Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Лакови за нокти

Дискусија во 'Тело' започната од fashionista, 2 јули 2011.

1. rrrrrrrrrrrrrrrrrrrr

rrrrrrrrrrrrrrrrrrrr Популарен член

Се зачлени на:
    22 јули 2012
    Пораки:
    965
    Допаѓања:
    4.033
    Поклон ми се од Грција. Ако некој знае дали има во Скопје нека каже сакам да се земам еднобојни :)

На CocoLady му/ѝ се допаѓа ова.
  2. EMoonlight

EMoonlight Популарен член

Се зачлени на:
    23 декември 2011
    Пораки:
    1.314
    Допаѓања:
    13.815
    Видов во парфимерија Џоана во Кисела Вода,крем беа,исти исти. Ваква парфимерија има и во нас. Драчево,ако на некој повеќе му одговара таму. :)

На rrrrrrrrrrrrrrrrrrrr му/ѝ се допаѓа ова.
  3. L.i.n.a.a

L.i.n.a.a Популарен член

Се зачлени на:
    20 октомври 2013
    Пораки:
    1.826
    Допаѓања:
    3.169
    Девојки да ми кажете некој лак против кршливост и лупење на ноктите? :wasntme:
    Ги грицкав цело време и сега некако се одвикнувам, ама па многу ми се меки , ми се виткаат, ми се кршат :(

4. koritsaki

koritsaki Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.750
    Допаѓања:
    107.204

Лина, јас ти препорачувам од flormar calcium gel, читав на нет дека ја нема супстанцата формалдехид а и помага на повеќето ,јас го имав на евелин ама поради супстанцата се откажав од него, а од аура не сум задоволна го мам ама не приметувам некоја разлика :(

5. L.i.n.a.a

L.i.n.a.a Популарен член

Се зачлени на:
    20 октомври 2013
    Пораки:
    1.826
    Допаѓања:
    3.169
    А кај можам да го најдам ?
    :)

6. koritsaki

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.750
    Допаѓања:
    107.204

Има производи на флормар во рамстор и веро центар :)

7. Srckata28

Srckata28 Форумски идол

Се зачлени на:
    6 јануари 2013
    Пораки:
    4.837
    Допаѓања:
    23.535
    Еве бидејќи ги преферирам лаковите на china glaze имам неколку лакови такви што ми паднале в око ама сакам вакви да си купам ... само некако неможам да ги најдам,ама ке ги најдам на крај нем да ми избегаат :devil:

Прикачени фајлови:

8. koritsaki

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.750
    Допаѓања:
    107.204

China glaze ги има на ибеј за алиекспрес не сум проверила, ако/можеш да порачаш супер :) јас еве вчера порачав еден :)

На Srckata28 му/ѝ се допаѓа ова.
  9. lana.del-rey

lana.del-rey Популарен член

Се зачлени на:
    25 февруари 2013
    Пораки:
    690
    Допаѓања:
    1.300
    Кортисаки ај те молам кажими каква супстанца е тоа? затоа што јас го купив тој на есенс пред 2-3 недели па задоволна сум,шо знам.. :Ѕ

10. anabel-a

anabel-a Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2011
    Пораки:
    3.333
    Допаѓања:
    15.498
    ^ Формалдехидот, за него прашуваш?
    Реагира кај луѓе со алергија и осетлива кожа. Пример, откако ќе ставиш од лакот што го содржи формалдехидот, можно е да имаш реакција на нивно болење, пецкање, и слично.

11. lana.del-rey

lana.del-rey Популарен член

Се зачлени на:
    25 февруари 2013
    Пораки:
    690
    Допаѓања:
    1.300
    ^ Фала анабел-а :) без причина сум се грижела,нема такви ефекти кај мене туку напротив многу ми се зајакнаа ноктите. :)

12. koritsaki

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.750
    Допаѓања:
    107.204

Тоа е канцерогена супстанца, ја има во повеќето зацврстувачи, и да ти кажам многу ме пецкаа ноктите дури мислев и зглобовите ме болеа, болкава пола саат дури траеше , и веќе неможев да трпам и ете така си стои шишето. Сега може мала количина не смета ама бидејќи прочитав што болести може да предизвика се испоплашив

13. senza.parole

senza.parole Форумски идол

Се зачлени на:
    22 септември 2010
    Пораки:
    3.826
    Допаѓања:
    24.104
    ^^
    Леле, дај не ме плашете 3-4 месеци континуирано секој ден ставав. Белки не е ништо, м? :tmi:
    Ќе земам сега сите ќе ги исфрлам. :devil:

14. koritsaki

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.750
    Допаѓања:
    107.204

Види,штом ги продаваат ,не верувам да е толку страшно, можеби толку мала количина не смета, но јас имав голема болка и затоа и престанав да нанесувам

