1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Лакови за нокти

Дискусија во 'Тело' започната од fashionista, 2 јули 2011.

1. Hipica

Hipica Форумски идол

Се зачлени на:
    31 декември 2009
    Пораки:
    14.369
    Допаѓања:
    14.821
    Имам и јас од овие Елегант, ама мене па Пацифик потрајни ми се.

2. Ducky

Ducky Популарен член

Се зачлени на:
    23 јануари 2010
    Пораки:
    344
    Допаѓања:
    1.633
    Јас имам едно 10тина од Елегант. Ова со долготрајноста мислам дека е повеќе поврзано со тоа колку е стар лакот. Сум приметила дека овие од пазарче што ги имам земено се најчесто постари (имам споредено густина, време на сушење и сл.), за разлика од другите што ги имам купено од продавничкава Голден Роуз.

3. Hipica

Hipica Форумски идол

Се зачлени на:
    31 декември 2009
    Пораки:
    14.369
    Допаѓања:
    14.821
    ^ Абе јас од исто место ги купувам и едните и другите, па затоа правам споредба.

4. wolf4e

wolf4e Популарен член

Се зачлени на:
    16 јануари 2010
    Пораки:
    2.284
    Допаѓања:
    1.894
    Hајдобри лакови кои сум ги користела се...Aура,Golden Rose, и OPI многу убави бои имаат,а голден роуз доста ефтини ги држи,само што не ми стојат долго на нокт,ми се лупат,OPI и Aура ми се многу слични,само што првите се изгор,а исто време ми стојат на нокт |(

Hезадоволна сум од Pевлон и Loreal,прескапи се,се сушат брзо и лупат :Down:

Aх заборавив да ги спомнам rimmel и essence добри се,не ме разочараа :)

5. SexyLady

SexyLady Популарен член

Се зачлени на:
    5 септември 2010
    Пораки:
    2.799
    Допаѓања:
    3.269

И јас така мислам. Кога ги бришам со ацетон едвај ги бришам што се вика, а останативе само еднаш да поминам со памукчето паѓа. И многу се лупат другиве, овие најдолго ми траеле до сега.

6. Annie.mk1

Annie.mk1 Популарен член

Се зачлени на:
    10 мај 2011
    Пораки:
    1.631
    Допаѓања:
    3.742
    Дел од моите лакови :) Имам уште само не можев да ги барам сега, ќе постирам уште слики :)

Прикачени фајлови:

• 17092011918.jpg
      17092011918.jpg
      Големина на фајлот:
      263,8 KB
      Прегледи:
      258
    • 17092011921.jpg
      17092011921.jpg
      Големина на фајлот:
      220 KB
      Прегледи:
      257
    • 17092011922.jpg
      17092011922.jpg
      Големина на фајлот:
      241,1 KB
      Прегледи:
      258
    • 17092011923.jpg
      17092011923.jpg
      Големина на фајлот:
      240,3 KB
      Прегледи:
      256
    На figgiMK, irena-10, Boka.A и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  7. Boka.A

Boka.A Истакнат член

Се зачлени на:
    16 септември 2011
    Пораки:
    78
    Допаѓања:
    10
    Јас обожавам да ги лакирам ноктите. Но некако тешко да најдам нијанса на боја што ке ми се допадне, мислам на пазарот се има некои многу светли или пак премногу темни (светлите не се познаваат а темните дречат) Бидејки не е убаво да се носи црно, па затоа и не мислам да купувам црн или црнскасти лакови, освен за декорација.

Кога ги правам ноктите (со декорација) левата изгледа брилијантно а десната е чувај боже!!
    Па сега како да ги направам и ноктите на десната рака? Бидејки тежок деснак сум (ништо не работам со лева) :D :D

8. RoseMarie

RoseMarie Истакнат член

Се зачлени на:
    18 август 2011
    Пораки:
    75
    Допаѓања:
    18
    И јас го најдов тој лак од Оливиа безбоен абе за еден ден од меки и кршливи нокти, добив големи цврсти како да сум била во третман.Го обожавам лакчето.Инаку највеќе користам лакови на Оливиа и Пацифик.

