Malena бр. 27. Еве го, многу темно лилав со два слоја на нокти. Го купив во Космо околу 30-40 мкд. Едит: И Rimmel 60 seconds - 610- Pompous е таква боја, само не е мат.
мене па ноктиве никаков лак не ми трпат,имам секакви и многу сакам да се лакирам и средувам ноктите,но лакот одма ми се лушти,и сега да ставам до утре излуштен на краевите...не знам што да правам дали е до лаковите или до моите нокти е
Лелеее од овај од Малена 27 никако не можев потоа да го избришам. Луѓе ноктите ми беа темни уште не знам колку време. Може цел ацетон потрошив да се избришам и ми останаа како помодрени :/
^ За такви лакови и 3 шишенца за бришење на лак да потрошиш - зијан ќе си со шишенцата само, а ништо нема да постигнеш. Бојата е навлезена длабоко во ноктот и се што можеш да направиш е да ги оставиш неколку дена без ништо за ноктот сам да ја елиминира бојата.
Лимон и сода нема да завршат работа? Мене така ми се правеше од црвениот лак на Малена. Ама кога ќе подразмислам, така ми се прави од секој црвен лак што го имам користено, тогаш кога не ставав база/зацврстувач одоздоле на самиот нокт за да не навлегува бојата во него. Правев смеса од сода бикарбона и малку лимонов сок и ја држев околу ноктот (таму ми се собираше боја), па после пак поминував со чепкалка натопена во отстранувач на лак за нокти и беше океј. Од тогаш, при секое лакирање во било каква боја, без разлика дали е таква јака или некоја nude нијанса, ставам од безбојниот лак на Малена како подлога, па лакирам одозгора со бојата која сум ја одбрала. Ем поубаво и посредено ми изгледаат ноктите, ем полесно се вади и не остануваат такви обоени траги.
^^^^ Јас многу лесно го вадам лаков. Прво "грубо" го чистам, а после детално. И не само овој лак, туку сите потемни оставаат "траги" за кои лек е само водата според мене, затоа јас пред да се туширам, го бришам лакот, па после туширање се лакирам со друг. ^Малена, ментол боја има, баш вчера видов на Зелено пазарче (сигурно го има и во Космо) ама не видов кој број беше.
Just stopping by да ги пофалам лакчињата на Maybelline - Maybelline Mini Colorama Трајни, доволно пигментирани, неочекувано перфектни! Се изненадив искрено колку се добри. Се снабдив со два сега за сега и Само ќе кажам дека се фантастични. Со синиот (кој ми е фаворит, преубава electric blue нијанса за која нема кој не ме праша што лак е ) сум налакирана веќе 6-ти ден и стои! Веќе е излижан на врвовите на ноктите, ама не се лупи. Првите 3-4 дена на изглед беше како во моментот да сум се лакирала. Дефинитивно ќе се снабдам со уште нијанси. После Seventeen, ова ми е вториот омилен лак. Големо палче од мене, а и убава ценичка имаат - 50 денари во Космо
Овие си ги купшив вчера од Голден Роуз на Рекорд: светло сина, црвена со светки и проѕирен со сиви, црвени и зелени светки (ми тргна нешто со светките за нокти )
Јас се заблагодарувам на сите што беа вклучени во потрагата за мојата посакувана нијанса Најдов такво лакче и сега го споделувам со вас, доколку на некој му се допадне нијансата и би сакал да го има во својата колекција П.С. сликата е превземена од интернет Спојлер http://makeit-up.ru/upload/image/Fifa/dsc01221.jpg
Спојлер Новите на golden rose оние светкавите,ги видов во голденроуз во трговски,беа 120 денари.Ги најдов на страната нивна,за секој лак си има и бројче,мислам дека сите ги има во трговски. http://www.goldenrose.com.tr/en/product ... -lacquer/1 Туку,каде има мат лакови?Никаде неможам да најдам.Ми треба црвена или минт ако има(тоа тешко).Вие што купувате,ако не ви е тешко да ми кажете од каде (во Скопје)?
Денес загледав нови лакови на Габрини. Габрини 3Д и зедов за проба. Четчето е феноменално ,широчко тамам со еднаш цел нокт се врви. А за трајност допрва ке видам
Има во истата продавница на Golden Rose од мат лаковите, на пазар .. секаде ги има http://www.goldenrose.com.tr/en/product/93/nails-nail-lacquer-matte-velvet-nail-lacquer/2 http://www.goldenrose.com.tr/en/product ... -lacquer/2
Засега омилени ми се од Golder Rose - Fantastik Color Nail Lacquer во боите 210 и 211. Е баш вакви се на нокт. Под нив ставам база од Авон и цела недела не ми мрда лакот, и плус повеќе се познава бојата, потребен ми е 1 слој од лакот и бојата е иста како на сликата погоре.
Како до побрзо сушење на лакот?? Откако ќе се изналакирам, значи мора некако да ги изгребам и цел маникир паѓа во вода Понекогаш си размислувам да купам таква машинка како што имаат во салоните за сушење. Да не знаете случајно каде се продава? И како се вика уствари
^ Пред да се излакираш стави го лакот во фрижидер на 5 минути.Потоа од кога ке се излакираш напуни голем сад со ладна вода и потопи ги ноктите во неа.Пробај,делува
јас имам машинка за ув гел сушење, ама таа е за гелни нокти и и јас си мислев дека ќе функционира за лак сушење, ама нема благе везе иако е 72 ватна.. со 8 ламби од по 4 вати, ама џабе, лакот делува дека е исушен, ама не е внатрешно. ова со фрижидеров пишано погоре баш ќе го пробам сега, планирам да се лакирам секако