На senza.parole му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Mama25

Mama25 Популарен член

Се зачлени на:
    4 март 2012
    Пораки:
    1.440
    Допаѓања:
    10.958
    senza.parole мила, Formaldehidot e гадна ствар,само ние жените од пусто улепжавање понекогаш не сакаме да сватиме колку само е побитно здравјето од сите тие тракатанци и сл. со извиње измишљотини од ШминкИ (и јас спаќам тука) иако можам да кажам дека успеав колку толку да ги сменам барем дел и да ги намалам иако сум сеуште зависна од лак :) и ќе ми треба доста време за да го тргнам од мојата листа како штетен производ зошто навистина е. Надвор дури може да се најде зацврстувач на кој што пишува со големи букви формалдехид Фри е сега поентата е колку стварно ги зацврстува ноктите.
    Јас исто се зезнав со овој на Евелин ама од пусто брзање не ни видов што пишува, среќа ја зачував сметката и го заменив во Дм. Според мене побитно е да не го употребувам и подобро да имам кршливи нокти отколку да закачам канцер. Но на многумина побитна и им е надворешната лепота отколку здравјето. И не се согласувам со Користаки која вели чим се продава значи не е опасно :o Чинам така пиша погоре,несакм да ја навредам ниту неа ниту пак било која друга-само би рекла дали е тоа правилен и начин да се помириме со фактот де формалдехидот е КанцерогеН,да замижиме и да прдолжиме да го користиме?! Од 2-3 пати ставање нема да ни биде ништо но ако често го користиме а нажалост го има и во др. средтва како средства за дезинфекција,храна,шминка дури и во облека која не се гужва :^) нажалост. Можеме само свесно да се трудиме да го исфрлиме колку можеме и ноктите да ги зацврстиме преку јаткасти овошја и те како помага, уместо 100 ден за Евелин зацврстувач подобро пивски квасец или комплекс на Б витамини, и разни други проверени суплементи за нокти коса . И да не бидам офф топик понатака само ќе ставам во спојлер што е Формалдехид
    http://hr.wikipedia.org/wiki/Formaldehid

Само за крај,ова го напишав чисто ради позитивни цели. Не ми бече намерата да се карам ако некој воопшто така ме сватил :hai:

На senza.parole, koritsaki и EMoonlight им се допаѓа ова.
  16. CutieWithABeauty

CutieWithABeauty Популарен член

Се зачлени на:
    21 јануари 2014
    Пораки:
    1.075
    Допаѓања:
    1.248
    Секогаш пред да почнам да се лакирам си правам план и како и со кои лакови да се налакирам..но кога ќе ги видам сите бои едноставно ми доаѓа да играм со лаковите ;) :D :lol:

17. koritsaki

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.750
    Допаѓања:
    107.204

Мама, знам дека е опасен, тоа и пишав погоре за формалдехидот, прочитав дека може да се добие леукемија,рак итн и се испоплашив. И плус ме болеа многу ноктите од него, па реков не ставам па колку нека се меки ноктите. Само ете неможам да сватам иако е многу опасен зашто овие зацврстувачи мора да ги продаваат...среќа што мене од надградба ми се меки ноктите па ќе се обноват за 6 месеци и ке си се вратат во нормала,многу убави нокти имав а и брзо ми растеа ама ете еднаш ќе се зезнеш. :)

18. senza.parole

Се зачлени на:
    22 септември 2010
    Пораки:
    3.826
    Допаѓања:
    24.104
    ^^
    И сега јас што го користев често ? :worried:
    Додуша, можеби и во обични лакови го има и претходно да имам ставано, ама кој да примети.
    Во овие гелни нокти што се прават со нив, може да се сретне гадотијава ? :^)

19. koritsaki

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.750
    Допаѓања:
    107.204

Немој веќе да ставаш :) подобро премачкувај ги со маслиново масло,барем за ова е сигурно дека нема нешто штетно внатре. Инаку ако имаш меки нокти немој да ставаш гелни, уште толку ќе ти се упропастат ноктите,јас никогаш немав проблем со ноктиве ,а сега проблем си направив со геловиве,и освен што се меки мислам дека не ни растат како што порано растеа :-\ а инаку мислам дека и во геловиве ја има супстанцијава а освен тоа со геловите на ноктот не дише што се вика и затоа можеби омекнуваат,се лупат итн

На senza.parole му/ѝ се допаѓа ова.
  20. senza.parole

Се зачлени на:
    22 септември 2010
    Пораки:
    3.826
    Допаѓања:
    24.104
    Ги фрлив сите од Eveline уште вчера, околу 10-тина беа. :tmi:
    Пораснати ми се ноктиве и убави, ама кај и да е ќе почнат да ми се кршат. :(
    Ама крај, готово не им се замарам веќе, ќе ги исечам скроз ич нема да ми чуе. :D

На Mama25 и EMoonlight им се допаѓа ова.