Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Лакови за нокти

Дискусија во 'Тело' започната од fashionista, 2 јули 2011.

1. pupi.girl

pupi.girl Популарен член

Се зачлени на:
    21 јули 2011
    Пораки:
    4.464
    Допаѓања:
    7.837

Да си купиш, јас имав од Катрин и сум задоволна :D

На irena.1 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Ducky

Ducky Популарен член

Се зачлени на:
    23 јануари 2010
    Пораки:
    344
    Допаѓања:
    1.633
    Прочитав неколку постови во врска со top coats или надлакови, како што ги викаат кај нас, па решив да напишам мое мислење за неколку кои ги имам испробано и користено подолго време.

Essence Quick Dry - Премногу редок за мој вкус, дури и може да се случи да се растече по заноктиците. Со самото тоа што е редок, не можете да нанесете подебел слој, па заради тоа ако сакате да ги измазните ноктите откако сте цртале на нив (или пак ако имате светки) треба да нанесете 3 слоеви или повеќе. Со самото тоа што слоевите се доста тенки, не го заштитуваат маникирот премногу и лупењето започнува по ден-два. Времето на сушење е брзо, но мислам дека тоа се должи на фактот дека самиот лак не може да се нанесе во подебел слој.
    Долготрајност со квалитетен лак: 1-2 дена.
    Цена: ~130 ден.

Essence Gel-look - Многу погуст, споредено со Quick Dry верзијата. Времето на сушење е нормално, а финишот е сјаен. Доста сум задоволна од него (со оглед на цената) и го користев подолго време, се додека не решив да експериментирам со други. Нешто што не ми се допаѓа е што окако ќе истрошите половина од шишенцето, се згуснува уште повеќе и многу тешко се нанесува. Уште една работа што би сменила е четката, која според мене е премногу мека за густината.
    Долготрајност со квалитетен лак: 4-5 дена.
    Цена: ~130 ден.

S-he Gel Re-Fill - Тука започна моето експериментирање. Ова всушност не е класичен надлак, туку според S-he неговата намена е да се пополни израснатиот дел кај оние што ставаат гел надградба. Во тој поглед не знам како би функционирал, ама мислам дека не би завршил многу работа. Погуст е од Essence Gel-look и одлично покрива, особено големи светки и слични додатоци. За жал, времето на сушење е прилично долго, многу подолго од просечно. Има сличен проблем како Essence Gel-look, откако ќе се истроши повеќе од половина, дополнително се згуснува. Меѓутоа, кај овој лак поради тоа се создаваат и меурчиња.
    Долготрајност со квалитетен лак: 4-5 дена.
    Цена: ~150 ден.

S-he Top Coat - Апсолутно најужасен top coat што сум го користела во животот. Ако почнам да пишувам за недостатоците, постов ќе зафати 2 страни, па еве затоа на кратко. Се разлева по долгата четка, предолго се суши, воопшто не покрива.
    Долготрајност со квалитетен лак: максимум 1 ден
    Цена: ~150 ден.

Rimmel London Clearly Clear - Ова исто така не е класичен top coat, туку е проѕирен лак, дел од линијата со бои. И покрај тоа, резултатите се задоволителни. Се суши доста брзо (но, само ако сите претходни слоеви се темелно исушени) и многу сјаен. Единствен проблем е густината т.е. колку покрива. Потребни се најмалку 2 слоеви за целосно израмнување.
    Долготрајност со квалитетен лак: 3-4 дена.
    Цена: ~170 ден.

Seche Vite - После стотици прочитани постови со пофалби од различни блогерки, решив да „инвестирам“ во добар top coat и да го испробам Seche Vite. Воопшто не се разочарав. Доста е густ, но и покрај тоа може лесно да се нанесе. Се суши речиси инстантно (би рекла дека му требаат околу 15 секунди). Можете да го нанесете дури и претходните слоеви да не се целосно исушени, тој ќе им помогне да се исушат. Ноктите ги прави многу сјајни и рамни.
    Долготрајност со квалитетен лак: повеќе од 7 дена.
    Цена: ~300 ден.

Цените ги пишав приближно, бидејќи некои лакови ги имам купено одамна и не се сеќавам, а често се и на попусти и слично, па се менуваат.

Се надевам дека овој пост ќе ви помогне при изборот на надлак.

Поздрав!

На le.dentiste, Chocolate.me, Sanniii и 2 други им се допаѓа ова.
  3. SpoiledBaby

SpoiledBaby Истакнат член

Се зачлени на:
    10 април 2010
    Пораки:
    890
    Допаѓања:
    305
    Пред некој ден си земав од овие лакови
    конкретно од вториот ред вториот лак,бојата е сон,многу многу ми се допаѓа,sugary pink,само има една маана,кога го ставам на нокти како гума за џвакање да ставам неможеш да поминеш со четката два пати оти се познаваат многу четки а и тешко се суши( а и има специфичен мирис,не е како на класичен лак :?: ) се на се бојата убава лакот никаков,и сега се заразив со бојата па ќе тразажам таква боја ама друга фирма.
    Any suggestions will be welcome :P

