Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Лана Дел Реј (Lana Del Rey)

Дискусија во 'Групи и изведувачи' започната од JoxyTheFreak, 14 јануари 2012.

1. XstrongerX

XstrongerX Популарен член

Се зачлени на:
    7 јули 2010
    Пораки:
    1.714
    Допаѓања:
    5.090
    Многу ја сакам и ми е тотално освежување од се недоветно што е популарно деновиве.Нешто добро како неа немам слушнато последните 10 години.Во нејзините песни не се пее само за секс и авантури.Нејзината појава, стилот, музиката која ја создава може да се опишат со еден збор - уникат! Каласа,елеганција, префинетост женственост.

http://www.youtube.com/watch?v=RqntAb7RzgE

2. BlackSwan5

BlackSwan5 Популарен член

Се зачлени на:
    6 јуни 2011
    Пораки:
    2.765
    Допаѓања:
    3.559
    Мене не ми се допаѓа баш спотот за National Anthem.
    Инаку песната ми е преубава, ја слушав и пред да излезе спотот, можам да кажам и двете верзии дека се убави. Ама спотот ми е некако безвеза, не ја сфаќам баш замислата. Мислам дека таква добра песна заслужуваше подобар спот.

Се надевам дека ќе избаци и друг албум што е можно поскоро :), веќе нема песна што и ја немам преслушано :).

Бтв Never Let Me Go и е многу убава :inlove:.

http://www.youtube.com/watch?v=ryBizxEO ... r_embedded

3. SimplyElegant

SimplyElegant Популарен член

Се зачлени на:
    6 мај 2012
    Пораки:
    746
    Допаѓања:
    779
    Од самата помисла на нејзиниот глас ми се крева коса. Не знам зошто но воопшто не ми се допаѓа нејзината боја на глас, ниту пак начинот на пеење, а богами ни песните. Сето тоа ми создава некое лошо чувство, затоа кога и да ја видам на тв или пак слушнам на радио менувам во истиот момент.
    Инаку, физички добро изгледа а најмногу ми се допаѓа нејзината коса и фризури.

4. Tenkai

Tenkai Популарен член

Се зачлени на:
    9 јули 2010
    Пораки:
    2.316
    Допаѓања:
    1.905
    Лана како личност, нејзиниот изглед и глас не ми се допаѓаат воопшто. Многу ми е антипатична, дури и грдо ми делува со устата. Во однос на песните е подобро, некои ми се допаѓаат, но најмногу од сè ми се допаѓаат текстовите на песните. Но никогаш не би можела да ја слушам подолго време, почнува да ме иритира. Најмногу ми се допаѓа Dark Paradise.

На L-enna му/ѝ се допаѓа ова.
  5. pamelche

pamelche Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2011
    Пораки:
    5.462
    Допаѓања:
    17.155
    Не сум ја слушала, а не сум ни во план. :!:

Никогаш не ги слушам тие хитовите што се моментално, а и онака антипатична ми е по изгледот. ;)

6. TheaEsposito

TheaEsposito Популарен член

Се зачлени на:
    13 ноември 2010
    Пораки:
    2.004
    Допаѓања:
    2.462
    Убава е, ама штознам, некако песните не ми се баш. Единствено Video Games ми се свиѓа.
    Иначе еве ги првите нејзини фотографии за H&M.

7. Hkikica

Hkikica Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јуни 2012
    Пораки:
    989
    Допаѓања:
    677
    Ја обожавам и секојдневно ја слушам ..ќе си направам плејлиста и уживам...Нејзиното појавување како и на Адел беше повеќе од потребно , да внесе освежување и добар глас во водата од пропаднати пејачки , кловнови , глупи текстови итн...Само кога ќе се појави добар машки вокал , во последно време само јаки женски вокали искачаат :)

На XstrongerX му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Kasha

Kasha Популарен член

Се зачлени на:
    24 август 2011
    Пораки:
    1.724
    Допаѓања:
    3.266
    "Lana Del Rey - Summertime S..."
    This video is no longer available due to a copyright claim by UMG.
    Sorry about that.

Денес ставен, уште неизгледан, денес тргнат. Знае некој причина? :^)

9. anamariia.x3

anamariia.x3 Популарен член

Се зачлени на:
    27 февруари 2011
    Пораки:
    578
    Допаѓања:
    857
  10. Kasha

Kasha Популарен член

Се зачлени на:
    24 август 2011
    Пораки:
    1.724
    Допаѓања:
    3.266
    Го пуштија сега спотот, изгледа имало некои проблеми нешто, битно средија.
    Песната веќе сите ја знаеме, симпатична, спотов и да не го гледав исто ко да сум го гледала, можев да знам што ќе се случува. Севкупно океј производ.

