Како онаа со точкици или како обичната црвена? Ваков ефект не се постига само со лак, лупни одозгора безбоен лак и ќе ти сјае вака интересно. Инаку, ако мислиш на овој светлуцавиот лак, имав еден ваков од Малена, со сјај одозгора ќе биде ист како на сликава, само е малку понестандардна црвена - нешто потемна од оваа на сликата и со мааалку портокалови примеси. Бројчето е 14.
Јас морам ама морам да ја пофалам нијансава на есенс, 04 iced latte. Бојата е иста и во живо. Е сега јас имам навика да ставам по два слоја лак, и да го извадам за ден два, така да за трајност не можам да коментирам И после толку барање си најдов совршена црвена боја на лакче, онаква со портокалов подтон. Исто на есенс 115 - redvolution
Исто и јас го користам лакот на Евелин 8 во 1 и до сега не сум забележала таква болка на ноктите/прстите. Не знам за лакот за дијамантски тврди нокти, но во упатството на овој 8 во 1 што е, убаво си пишува дека пред употреба кутикулите треба да се заштитат со крема бидејќи содржи формалдехид. Е сега ако ставам крема претходно макар и само на кутикулите, а од кремата може да отиде и на ноктот, од што е мрсна кремата лакот нема да фати убаво. И затоа јас обично ставам од лакот навечер отприлика саат време пред спиење и баш пред легнување си ставам крема на рацете па убаво ги измасирам со кремата и кутикулите и до сега не сум забележала никакви промени на кутикулите и кожата околу ноктите.
Јас имам едно вакво на аура ама од малечките што се, бројче 110. Е сеа незнам дали се совпаѓаат бројчињата на малите и големите пакувања. Јас го земав од зегин иколу 38 денари мислам, ама мн е мало. Ги имате и во дм мислам. Слика не можам да најдам на нет од него. Е шишенцето е исто вакво, инаку овој е овој е aura mini 75
Јас моментално сум налакирана од ова и сметам дека е доста слично на бојата што ја барате. Еве и сликичка од нет. Бројчето е 28
Си купив и јас едно лакче на Golden Rose Maxi Brush и ете ме да ги пофалам! Прво и основно за четката! Прекрасна е, со еден потег на цел нокт се нанесува. Чуствувам дека ќе ми станат омилени. Си го купив бр. 24, баш црвена боја. Наредно планирам да си го купам бр. 30. Се заљубив во бојава, темна вишна/бордо, ама сакав прво да го пробам лаков. Го пробав и воопшто не ме разочара.
Не е овој како од на сликата, можеби и грешка е бројката овде, ама сигурна сум дека беше 31 затоа што кога го купував оној бордо ГР барав низ купот и го фатив тој што ти велам 31, мислев дека е бордо и ми се виде таков, ама видов дека е друг лак и е баш ваков - ту лила, ту бордо. Многу е добар, ќе си го купам заедно со оној твојов од Есенс.
Не бе не е грешка бројката, еве го Ама што знам, може па и сликиве од нет врска немаат со оние во живо. Инаку дај бе кажете ми кај да барам таква шеќерна нијанса на лакче каква што постирав наназад некоја страна
Јас тоа што го видов нема врска со сликата погоре. Лакот не е седефаст, обичен е, сјаен. Без тие светките. Барај си таму низ лаковите, сигурно ќе најдеш.
^ ^simoncelicius, не се исти бројките како на сликата и во продавница. Јас видов, по тоа што ми го прати пред некој ден, зошто од таа сликата сакав да си го купам 21, ама овде е 25, па тој си го купив. Ниту една боја, со бројчето од тој блогот не се совпаѓаше, затоа на сликава 31 е лилав, а не е.
Еве слика со сите нијанси, можеби неколу ке помогне Инаку во право сте, еве го тука 31, сличен е со тој што го бараат, баш ме замисливте да си го купам http://beautycosmetic.biz/images/Golden ... Laquer.jpg