Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Лакови за нокти

Дискусија во 'Тело' започната од fashionista, 2 јули 2011.

1. LadyFlame

LadyFlame Истакнат член

Се зачлени на:
    20 февруари 2012
    Пораки:
    658
    Допаѓања:
    339
    nail polish autumn 2013

На eliesaab, Mama25 и mims-89 им се допаѓа ова.
  2. Mishela

Mishela Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    19.008
    Допаѓања:
    81.346
    Најубавата nude нијанса која ја имам користено е Малена со бројче 16.
    Ниту е пресветол, ниту претемен, баш онака суптилно, убаво и трајно. Зафатена сум периодов и немам баш многу време за лицкање нокти, па непланирано ми траеше цела недела, значи цели 7 дена, а морам да напоменам дека миев садови, се капев и ред други работи.
    Преубав е лакот и за 40 денари е како измислен! :)

Исто за вино боја, имам пишувано доста пати за Голден Роуз 30 - омилен ми е, многу е добар и има одлична трајност. Исто добар е и бројот 23 од ГР, но е нешто посветол и ако бараш баш таков посветличок, сигурно ќе ти се допадне. :)
    Кој и да го купиш немаш утка - топло ти ги препорачувам, а јас следно го земам Малена бордиот - Старфиш и Лилбејби ме убедија дефинитивно. :lol:

На LilBaby, eliesaab и Mama25 им се допаѓа ова.
  3. simoncelicius

simoncelicius Популарен член

Се зачлени на:
    29 јануари 2011
    Пораки:
    3.657
    Допаѓања:
    8.573
    Лакче во ваква розевка нијанса?
    Имам неколку на есенс, гр, рапсоди ама треба 5/6 слоја да ставам за да ја добијам бојава :(

4. Hipster

Hipster Форумски идол

Се зачлени на:
    8 јули 2011
    Пораки:
    5.779
    Допаѓања:
    22.421
    Многу фини се овие лаковиве на Мејбелин Colorama, сега како што се на акција за 79 денари си земав 3-4, не знам веќе што боја немам.
    Според мене се подобри и поквалитетни од голден роуз, пацифик, габрини и останатите ефтини лакови, а се со слична, т.е иста цена.
    Мене белиот ми се допаѓа ептен, Со 2-3 слоја се добива преубава млечно бела боја, дискретни убаво средени нокти.
    И зелените нијанси им се многу фини и сините исто, уште розеникавите ми останаа да ги пробам, има од бебешко розево до циклама и темно розеви, имаат преубава и доста разновидна палета на бои, можеби со исклучок на бордо, не видов убав бордо лак од линијава.
    Преслатки и ефтини, а и не им е лоша трајноста, 3 дена издржуваат сосема океј, што за цената е само плус.

Jас бев скептична прво, анабела доста ми ги фалеше и со право, добитна комбинација се за сите жени-шопингхоличарки со ограничени финансии, посебно при крај на месец :D

:up:

На mamma-mia, Edie.S, anabel-a и 4 други им се допаѓа ова.
  5. Veki4kaa

Veki4kaa Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2012
    Пораки:
    5.325
    Допаѓања:
    17.883
    јас морам да ги пофалам лакчињата на синфул колорс
    Искрено многу се добри,амерички се. се изненадив од долготрајноста, а и плус тоа 15 мл се. Јас ги земам од ким парфимеријата Ким. Имаат убави нијанси, и што е најважно не се лупат! И се само 50 денари :o
    еве ги -

6. tigerlady

tigerlady Популарен член

Се зачлени на:
    21 јануари 2011
    Пораки:
    1.651
    Допаѓања:
    5.420
    Хипстер, дај бе ако не си најдеме мушкарци да си се земеме? :rofl:
    И јас за истиве лакови дојдов да кометирам. Земав онака еден, убава виолетова боја, малку светкавав, од вторава слика, третиот од десно. Мене ми е многу траен, се излакирав во неделата попладне, еве ги уште се супер, а и се бањав (редовно секој ден), и коса и садови и алишта миев на рака. Планирам уште некоја боја да си земам дур се на акција, многу ме бендисаа.

На Hipster му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Mishela

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    19.008
    Допаѓања:
    81.346
    Aко ве подберам, ќе ви дадам да разберете убаво! :(
    Па кажете бе жени каде се на попуст, да си купи оваа жална душа да се почасти малку. :D :wasntme:

8. tigerlady

tigerlady Популарен член

Се зачлени на:
    21 јануари 2011
    Пораки:
    1.651
    Допаѓања:
    5.420
    Космо драга, со картичка.

