Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Лакови за нокти

Дискусија во 'Тело' започната од fashionista, 2 јули 2011.

1. Ducky

Ducky Популарен член

Се зачлени на:
    23 јануари 2010
    Пораки:
    344
    Допаѓања:
    1.633
    Flormar 392 е многу сличен, скоро ист :)

2. kolumnistot

kolumnistot Популарен член

Се зачлени на:
    6 октомври 2012
    Пораки:
    2.018
    Допаѓања:
    14.392
    Девојки може ли некоја од вас да ми каже колкава им е цената на ОПИ лаковите и колкава е нивната трјност во денови? за да знам дали се испалаќа таква инвестиција ;)
    фала многу

3. Sanniii

Sanniii Популарен член

Се зачлени на:
    18 август 2011
    Пораки:
    1.308
    Допаѓања:
    3.136
    ^
    680 се во Космо, а најверојатно тука некаде се со цената и во ДМ.
    За какви се општо и дали се трајни не можам да ти кажам затоа што не сум ги пробала.
    Мое мислење, никогаш не би дала толку пари за лак па ако сака и златен нека е. Повеќе од еве да речам две недели нема шанси да стојат на нокти без да се излупат, а и да можат сепак ноктот расте и кога и да е ќе треба да ги избришеш и одново да се излакираш. Трето, со истите пари можеш да купиш најмалку 10 обични лакови со задоволителен квалитет. Како и да свртиш, воопшто не се исплатат. Сепак ти најдобро си знаеш колкав ти е буџетот и колку пари можеш да издвоиш за лак.:)

4. xoxo..gossip-girl

xoxo..gossip-girl Истакнат член

Се зачлени на:
    4 февруари 2013
    Пораки:
    472
    Допаѓања:
    642
    дали некоја од вас има користено и како ви се чини ?

5. Oxymoron

Oxymoron Популарен член

Се зачлени на:
    19 октомври 2011
    Пораки:
    1.394
    Допаѓања:
    12.258
    Ај ако може да ми препорачате ментол и светло плав лак, како овие на сликите:

Да бидат доволно opaque, односно да не бидат проѕирни па да треба да трупам 3-4 слоја за да го постигнам овој ефект, а исто и ментолот да биде повеќе на зелено, а не на сино. Благодарам :mm:

6. Mishela

Mishela Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    19.026
    Допаѓања:
    81.371
    Јас само да кажам два-три пет-шеснаесет збора за зацврстувачот на Римел. :D
    Конечно, после месец дена имам доста подобрена ситуација.
    Ноктите ми се поцврсти, не се кршат толку лесно како претходно, меѓутоа уште сум во фаза на нивно зацврстување со внесување на Б-витамини, така да не експериментирам многу со други лакови освен со овој. :)
    Ни јас сама не знам како издржав да не ставам нешто во боја. :?:

И да додадам - пораснати ми се ноктите, конечно подолги и поубави за око, па продолжувам со употребата на зацврстувачот. Се надевам дека нема да ме разочара сега на крај. :wasntme:

На Lepaaa и senza.parole им се допаѓа ова.
  7. Lepaaa

Lepaaa Популарен член

Се зачлени на:
    5 февруари 2011
    Пораки:
    2.069
    Допаѓања:
    8.098
    Mishela јас користев друг лак на Римел за зацврстување и над него си ставав лак во боја т.е. зацврстувачот го користев како основа и ми се подобри ситуацијата.
    Еве сега немам веќе од него и ноктите ми се крш. :(

8. Mishela

Mishela Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    19.026
    Допаѓања:
    81.371
    И јас правев така со нанесување лак во боја над зацврстувачот, ама потоа ми се лупеа ноктите. Сигурно ја знаеш ситуацијата, ко да се дели ноктот на ливчиња, ужасија невидена. И после отстранувањето на лушпата ти останува премек дел кој само би ти штетел и принудена си да го отстраниш целото. |(
    И еднаш на сред „процес“ се изгорев вака, па си реков дека одам до крај само со зацврстувачот, каде каде посигурна варијанта ми е. :)

9. Lepaaa

Lepaaa Популарен член

Се зачлени на:
    5 февруари 2011
    Пораки:
    2.069
    Допаѓања:
    8.098
    Знам, знам баш такви се моите нокти сега.
    Ама штознам јас неможев да издржав без лак во боја и си ставав, па не се кршеа. Е сега да не ставав сигурно би бил подобар ефектот. :)
    Терај така, ако не, зошто вака како мене е грдо. Ако ги чукнам посилно, одма се кршат.

