Лакови за нокти

Discussion in 'Тело' started by fashionista, Jul 2, 2011.

1. black-angel

black-angel Domina Umbrae Staff Member

Malena бр,26

simoncelicius likes this.
  2. Lepaaa

Lepaaa Популарен член

Malena бр. 27.

Еве го, многу темно лилав со два слоја на нокти.
    Го купив во Космо околу 30-40 мкд.

Едит:

И Rimmel 60 seconds - 610- Pompous е таква боја, само не е мат.

Attached Files:

Cence likes this.
  3. mackice

mackice Истакнат член

мене па ноктиве никаков лак не ми трпат,имам секакви и многу сакам да се лакирам и средувам ноктите,но лакот одма ми се лушти,и сега да ставам до утре излуштен на краевите...не знам што да правам дали е до лаковите или до моите нокти е :(

4. cheetah.girl

cheetah.girl Популарен член

Лелеее од овај од Малена 27 никако не можев потоа да го избришам. Луѓе ноктите ми беа темни уште не знам колку време. Може цел ацетон потрошив да се избришам и ми останаа како помодрени :/

5. OmniaVanitas

OmniaVanitas Популарен член

^ За такви лакови и 3 шишенца за бришење на лак да потрошиш - зијан ќе си со шишенцата само, а ништо нема да постигнеш. Бојата е навлезена длабоко во ноктот и се што можеш да направиш е да ги оставиш неколку дена без ништо за ноктот сам да ја елиминира бојата.

6. Mishela

Mishela Модератор Staff Member

Лимон и сода нема да завршат работа?
    Мене така ми се правеше од црвениот лак на Малена. Ама кога ќе подразмислам, така ми се прави од секој црвен лак што го имам користено, тогаш кога не ставав база/зацврстувач одоздоле на самиот нокт за да не навлегува бојата во него. :)
    Правев смеса од сода бикарбона и малку лимонов сок и ја држев околу ноктот (таму ми се собираше боја), па после пак поминував со чепкалка натопена во отстранувач на лак за нокти и беше океј.
    Од тогаш, при секое лакирање во било каква боја, без разлика дали е таква јака или некоја nude нијанса, ставам од безбојниот лак на Малена како подлога, па лакирам одозгора со бојата која сум ја одбрала. :)
    Ем поубаво и посредено ми изгледаат ноктите, ем полесно се вади и не остануваат такви обоени траги.

7. x-MajaEsposito-x

x-MajaEsposito-x Популарен член

Сте виделе лак, ментол боја од Малена?Бројче имате?

8. Lepaaa

Lepaaa Популарен член

^^^^ Јас многу лесно го вадам лаков. Прво "грубо" го чистам, а после детално.
    И не само овој лак, туку сите потемни оставаат "траги" за кои лек е само водата според мене, затоа јас пред да се туширам, го бришам лакот, па после туширање се лакирам со друг.

^Малена, ментол боја има, баш вчера видов на Зелено пазарче (сигурно го има и во Космо) ама не видов кој број беше.

9. Sexybaby86

Sexybaby86 Форумски идол

Just stopping by да ги пофалам лакчињата на Maybelline - Maybelline Mini Colorama

Трајни, доволно пигментирани, неочекувано перфектни! Се изненадив искрено колку се добри. Се снабдив со два сега за сега
    и

Само ќе кажам дека се фантастични. Со синиот (кој ми е фаворит, преубава electric blue нијанса за која нема кој не ме праша што лак е :D) сум налакирана веќе 6-ти ден и стои! Веќе е излижан на врвовите на ноктите, ама не се лупи. Првите 3-4 дена на изглед беше како во моментот да сум се лакирала. Дефинитивно ќе се снабдам со уште нијанси. После Seventeen, ова ми е вториот омилен лак. Големо палче од мене, а и убава ценичка имаат - 50 денари во Космо :)

Cence and Edie.S like this.
  10. Spidy

Spidy Форумски идол

Овие си ги купшив вчера од Голден Роуз на Рекорд:
    светло сина, црвена со светки и проѕирен со сиви, црвени и зелени светки
    (ми тргна нешто со светките за нокти :lol: )

Attached Files:

11. Cence

Cence Популарен член

Јас се заблагодарувам на сите што беа вклучени во потрагата за мојата посакувана нијанса :) Најдов такво лакче и сега го споделувам со вас, доколку на некој му се допадне нијансата и би сакал да го има во својата колекција ;)

П.С. сликата е превземена од интернет

12. Foreveryoungiwannabe

Foreveryoungiwannabe Истакнат член

Новите на golden rose оние светкавите,ги видов во голденроуз во трговски,беа 120 денари.Ги најдов на страната нивна,за секој лак си има и бројче,мислам дека сите ги има во трговски. http://www.goldenrose.com.tr/en/product ... -lacquer/1

Туку,каде има мат лакови?Никаде неможам да најдам.Ми треба црвена или минт ако има(тоа тешко).Вие што купувате,ако не ви е тешко да ми кажете од каде (во Скопје)? :?:

13. Talita

Talita Популарен член

Денес загледав нови лакови на Габрини. Габрини 3Д и зедов за проба. Четчето е феноменално ,широчко тамам со еднаш цел нокт се врви. А за трајност допрва ке видам :)

14. Cence

Cence Популарен член

Има во истата продавница на Golden Rose од мат лаковите, на пазар .. секаде ги има :)

http://www.goldenrose.com.tr/en/product/93/nails-nail-lacquer-matte-velvet-nail-lacquer/2

http://www.goldenrose.com.tr/en/product ... -lacquer/2

15. Elena-97

Elena-97 Популарен член

Засега омилени ми се од Golder Rose - Fantastik Color Nail Lacquer во боите 210 и 211.

Е баш вакви се на нокт.

Под нив ставам база од Авон и цела недела не ми мрда лакот, и плус повеќе се познава бојата, потребен ми е 1 слој од лакот и бојата е иста како на сликата погоре.

16. Shery

Shery Популарен член

Како до побрзо сушење на лакот??
    Откако ќе се изналакирам, значи мора некако да ги изгребам и цел маникир паѓа во вода
    Понекогаш си размислувам да купам таква машинка како што имаат во салоните за сушење.
    Да не знаете случајно каде се продава? И како се вика уствари

17. chitaahgirl

chitaahgirl Истакнат член

^
    Пред да се излакираш стави го лакот во фрижидер на 5 минути.Потоа од кога ке се излакираш напуни голем сад со ладна вода и потопи ги ноктите во неа.Пробај,делува :)

Shery likes this.
  18. Antolinaa

Antolinaa Популарен член

Талитке трајни се? Која цена се ? :wasntme:

19. AhThatFemaleProblems

AhThatFemaleProblems Истакнат член

јас имам машинка за ув гел сушење, ама таа е за гелни нокти и и јас си мислев дека ќе функционира за лак сушење, ама нема благе везе :) иако е 72 ватна.. со 8 ламби од по 4 вати, ама џабе, лакот делува дека е исушен, ама не е внатрешно. ова со фрижидеров пишано погоре баш ќе го пробам сега, планирам да се лакирам секако :)

20. Veki4kaa

Veki4kaa Форумски идол

јас денеска си се подновив со две нови лакчиња - па еве да ви ги представам :lol: