Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Лакови за нокти

Дискусија во 'Тело' започната од fashionista, 2 јули 2011.

1. makedonkamak

makedonkamak Форумски идол

Се зачлени на:
    17 октомври 2013
    Пораки:
    3.616
    Допаѓања:
    27.000
    девојки ви благодарм, уште денес ке побарам :* :* :* :*

2. lana.del-rey

lana.del-rey Популарен член

Се зачлени на:
    25 февруари 2013
    Пораки:
    690
    Допаѓања:
    1.300
    Пробај со Голден Роус Rich Colour 28 мислам дека ако не се лажам...

На makedonkamak му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Cvetetto

Cvetetto Популарен член

Се зачлени на:
    8 септември 2011
    Пораки:
    2.834
    Допаѓања:
    1.891
    Денеска ја извршив и последната селкција при што ми останаа само.. 17 лакови од зимата кога ги имав 40.
    2base coat -оние кои ги препорачва за меките нокти,2top coat-еднипт неон,другиот обилен;2 од Катрин-лилав и портокалов,еден Малена со сребрени светки бр.5;еден од Shebunnyhttp://supernovakozmetika.blogs ... y-124.html баш овај,Неколку од 5-Оливиа,еден мат лак,2 голден роус обични(крем и бисерно бели),голден роус со светки,Проѕирен со срциња. и Толку

4. LittleChili

LittleChili Популарен член

Се зачлени на:
    29 мај 2013
    Пораки:
    509
    Допаѓања:
    2.229
    Ваква боја ?

5. karina8

karina8 Популарен член

Се зачлени на:
    26 февруари 2010
    Пораки:
    4.099
    Допаѓања:
    5.545
    Голден Роус 88 :)

Изволте слика.

6. Elence93

Elence93 Форумски идол

Се зачлени на:
    16 декември 2009
    Пораки:
    5.878
    Допаѓања:
    5.214
    LittleChili

7. Cvetetto

Cvetetto Популарен член

Се зачлени на:
    8 септември 2011
    Пораки:
    2.834
    Допаѓања:
    1.891
    А нез негде во тоа Скопјето имало сега Мат лак проѕирен-онаков, што се става и секој вид на лак го прави мат,како top coat. ОД OPI бил каде да се најди и која му е цената?Дали го има во БТ?

8. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    19.361
    Допаѓања:
    103.072
    Мат имаш на повеќе фирми, на ОПИ не сум видела, веќе ти пишав во темата со туторијалите, досега сум користела на Мисс Спорт, Флормар и Голден Роуз, цени се 60, 100 и 80. Ги има во скоро сите парфимерии во Скопје ;)

9. LittleChili

LittleChili Популарен член

Се зачлени на:
    29 мај 2013
    Пораки:
    509
    Допаѓања:
    2.229
    ^ Фала ви Карина и Елена . :hug:

10. mims-89

mims-89 Форумски идол

Се зачлени на:
    7 мај 2010
    Пораки:
    6.488
    Допаѓања:
    24.074
    Да се надоврзам на муабетот за цените на лаковите. Јас на пример се лакирам само во 3-4 бои и толку, другите не ги сакам на мои нокти, зелени, плави, светки и чуда. Овие ОПИ и АНИ што ги спомнав предходно ми траат по цела година. Имам еден од лани речиси ми е потрошен ама не е ни згустат ни ништо, најнормално си лакира. Ми се задржува на нокти до 5 дена без да мрдне со најнормални активности ко на пример миење раце 100 пати на ден. Додека Малена ни два дена не трае, да не зборам дека веќе по 3тиот пат лакирање лакот е густ и се тегне и се суши 3 саати на нокт. Незнам каков состав имаат ни едните ни другите, ама знам дека од Малена ноктите ми се жолтеат, а од другиве не. Малена користев на одмор 10тина дена, нормално секој ден се лакирав |( и ноктите ми беа во ужасна состојба после тоа, жолти и ми се лупеа. Од Ани ми се цврсти и бели.
    Кога ќе удрите математика поише се исплати да си купите некој поскап поквалитетен кој ќе ви трае да речеме до пола година (може и цела како мене на пример) одколку на секоја недела две да купувате по Малена од 40 денари (така трошите повеќе пари) Ако јас трошам 680 денари за лак вие трошите дупло на годишно ниво да речеме, немој да ме убедувате дека и Малена и Голден Роуз лакираат исто и по година дена или дека ги трошите до крај до последна капка, ги имам пробано и невозможно е до пола да се потрошат пред да се згуснат, па после додавај ацетони чуда да го разредиш. Секако ова се исплати за тие што се ограничени во боите, ако сакаш да ги шараш и секој ден да ти бидат во различна боја тогаш не се исплати да инвестираш во поскап лак. Кај мене се знае црна, црвена и некоја нуд нијанса. Претходната година две лакчиња имав купено само :lol:

На ivancekitty, Sexybaby86, anuskaNESTLE и 2 други им се допаѓа ова.
  11. Mishela

Mishela Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    19.013
    Допаѓања:
    81.349
    Мене пак тотално без врска ми е оваа споредбата по квалитет и по „фирми“ или фирми, сеедно.
    Не ми е јасно како може лак да ви се згусне по неколку лакирања, сте се запрашале да не можеби лошо ги затварате или има некоја причина друга, што знам.
    Конкретно јас, оној кожа боја од Малена го имам веќе година дена, се лакирам доста често со него и уште не гледам ниту почетни знаци на згуснување.
    Го чувам дури и оној со кој се лакирав на матура, пред скоро две години и истиот си е сосема во ред спремен за наредна употреба и повторно станува збор за ефтин лак за нокти.
    Па дури убедена сум дека Голден Роуз и Малена и немаат некоја огромна разлика, понекогаш се случувало извесен лак Малена да ми трае и недела и пол и да не се излупи и нормално, да се бањам, да мијам раце и садови и не ми мрднал, ниту пак ми оштетиле нокти пазарскиве лакчиња.

Мене во целиот тој муабет апсурдна ми е сумата - за тие седум стотки ќе наполнам цела кошничка козметички задоволства и ќе бидам раат неколку месеци, ни во бунило не би купила од спомнатите лакови, освен нели ако истиот нема некој механизам автоматски да ме налакира. :D
    И јас имам два без три лакови, не сум љубител на вриштечки бои и шарен маникир, но не гледам зошто поскапите би биле подобри од овие најобичните.
    И немојте со муабетите за штетни и какви ли ти не состојки во овие ефтиниве - ги има во сите и за жал не само во лаковите ами во се` живо и диво на пазаров.

На mimiiiii, OmniaVanitas, lana.del-rey и 9 други им се допаѓа ова.
  12. mims-89

mims-89 Форумски идол

Се зачлени на:
    7 мај 2010
    Пораки:
    6.488
    Допаѓања:
    24.074
    Настрана за состојките, појма неам кој што содржи дури овие скапиве се можда и по штетни заради трајноста и не згуснувањето нели :^) Незнам Мишела, јас имам вакво искуство како што напишав погоре. Ниеден лак од Малена или Голден Роуз не ми траел повеќе од 5 лакирања и тоа 5то со тешки муки. |( Затоа не ми е мака да го платам поскапо барем знам дека долго време сум раат и дека го користам максимално. Во право си дека за тие пари ќе купи 100 пати по корисни работи ама индивидуална ствар е тоа :?:

На makedonkamak, Mimi123 и simoncelicius им се допаѓа ова.
  13. IvanovskaM

IvanovskaM Истакнат член

Се зачлени на:
    14 јануари 2014
    Пораки:
    245
    Допаѓања:
    245
    Јас ги купувам оние на Golden Rose во шишенце „слично“ на OPI, можеби не после 5, ама после 10 лакирања ептен се приметува разлика, стануваат погусти и два слоја да се исушат им треба вечност. Е сега дефинитивно е поради почесто отварање/затварање. Имам две лакчиња купени пред 2-3 години беж боја, не можам да ја замислам на моите нокти ич не ми стои, така да отворени се можеби по 2-3 пати само и се скроз течни како нови и до ден денес, инаку и тие се Golden Rose малце поинакво шишенце. За на одмор летоска купив Gabrini неон боичка и се налакирав еднаш пред одмор, таму кога требаше да се прелакирам веќе беше згуснат :D
    Поскапи немам пробано, немам ни во план баш затоа што секако се лакирам секој втор ден, ги мијам рацете премногу така да мислам дека и најквалитетен ќе ми се подизлупи малце барем, а поселско од ислупен лак за нокти за мене нема :x