10. LilBaby

LilBaby Популарен член

Се зачлени на:
    11 мај 2011
    Пораки:
    3.458
    Допаѓања:
    7.886

На Флормар лаковите, јас може вака досадна со нив, ама барем стојам позади зборовите 3-4 пати кажани. :lol:
    Првата (минт) нијанса ја имам и е со број 424, а втората небесна/нежна сина ја немам, но следна ми е на список, исто така од Флормар, бројче 423.
    100 ден. на штандот на Флормар во Веро центар.

Сликите се од нет, добар квалитет се за да можеш по слика да пресудиш. :)

На Oxymoron му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Lepaaa

Lepaaa Популарен член

Се зачлени на:
    5 февруари 2011
    Пораки:
    2.069
    Допаѓања:
    8.098
    ^ 424 е ист со само еден слој.
    Многу убав, траен пред се'.

На Oxymoron му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Oxymoron

Oxymoron Популарен член

Се зачлени на:
    19 октомври 2011
    Пораки:
    1.394
    Допаѓања:
    12.258
    Те сфаќам за Flormar, и јас имам неколку од нив и ги обожавам, еден слој ми трае со денови :) И фала ти за бројчињата, светло плавиот е точно таков каков што барам, а за ментолот само што сакав да искоментирам дека е потемен, но го прочитав погорното мислење :D
    Уште во понеделник се упатувам кон Веро :)

13. G.G

G.G Популарен член

Се зачлени на:
    3 јуни 2011
    Пораки:
    315
    Допаѓања:
    340
    Ги има овие лакови во Голден Рос кај нас?Нови се па да не ги има видено некој :)

Прикачени фајлови:

• untitled.JPG
      untitled.JPG
      Големина на фајлот:
      39,5 KB
      Прегледи:
      283
  14. Ducky

Ducky Популарен член

Се зачлени на:
    23 јануари 2010
    Пораки:
    344
    Допаѓања:
    1.633
    ^Сигурно ќе ги донесат наскоро :)

15. psychic

psychic Популарен член

Се зачлени на:
    23 септември 2012
    Пораки:
    2.360
    Допаѓања:
    1.252
    јас без лак не можам...ама баш секаков ставам освен онака многу јако жолт и портокалов. Ама многу сакам црн,темно виолетов и темно црвен :D

16. charliee

charliee Истакнат член

Се зачлени на:
    19 март 2012
    Пораки:
    816
    Допаѓања:
    716
    miss selene мислам дека се најглупавите лакови што сум ги пробала иако сењ најевтини и ги купувам почесто за да можам да купам повеќе,не се истрајни и се лупат вториот ден а од umbrella,rolden rose,paris,rimmel,loreal сум презадоволна до една недела ми трае лакот

17. Elennaa

Elennaa Популарен член

Се зачлени на:
    22 февруари 2011
    Пораки:
    4.161
    Допаѓања:
    14.171
    ^^^ Miss selene, вака имаат убава боја. Ама треба 20 слоја да ставиш, за да се познава.
    Јас се зезнав со нив, ме мрзи да чекам да се исушат. А имам купено неколку такви лака. Башка малецки се, и брзо се трошат.
    А за истрајноста... мене ниту еден не ми држи. 2 дена максимум, ни два дена. Такви ми се ноктите. Пред некој ден, си ставив безбоен од mаybelline. Ми се излупило бројчето, не знам што бројче е. Одозгора лак од 40 денари и најодозгора пак од тој безбојниот. Добро, не е баш безбоен, накај розево мава. И 2 дена ми издржи. Ама пак ќе ставам од тој од maybelline, затоа што малку ми се вратија во нормала ноктите. Зелени ми беа претходно. Ни со ацетон не се вадеше зелената боја. :D
    Веќе не зимам од овие што се 40 денари, и без пари да ми даваат.

18. charliee

charliee Истакнат член

Се зачлени на:
    19 март 2012
    Пораки:
    816
    Допаѓања:
    716
    можеш со неколку капки свеж лимун и еден филџан вода да ги избелиш ноктите без да ги оштетиш а кога планираш некои бои кои се појаки стави безбоен на основа па лакирај се полесно се вади а и ноктите се чисти.

На Elennaa му/ѝ се допаѓа ова.
  19. anabel-a

anabel-a Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2011
    Пораки:
    3.333
    Допаѓања:
    15.498
    Jас во состојба на очај да ве прашам нешто.
    Како ги вадите лаковите со многу светки од ноктите? Кај мене нема теоретски шанси да ги извадам целосно само со памук/салфетка и ацетон. Ужас ги направив, слоевити ми се сега, а башка тоа што буквално цело шишенце ацетон лупнав.

За ваков тип на светки зборам, кажувајте чаре како да ги извадам.
    :sweat:

20. charliee

charliee Истакнат член

Се зачлени на:
    19 март 2012
    Пораки:
    816
    Допаѓања:
    716
    пробај стави ги рацете во врела вода па лупи го лакот.и не вади лак со салафекта земи со марамица влажна ама исуши ја.