4. anastasijaki

anastasijaki Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    5.226
    Допаѓања:
    48.130
    Морам да ги пофалам лакчињата на Golden Rose - Holiday . Конечно вистински сум задоволна од некој лак, сега за сега имам само две боички и двете ми се ептен погодени , текстура одлична, трајност одлична ми траат по 5-6 дена а цело време сум во вода , дури се чудам како издржуваат толку, останатите лакови на Golden Rose што ги имам се лупат за 2 дена |( ептен брзо се вадат со едно поминување со ацетон лакот е изваден а мислев заради светките ќе е малце тешко бришењето ама не :) и што е најважно ноктите преубаво изгледаат кога се налакирани со овие лакчиња :inlove: Вредат за парите дефинитивно, планирам уште неколку да си земам :$ :wasntme:

5. khaleesi1

khaleesi1 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 август 2013
    Пораки:
    105
    Допаѓања:
    52

Јас си го купив овој од Космо,намален беше. Многу сум задоволна,ми стои веќе 9-10дена + доволен е само еден слој

На anabel-a му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Primadonna

Primadonna Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2012
    Пораки:
    1.341
    Допаѓања:
    2.163
    Колку им е цената ? Одамна барам вакви лакови :)

7. fatamorgana123

fatamorgana123 Популарен член

Се зачлени на:
    11 февруари 2013
    Пораки:
    1.273
    Допаѓања:
    1.530
    а сите лакови им се со светки? :^)

8. khaleesi1

khaleesi1 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 август 2013
    Пораки:
    105
    Допаѓања:
    52
    110/120 ден :)

9. EmilijaEmka

EmilijaEmka Истакнат член

Се зачлени на:
    15 јули 2013
    Пораки:
    111
    Допаѓања:
    30
    Лаковите на Golden Rose досега се покажале како најдобри :inlove:

10. anastasijaki

anastasijaki Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    5.226
    Допаѓања:
    48.130
    Лакчињата се 120 денари и не, не се сите со светки има и неколку боички кои немаат светки, го имаат истиот да речам песок ефект само без светки :)

11. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    19.325
    Допаѓања:
    102.916
    Jас морам да го пофалам Топ Коатот на Голден роуз со Гел Лук, не бев нешто задоволна од тој на Есенс, овој ми дава многу убав изглед и еве веќе 4 дена не мрда маникирот ;)

12. moni24

moni24 Истакнат член

Се зачлени на:
    4 април 2011
    Пораки:
    189
    Допаѓања:
    121
    Глден роус , незаменливи но.1 но презадоволна сум и од пацифик на камени ги има по 40 ден. мазни сјајни и многу брзо се сушат.Ги препорачувам
    Ова е новата амбалажа :nod:

На Dog-lover и Dream-Girl им се допаѓа ова.
  13. Qeen-Strawberry

Qeen-Strawberry Активен член

Се зачлени на:
    12 мај 2013
    Пораки:
    12
    Допаѓања:
    2
    Мислам дека се околу 150 денари :)

На Petunia-Queen му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Primadonna

Primadonna Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2012
    Пораки:
    1.341
    Допаѓања:
    2.163
    Искрено,многу сум разочарана од новите лакови на Малена,тие неонските.
    Пред една недела го купив и сега е никаков,сув |( Веќе не купувам такви лакови,подобро ке собирам пари и ке си купам поскап ама квалитетен :)

15. rrrrrrrrrrrrrrrrrrrr

rrrrrrrrrrrrrrrrrrrr Популарен член

Се зачлени на:
    22 јули 2012
    Пораки:
    960
    Допаѓања:
    4.031
    ^
    И јас го забележав истото на неонските лакови на Малена, значи не бил само мојот лак туку сите се такви :D
    Земав еден неонски лак од Малена се лакирав и се беше ок, после една недела сакав па со него засушен четката за никаде, внатре како да нема веќе лак му ставив малку ацетон се изналакирав уште еднаш одвај, за уште еднаш тешко. Не купувам повеќе неонски лак на малена. За џабе парите, подобро е на поскапа фирма барем знам ќе трае подолго лакот а не одма да се засушува :)

16. khaleesi1

khaleesi1 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 август 2013
    Пораки:
    105
    Допаѓања:
    52
    Јас сум задоволна и од неонските и од од обичните лакови на малена, неонските ги имам 1ипол месец можда и не ми се исушени, супеер се а на ноктот брзо се сушат...:)

17. Elena69221

Elena69221 Популарен член

Се зачлени на:
    8 август 2011
    Пораки:
    2.352
    Допаѓања:
    3.519
    Јас земав три неонски лакови на Малена и се надевам дека нема да ми се засушат за брзо време.. како што читам од вашите искуства :worried: Баш ќе биде штета ако тоа се деси..

18. Mishela

Mishela Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    19.008
    Допаѓања:
    81.346
    Колку чинат овие на Мејбилин - Color Show ? :?:
    Многу убави нијанси имаат и не можам да издржам, а да не купам. :wasntme:

19. koritsaki

koritsaki Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.632
    Допаѓања:
    106.647
    Во врска со неонските лакови ви ги препорачувам на Флормар, не се скапи 100 ден е лак, но многу се квалитетни и бојата се задржува дури 1 недела!

20. Ducky

Ducky Популарен член

Се зачлени на:
    23 јануари 2010
    Пораки:
    344
    Допаѓања:
    1.633
    Мислам дека се околу 100 денари.