На EMoonlight му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.249
    Допаѓања:
    157.394
    Јас користам само црвен, млечно бел, кој дава френч ефект и кремав, толку.
    Ни во лудост не би лупнала 680 денари. И да ми биде месечното конто 2000 евра, 10 евра од нив не би одвоила за лак за нокти, мајке ми. Во спротивно би се загрижила што ми е... Не е цицијушлук, туку е работа која ја нема реалната вредност од толкава потреба. Побогу нокти се, доволно е да се средени, чисти и уредни, лак е лак,дали 4 или 7 дена, ќе мора да го избришеш.
    Ама најискрено ви кажувам, лаковите кои ги имам купено пред година дена, уште се во употреблива состојба и доволно течни. Голден роуз се и без проблем се нанесуваат, трајноста е исто така добра.
    Нема ни математика. Ако има, еве ви кажувам дипломата ќе си ја искинам.
    Вие плаќате за брендот и чувството, тоа е дефинитивно.

Мимс ноктот жолтее од потемни бои со се ацетонот кој буквално секој лак за нокти го има. На одмор изгледа си употребувала поколоритни бои и од тоа ти жолтееле,а не зошто ти бил Малена лакот, билив ми.

На mimiiiii, Dream-Girl, OmniaVanitas и 6 други им се допаѓа ова.
  15. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    19.361
    Допаѓања:
    103.072
    Jas imam poveke od 100 lakovi, Golden Rose, Malena, Gosh, Aura, Esense.. Mozebi site finansiski dostapni lakchinja si gi iamam vo kolekcijata. Mojot stav e deka ne bi kupila OPI osven ako ne mi e potreben za noviot biznis poteg koj go planiram :P Site isto traat ako vnimatelno se koristat i dobro se chuvaat. Mene noktite od lakovite ne mi se unistuvaat tuku od otstranuvachite, shtom go izbrisam manikirot noktite mi potpuknuvaat, znachi lakot kolku tolku mi gi shtiti noktite. Se izvinuvam za lat, od mob sum.

16. Emotional123

Emotional123 Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јули 2011
    Пораки:
    8.591
    Допаѓања:
    40.018
    Истото мислење го имам за цените.
    Иако за козметика трошам доста пари, за лак толку пари никогаш не би дала.
    Јас имам доста лакови, повеќето од Голден роуз и супер ми се.
    Јас сакам лакови во разни бои, па да ги украсувам и сите досега супер ми се покажале.

17. manja666

manja666 Популарен член

Се зачлени на:
    23 септември 2011
    Пораки:
    1.144
    Допаѓања:
    17.999
    Само да ви го пофалам лакот.
    Одлична нијанса, мислам дека имам едно 20 вакви лакови, купував секакви се додека да си ја пронајдам оваа идеална боја, ваквите nude нијанси накај месо боја ми се омилени.

Прикачени фајлови:

• IMGP2742.JPG
      IMGP2742.JPG
      Големина на фајлот:
      145,7 KB
      Прегледи:
      371
  18. koritsaki

koritsaki Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.640
    Допаѓања:
    106.676
    Женски ми треба помош , сакам да го порачам лаков на China Glaze Glistening Snow ама слабо го има на ebay т.е. многу е поштаринава и тоа баш за овој лак другите бои се поевтини :( , дај кажете ист ваков или овој каде можам да го нарачам со пејпал а да не ме чини повеќе од 6-7 евра

19. EMoonlight

EMoonlight Популарен член

Се зачлени на:
    23 декември 2011
    Пораки:
    1.314
    Допаѓања:
    13.815
    Koritsaki,незнам каде би можело да го има.Јас пред една година најдов една страна на фб Dc Cosmetics и имаат лакови од O.P.I. ,China Glaze и козметика некоја друга,мислам дека може да се порачува од кај нив,можеш да си порачаш лак.Никогаш не сум прашала ништо,имам прочитано некаде кај нив на некоја слика дека може.Прашај си,можеби ќе можеш да го земеш од таму. :)
    https://www.facebook.com/clarissanails.macedonia?fref=ts

На koritsaki му/ѝ се допаѓа ова.
  20. koritsaki

koritsaki Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.640
    Допаѓања:
    106.676

Благодарам, долго време барам баш ваков лак ама неможам да најдам. Сега го најдов овој па може него ќе го земам :)

http://www.ebay.com/itm/FLORMAR-HOLOGRA ... 1307127055