Според мене во ред е некој артист да има свој печат, белег, или што и да е, и како и да се нарекува тоа нешто по што ќе се разликува од другите. Меѓутоа ако се фура само на таа различност од другите, а не внесува никакви новини и различности во самиот себе... е тогаш веќе станува заебано и со тек на време неинтересно за оние другите истите. Мислам дека тоа се случува со Лана, која од толку фанатачни обожаватели, секој ден се повеќе и откажуваат љубов. Редно време е да мења нешто, а пак да остане верна себеси. Ова вака веќе не е интересно. Барем за мене.
    А и општо земено бргу ми досадуваат работи, може до тоа ќе да е.

На anamariia.x3 му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Anna02

Anna02 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јуни 2011
    Пораки:
    9
    Допаѓања:
    4
    Многу ја сакаам.Таа е толку оригинална и талентирана и секогаш знае да воодушеви.Нејзиниот глас е толку посебен може да го смени во повеќе варијанти, кога зборува и е многу нежен гласот а во песните и е различен.Тоа е тоа што ја прави посебна а и има рафинирана убавина :$ team lana forever!

12. Hkikica

Hkikica Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јуни 2012
    Пораки:
    989
    Допаѓања:
    677
    Ете зошто на некои им е чудна ... :lol: Може си разменуваат идеи :)

Прикачени фајлови:

13. Shekerka

Shekerka Истакнат член

Се зачлени на:
    8 февруари 2012
    Пораки:
    104
    Допаѓања:
    25
    Многу си ја сакам Ланче. :inlove: ритмиката ми се допага додека пее има така некако језива ритмика на песните иначе најмногу ми се допагаат Born to die, Video Games и Summertime Sadness :)

Aaa имав некаде прочитано дали навистина била лезбејка?

Oвдее е without makeup

14. SarahTayMomsen

SarahTayMomsen Истакнат член

Се зачлени на:
    15 јули 2011
    Пораки:
    959
    Допаѓања:
    650
    моментално омилени песни ми се Summertime sadness & National anthem и многу ми се убави нејзините спотови. :) ја обожавам.

15. Monna.Monna

Monna.Monna Популарен член

Се зачлени на:
    4 ноември 2010
    Пораки:
    3.562
    Допаѓања:
    7.991
    Не ја сакам баш. :^)
    Што знам, некако антипатична ми е, 2 песни и знам само (Blue Jeans и Born to die или Video games, не ги разликувам ич, исти ми се) и се во еден стил и тоа некако морничав, ко за на гробишта. :|
    Подолго време ако ја слушам, на самоубиство ќе помислам. :D Стварно и се крипи песните, није то за мене... :shake:
    А и нема некој глас. :^)

16. MandyLane

MandyLane Форумски идол

Се зачлени на:
    9 август 2011
    Пораки:
    3.784
    Допаѓања:
    25.241
    Кај неа ми се свиѓа баш тоа што е морничава и меланхолична, одлично одговара на мојот темперамент. Не ја слушам онака, активно, не и ги знам сите песни, слушам само неколку одбрани, но затоа тие неколку одбрани ми се прекрасни.
    А Summertime Sadness - совршенство, почнувајќи од текстот...
    http://www.youtube.com/watch?v=nVjsGKrE6E8

На L-enna му/ѝ се допаѓа ова.
  17. thebesta

thebesta Истакнат член

Се зачлени на:
    4 септември 2011
    Пораки:
    33
    Допаѓања:
    19
    И јас исто така многу ја сакам мислам нејзините песна и да точно е дека е лезбејка :$

18. SweetChild

SweetChild Популарен член

Се зачлени на:
    2 јули 2012
    Пораки:
    1.597
    Допаѓања:
    2.987
    Лана Дел Реј фанс-не се вреѓајте,ама јас не можам да ја поднесам.Толку ми е антипатична,не можам да ви опишам.Буквално ја хејтам :D

19. Anja98

Anja98 Популарен член

Се зачлени на:
    26 февруари 2011
    Пораки:
    362
    Допаѓања:
    553
    Многу ја сакам,од моментот кога се појави ми стана меќу најомилените,и стил има добар,а за гласот да не збориме... мада ко што кажа трендафилка мислам беше на некоја од првите страни,ја немам слушано во живо но како што ми кажувале,била ужасна на настапи во живо...

20. Sephora

Sephora Популарен член

Се зачлени на:
    5 декември 2010
    Пораки:
    2.690
    Допаѓања:
    4.481
    Без да видам знаев кој ја направил темава. :lol:

Со Лана имаме некој вид на love-hate relationship.
    Ми се допаѓаат песните одреден период, и потоа ми се одвратни.
    Ги знам Blue jeans, Video games & Born to die, ништо посебно не сум запознаена со нејзиното дело но со овие три песни така ми е.

Премногу ми е мртва и мрзлива кога пее и од тоа што го имам гледано од нејзините настапи во живо гласот премногу и се тресе.

Џокси не ме мрази. :D

На JoxyTheFreak му/ѝ се допаѓа ова.