И во ДМ ги ставиле на попуст, 99 денари. А во Космо стандардна цена им е 99, на попуст 73. ;) Е сега јас земав од тој Космо во Сити Мол, прво се залетав на рафтот и се разочарав кога видов само 6 нијанси, ама они да ти имале цел сталак со бои за да бираш, с ваше десне стране. ;)

На LilBaby и Mishela им се допаѓа ова.
  9. Sunshine88

Sunshine88 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 март 2010
    Пораки:
    1.533
    Допаѓања:
    581
    Ај дајте ми совет, зошто каков лак и да ставам тешко ми се суши, значи и после пола саат се лепи. Секакви сум пробла и исто е, не зависно дали ќе ставам еден или два слоја. Не битно дали е некој поскап или поефтин. Веќе ме мрзи и да се лакирам од таа причина ко фатена ќе сум во рацене пола ден.

10. AnaKarenina

AnaKarenina Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2011
    Пораки:
    5.801
    Допаѓања:
    55.003
    Си пробала да ги ставиш прстите во ладна вода? Тоа е најефикасен начин за сушење на лакот.
    Еве едно убаво видео каде можеш да ја видиш разликата :)

11. Sunshine88

Sunshine88 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 март 2010
    Пораки:
    1.533
    Допаѓања:
    581
    Сум пробала, и у замрзивач сум пикала ноктите и пак е исто ;(

12. Mishela

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    19.008
    Допаѓања:
    81.346
    ^ Има едни капки од Есенс мислам, кои го забрзуваат процесот на сушење.
    Пробај со такво некое, мислам дека и од други фирми гледав, немаат само Есенс вакво. :)
    А и не е скапо, до кај 170-180 денари би било тоа од Есенс максимум, колку што ме држи сеќавање.

@tigerlady, среќа што не се залетав во ДМ, а oдамна ми фати око една зелена нијанса и туку ја мислам.
    Фала ти многу! :hug:

На Sunshine88 му/ѝ се допаѓа ова.
  13. MSkorpionka

MSkorpionka Популарен член

Се зачлени на:
    4 февруари 2011
    Пораки:
    1.972
    Допаѓања:
    4.099
    ^^
    Овие colorama постирани претходно многу брзо се сушат, густи се, еднаш минуваш и толку. Темно црвената е преубава.

14. nikiiii

nikiiii Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2013
    Пораки:
    1.370
    Допаѓања:
    942
    се сложувам за црвената :)

15. Mishela

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    19.008
    Допаѓања:
    81.346
    Да, ама девојчето рече дека ситуацијата била иста со сите лакови кои ги нанесувала, затоа.

Инаку Мејбилин пријатно ме изненадија, убави ми се и оние мини Колорама или како и да им беше името.
    И тие се до деведесет денари, ама нема толкав избор на бои за жал.
    Летоска ги купував почесто, имаше одлични летни бои. :)

16. Sunshine88

Sunshine88 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 март 2010
    Пораки:
    1.533
    Допаѓања:
    581
    Да да баш со сите, дури и оние на кои пишува дека се сушат за 60 секунди. Треба да земам такво за брзо сушење фала за советот.

17. MSkorpionka

Се зачлени на:
    4 февруари 2011
    Пораки:
    1.972
    Допаѓања:
    4.099
    ^По која логика лак кој брзо се суши, на твоите нокти нема ефект?

18. marama

marama Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2010
    Пораки:
    6.444
    Допаѓања:
    91.758
    Не се сите нокти исти.
    Имам снаа која прави нокти, и кажува дека на некои девојки им паѓаат за ден, два, а на некои траат по месец дена. Ист материјал користи за сите.

Мене обичен лак на нокти ми трае околу 3,4 дена, еве сега на Малена и недела дена (не, не дека не работам ништо), а ми стави она од некој што се пече што го знам каков, требаше да стои 3 недели и ми падна за неполни два дена.

19. MSkorpionka

Се зачлени на:
    4 февруари 2011
    Пораки:
    1.972
    Допаѓања:
    4.099
    Веројатно збориш за гелни нокти така? Мене не ми е логично за обичен лак да на едни нокти се суши за 2 минути а на други пола час. Само за сушење зборам не за трајност.

20. ana-sweet

ana-sweet Популарен член

Се зачлени на:
    9 октомври 2011
    Пораки:
    2.331
    Допаѓања:
    2.601
    Има други мат лакови освен оние на голден роуз? ај препорачајте ми некои :)