Спојлер Ај пробај вака. Мене ми помогна. Не се вадат целосно, ама само малку после тоа треба да ги дотриеш и готово. Само јас ставав обичен памук. http://www.youtube.com/watch?v=e0YNmdeNXGQ
Женски, има ли кај нас лак кој "матифира"? Мислам, прво да си се налакираш до кој било лак, па овој да се става над него како top coat и мат ефект да дава? Ме разбравте?!
Да, има. Имав од Есенс ,ама го немам шишенцето да го видам точното име.Јас си ја прашав продавачката таа ми го препорача.
Лепа, лакчиња со мат ефект имаш скоро во сите парфимерии каде што има лакови... Прашај ги само продавачките, мене во Голден Роус на најдобар можен начин ме услужија за истите. Пред скоро земав од ДМ еден на Мејбилајн исто со мат ефект, бордо боја, само што знам.. Не се покажа како ефикасен, така да, ете од Мејбилајн за прв пат немој да земаш.
Лепа,мат топ коут на Флормар - 130 денари, во Рамстор и Веро центар 100% го има Еве го и ефектот : Спојлер
Во капачето од шишенцето со ацетон стави ацетон доволно за да ти го покрие ноктот (или во нешто поголемо за да ти ги собере сите прстиња). Нека поседи неколку секунди, зависно од типот на лакот и после протриј ги со памукче. Мене вака ми успева
Каде има лак со многу многу светки? Купив два што изгледаа убаво, после дома видов дека по 3-4 светки пуштаат
Gabrini GliterДенес зедов и се зачудив колку мн светки остава преубав е јас го имам синиот тој сто е трет од назад преубав е