
    6.671
    Во моментов ми се налакирани со светло зелен лак нежто како тиркизен . Јас си го викам : aзурен брег :)

9. the.one

the.one Популарен член

Се зачлени на:
    19 март 2011
    Пораки:
    564
    Допаѓања:
    797
    Да се пофалам со моите нови лакови..

Прикачени фајлови:

• Photo1947.jpg
      Photo1947.jpg
      Големина на фајлот:
      188,5 KB
      Прегледи:
      194
  10. BeYourself

BeYourself Популарен член

Се зачлени на:
    12 септември 2010
    Пораки:
    1.490
    Допаѓања:
    2.949
    [​IMG]-потполно ист :inlove:
    [​IMG]-само во темно црвена боја.
    Другите ми се на
    Elegant garbrini
    Имам во повеќе нијанси, црна, розева, проѕирна...
    Имам и лакови на Olivia - светло син, црвен, лилјаков.
    Имам и на moda - комплет за француски маникир, зелен, темно син (мастилов). :)

Епа, повеќето ми се од тие евтините (30денари) :)

11. smiley-32

smiley-32 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 август 2011
    Пораки:
    532
    Допаѓања:
    511
    секакви бои ...ама најчесто темни или виолетови нијанси ...за маркиии..најмногу купувам на Пацифик Габрини или Пјур колор на Орифлејм

12. Beauchamp

Beauchamp Популарен член

Се зачлени на:
    4 септември 2011
    Пораки:
    1.930
    Допаѓања:
    5.608
    аа лаковиии.. секакви сакам и имам :D имам прилично повеќе и најчесто незнам како да се налакирам |( хахаха,највеќе виолетов лак сакам деф. ;)

13. CIA

CIA Популарен член

Се зачлени на:
    17 мај 2011
    Пораки:
    1.525
    Допаѓања:
    3.029
    Немам многу лакови иако мн често си ги лакирам ноктите т.е секогаш ми се налакирани...омилен ми е оливиа 117 мн убава боја има нешто измеѓу плаво и зелено ....а најнеубави лакови ми се на голден роус ептен се водлести...загрефче |(

14. dancing.queen

dancing.queen Популарен член

Се зачлени на:
    1 февруари 2010
    Пораки:
    752
    Допаѓања:
    1.087
    Моментално имам накај 50лака, имам највеќе на голден роуз и оливиа. Поскапи лакови што ги имам се на флормар, мајбелајн... имам и 2сета за француски маникир од некоја германска фирма. Еден ден потрошив некаде околу 500ден на лакови :fubar: ќе си речете оваа е луда ама имам секакви сега и за разлика од кај нас беа на пола цените :party: :party:
    Кај мене преовладуваат најмногу замјени бои и некои дреч. Најчесто користам годен роуз 08 :inlove: Имаше еден период кога се лакирав само со црн, сега шарки мора да имаат и ги менувам многу често. Рекорд ми беше да не ги избришам 4-5 дена.

Некој ден ќе ги сликам сите и ќе прикачам слика.

На Beauchamp му/ѝ се допаѓа ова.
  15. aruba

aruba Истакнат член

Се зачлени на:
    4 септември 2011
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    0
    Јас најчесто си земам лакчиња од 25 ден :) најефтини ми се, најубај и затоа имам 2 преполни големи несесери со лакови во сите бои. Затоа не ги залам пошо се „многу“скапи и секој 2 ден менувам боја зависи од гардеробата, претежно розеви и виолетови преку лето на зима француски маникир сребрена или црна :)

16. Ducky

Ducky Популарен член

Се зачлени на:
    23 јануари 2010
    Пораки:
    344
    Допаѓања:
    1.633
    Ете конечно да успеам да ја сликам колекцијава лакови (и да ги избројам после долго време :D). Да не ги постирам сите 27 слики тука, тие што сакаат можат да ги видат на линкот :*

http://iloveprettycolours.blogspot.com/2011/09/collection-picture-heavy.html

17. fashionista

fashionista Истакнат член

Се зачлени на:
    31 јануари 2011
    Пораки:
    328
    Допаѓања:
    153
    Има ли некој користено менхетен лак за нокти?

18. belieber

belieber Популарен член

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    1.082
    Допаѓања:
    642
    Каков е тој менхетен лак за нокти?
    иначе да не бидам офф обично користам лакови на golden rose и oriflame, имам 12 лака :(

19. Skorpija87

Skorpija87 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 ноември 2010
    Пораки:
    314
    Допаѓања:
    68
    мислам дека fashionista мислеше на овие лакови дали ги има некој користено

Прикачени фајлови:

• manhattan.jpg
      manhattan.jpg