Леле Ејнџл, се убив од барање, секаде сум проверила никаде го немаат. Ми остана уште една „сомнителна“ као локална продавничка за шминки, козметика енд стафф и ако нема таму дефинитивно би земала нешто од Есенс, фала ти многу за предлогот.
Нанеси нов слој лак и избриши веднаш со памукче или со што бришеш, новиот слој лак ќе го омекне тој под него и ќе помогне во бришењето. За ова најдобро е да се користи безбоен лак Се надевам помогнав и пиши како си поминала
Девојки јас пред некој ден во еден маркет го видов лаков.. Може ли да ми кажете кое бројче е, на Малена е. Само оваа слика ја најдов, сорииии.
Девојки кажете ми каде може да го најдам во Скопје? Барав во Космо, Рима парфимерии, ... нигде неможам да го најдам...
Од што може да се прават такви меурчиња по ноктот од лакот, освен нели ако се работи за стар лак !? Јас секогаш ставам безбоен лак како основа, па одозгора го нанесувам лакот во боја. Купив еден безбоен онака со прилично голема милилитража и ми се чинеше ок, но мислам дека до него е. Значи нов е, дали недела дена го имам. Не е ниту за одоздола како база, ниту за одозгора како финиш. Пробав и со нов лак во боја, да не случајно е до лакот ама пак ми се прават грутки. Да не е до начинот на лакирање, ама што знам !?
Мишела, од мое искуство, меурчиња по ноктот од лакот ми се прават кога лакот е густ. И мене ми се случувало со нови лакови да ми се прават кога лакот имал густа структура. Колку е поводест (поредок), толку помала веројатност од меурчиња Последен пат ми се направија од Голден Роуз Gel Look. Ич, ама ич не ми се допаѓа тој проѕирен лак. Премногу е густ и ај што ми се прават меурчиња, туку и буквално ми се распукува на ноктот по само еден ден. Лакот повеќе ми трае без безбојниов одозгора отколку со него. И' го дадов на мајка ми, нека се шлака, она ништо не одбива Гледам на повеќето им е погоден, ама јас го мразам Туку, дајте некоја препорака за убав розев neon лак. Не мора само розев, може и корален и зелен Ми требаат марка и бројчиња, за кога ќе одам да купувам одма да земам, да не зјапам сто саати по полиците со лакови
Jaс се откажав од овој Gel look на GR, ми се смачи да го барам. Ама муабетот ми беше - пробав само со лакот (кој патем баш е редок, со еден слој е како проѕирен, млечен), значи без безбоен одозоле и си беше океј дури и со неколку слоеви. Кога ставив одозгоре од безбојниот се направија меурчињата, а нов е и овој проѕирниов. Истото се случува ако наместо како финиш го ставам одоздоле под лакот. Ќе си купам нов безбоен, па ќе пробам со него, овој и онака не го платив којзнае колку.
Па што не кажа дека го сакаш Gel Look, ќе ти го пратев по пошта Ако бараш добар безбоен лак, моја препорака ти е на Alix Avien (во Ск. ги има во продавниците на Голден Роуз). Имам пишувано и претходно во темава за лаковиве, предобри се. Покрај Севентин, овие ми се едни од омилените. Многу се трајни, таман пигментирани колку што треба, не се згрутчуваат и не се скапи (мислам дека беа 80 или 100 ден.). Си имам јас безбоен Alix Avien, си го ставам врз секој лак и гајле немам. Пробај ги, нема да згрешиш А, да, и се сушат експресно брзо
^^^Според мене меурчиња се прават и ако ставаш дебел слој на лак.. или ставаш по неколку слоја без да почекаш да се исушат како треба ... (за ова сум 100% сигурна зошто и мене ми се случува постојано )
Денес бев во космо, се мислев меѓу црвен лак за нокти на Буржуа и Флормар'на крај одбрав на Флормар, 100 ден го земав па да видиме колку издржлив ке биде
Кај го зедееее,има други боииии ??? Светките не закачаат,мазни се-ме разбираш што сакам да прашам?Имав неколку со светки,ама не беше мазно на ноктот и се си го чепкав лакот од ноктите неприметно.
Многу избор на бои нема ,ама тие што ги има се преубави.И да рапави се ама јас со top coat,го решавам проблемот.Значи мора да нанесеш макар безбоен лак за да не ги чепкаш . Ги купив во Голден роуз во г.т.ц.
Oткритие на годината ми се лакчињата на Maybelline, подолготраен лак лично немам користено. Веќе втора недела започнувам со лакот на мене, а ниту дел ми се нема извадено или излупено, а постојано ми се во контакт со вода рацете или слични активности. Имам неколку од оваа серија, и планирам со сигурност да ја зголемам колекцијата. Препорачувам најтопло.
Јас ќе се самоцитирам, зашто го решив проблемот и си ја открив грешката. Не ми чинел безбојниот лак - многу беше редок и чудно мирисаше. Си купив друг безбоен и ја повторувам истата „маршута“, па сега си е океј. Значи, нека не ве лажат очите, ако лакот е со така поголема милилитража и пониска цена - подобро земете нешто проверено, не се ставајте на „ризик“. Сега ќе го мачкам по бижутерија која ми пушта боја, а ми е предрага за да ја фрлам.