9. SaIvnjaann

SaIvnjaann Популарен член

Се зачлени на:
    15 мај 2011
    Пораки:
    505
    Допаѓања:
    458
    Јас сум еден од големите фанови на лаковите. Ноктите и на нозете и на рацете секoгаш ми се налакирани, да не видам дека некој нокт ми се има излупено одма бришам и го лакирам од по ново. Инаку користам секакви бои (зависи од располошението како ми е ) светли, потемни, дреч........, а од марки најчесто корситам од Авон, flormar, golden rose, pacific,maybeline :D

10. Sweety55

Sweety55 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 септември 2011
    Пораки:
    181
    Допаѓања:
    414
    Најмногу сакам црн,виолетов,розев лак..но си ставам и други бои..Најчесто го користам лакот ''Manhattan'' :)

11. CharmedGirl

CharmedGirl Популарен член

Се зачлени на:
    6 мај 2011
    Пораки:
    1.420
    Допаѓања:
    1.662
    Нарачав да ми донесат неколку лакови на Rimmel, па сакав да ве прашам дали сте ги користеле и дали сте задоволни од нив? :^)

12. CIA

CIA Популарен член

Се зачлени на:
    17 мај 2011
    Пораки:
    1.525
    Допаѓања:
    3.029
    Јас сакам да ве прашам кои се квалитетни лакови...Голден роус воопшто не ми се допаѓаат така да не ми ги спомувајте тие...некои лакови до 60ден најмногу ама што се стварно квалитетни и убави...мене ми се допаѓаат најмногу Оливиа ама немаат бордо лак па затоа барам други..ако знаете пишете.

13. tinkerbelll

tinkerbelll Популарен член

Се зачлени на:
    15 мај 2010
    Пораки:
    2.096
    Допаѓања:
    5.018
    Мене Флормар ми се убави 100 денари се,ги има во Веро центар.

14. CIA

CIA Популарен член

Се зачлени на:
    17 мај 2011
    Пораки:
    1.525
    Допаѓања:
    3.029
    На сум од скопје,а и скапи ми се.

15. Whatsername

Whatsername Популарен член

Се зачлени на:
    7 октомври 2010
    Пораки:
    305
    Допаѓања:
    344
    Немам многу лакови за нокти, а и од тие малку што ги имам користам само 3-4. Кога ќе ми се допаднат некои лакови, само тие ги користам додека не ми здосадат, а после купувам нови. Поради тоа не ми се исплати да купувам скапи лакови (скапи = се што е над 60-70 ден.), како на пример тие од Флормар. Купувам од Голден Роуз најчесто, од тие најмалечките што се 2 за 50, па му доаѓа по 25 денари еден. Мене ми се супер за квалитет, ми стојат прилично долго. А и таман ми се со големината, затоа што секогаш кога купувам поголеми пола и повеќе од лакот не ми е потрошен и се суши. Мене ми се супер за квалитет, ми стојат прилично долго.

Не се лакирам често. Еден период кога ми се долги ноктите се лакирам секој ден со различен лак, а потоа може 2-3 месеци да не ставам ни безбоен. Зависи како стојам со должината на ноктите бидејќи многу споро ми растат и лесно ми се кршат. :)

16. Monna.Monna

Monna.Monna Популарен член

Се зачлени на:
    4 ноември 2010
    Пораки:
    3.562
    Допаѓања:
    7.991
    Јас сум опседната со лакирање на нокти, секој втор ден ги лакирам. :tmi: Во една боја ретко, најчесто кога ме мрзи. :D Им правам се шари, дезени, ме прашуваат дури кој ми ги правел. 8)
    Лакови имам 16, ама од тие 4 ми се за правење шари најчесто, зашто се стари и засушени.
    Најголем дел ми се од Пацифик (7 имам), имам 3 од Оливиа, 2 од Голден Роуз, еден од Флормал и еден Елегант.Ај ќе ги сликнам утре. ;)
    Скоро сите ми се од пазар, освен едниот Голден Роуз од една парфимерија, и тој Флормарот на мајка ми и го присобрав, не знам од кај е. :lol: Сите ми се мат, освен еден светкав што имам, ама чисти светки, мада знам од на мајка ми лаковите тие б'лскавите да се налакирам. :D

А иначе вакви нешта колку би сакала да имам :inlove: :
    А ова е колекција :o :

На G.G му/ѝ се допаѓа ова.
  17. kiki4kablondy

kiki4kablondy Истакнат член

Се зачлени на:
    9 март 2010
    Пораки:
    469
    Допаѓања:
    443
    Девојки тие лаковите Rimmel ги има кај нас или не?

18. CIA

CIA Популарен член

Се зачлени на:
    17 мај 2011
    Пораки:
    1.525
    Допаѓања:
    3.029
    Monna а како си задоволна од Пацифик?...другарка ми си купи и рече дека и се исушиле одма...кај тебе се исушија ли и брзо ли се лупат ?

19. Adi888

Adi888 Форумски идол

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    6.179
    Допаѓања:
    23.164
    Јас имам поќе бои од Пацифик, не се исушија одма, и не се лупат толку брзо! :)

20. wolf4e

wolf4e Популарен член

Се зачлени на:
    16 јануари 2010
    Пораки:
    2.284
    Допаѓања:
    1.894
    Jас ги имам користено и не се лоши,не се којзнае што,но сепак добри се :)

На CharmedGirl му/ѝ се допаѓа ова.