Јас имам едно 10тина од Елегант. Ова со долготрајноста мислам дека е повеќе поврзано со тоа колку е стар лакот. Сум приметила дека овие од пазарче што ги имам земено се најчесто постари (имам споредено густина, време на сушење и сл.), за разлика од другите што ги имам купено од продавничкава Голден Роуз.
Hајдобри лакови кои сум ги користела се...Aура,Golden Rose, и OPI многу убави бои имаат,а голден роуз доста ефтини ги држи,само што не ми стојат долго на нокт,ми се лупат,OPI и Aура ми се многу слични,само што првите се изгор,а исто време ми стојат на нокт Hезадоволна сум од Pевлон и Loreal,прескапи се,се сушат брзо и лупат own: Aх заборавив да ги спомнам rimmel и essence добри се,не ме разочараа
И јас така мислам. Кога ги бришам со ацетон едвај ги бришам што се вика, а останативе само еднаш да поминам со памукчето паѓа. И многу се лупат другиве, овие најдолго ми траеле до сега.
Јас обожавам да ги лакирам ноктите. Но некако тешко да најдам нијанса на боја што ке ми се допадне, мислам на пазарот се има некои многу светли или пак премногу темни (светлите не се познаваат а темните дречат) Бидејки не е убаво да се носи црно, па затоа и не мислам да купувам црн или црнскасти лакови, освен за декорација. Кога ги правам ноктите (со декорација) левата изгледа брилијантно а десната е чувај боже!! Па сега како да ги направам и ноктите на десната рака? Бидејки тежок деснак сум (ништо не работам со лева)
И јас го најдов тој лак од Оливиа безбоен абе за еден ден од меки и кршливи нокти, добив големи цврсти како да сум била во третман.Го обожавам лакчето.Инаку највеќе користам лакови на Оливиа и Пацифик.
Јас сум еден од големите фанови на лаковите. Ноктите и на нозете и на рацете секoгаш ми се налакирани, да не видам дека некој нокт ми се има излупено одма бришам и го лакирам од по ново. Инаку користам секакви бои (зависи од располошението како ми е ) светли, потемни, дреч........, а од марки најчесто корситам од Авон, flormar, golden rose, pacific,maybeline
Најмногу сакам црн,виолетов,розев лак..но си ставам и други бои..Најчесто го користам лакот ''Manhattan''
Нарачав да ми донесат неколку лакови на Rimmel, па сакав да ве прашам дали сте ги користеле и дали сте задоволни од нив?
Јас сакам да ве прашам кои се квалитетни лакови...Голден роус воопшто не ми се допаѓаат така да не ми ги спомувајте тие...некои лакови до 60ден најмногу ама што се стварно квалитетни и убави...мене ми се допаѓаат најмногу Оливиа ама немаат бордо лак па затоа барам други..ако знаете пишете.
Немам многу лакови за нокти, а и од тие малку што ги имам користам само 3-4. Кога ќе ми се допаднат некои лакови, само тие ги користам додека не ми здосадат, а после купувам нови. Поради тоа не ми се исплати да купувам скапи лакови (скапи = се што е над 60-70 ден.), како на пример тие од Флормар. Купувам од Голден Роуз најчесто, од тие најмалечките што се 2 за 50, па му доаѓа по 25 денари еден. Мене ми се супер за квалитет, ми стојат прилично долго. А и таман ми се со големината, затоа што секогаш кога купувам поголеми пола и повеќе од лакот не ми е потрошен и се суши. Мене ми се супер за квалитет, ми стојат прилично долго. Не се лакирам често. Еден период кога ми се долги ноктите се лакирам секој ден со различен лак, а потоа може 2-3 месеци да не ставам ни безбоен. Зависи како стојам со должината на ноктите бидејќи многу споро ми растат и лесно ми се кршат.
Јас сум опседната со лакирање на нокти, секој втор ден ги лакирам. Во една боја ретко, најчесто кога ме мрзи. Им правам се шари, дезени, ме прашуваат дури кој ми ги правел. Лакови имам 16, ама од тие 4 ми се за правење шари најчесто, зашто се стари и засушени. Најголем дел ми се од Пацифик (7 имам), имам 3 од Оливиа, 2 од Голден Роуз, еден од Флормал и еден Елегант.Ај ќе ги сликнам утре. Скоро сите ми се од пазар, освен едниот Голден Роуз од една парфимерија, и тој Флормарот на мајка ми и го присобрав, не знам од кај е. Сите ми се мат, освен еден светкав што имам, ама чисти светки, мада знам од на мајка ми лаковите тие б'лскавите да се налакирам. А иначе вакви нешта колку би сакала да имам : А ова е колекција : Спојлер
Monna а како си задоволна од Пацифик?...другарка ми си купи и рече дека и се исушиле одма...кај тебе се исушија ли и брзо ли се лупат ?