Јас правев во Дерма Медика, епилација на цело лице, но без некој ефект. Правев 8 третмани на секои 5-6 недели и ептен минимално изретчување имам, не сум задоволна, влакната растат и понатаму и тоа баш брзо. Може е и до хормоните, зашто имав некој дисбаланс, но од тоа што тие го ветуваа не излезе ништо…
Со каков апарат работат ако знаеш? Игра и тоа многу улога, исто така игра и улога дали ти се јаки влакната, или изретчени.
Не памтам за апаратот ама ми кажаа дека ќе има резултат зашто влакната се јаки и темни а тенот светол. Инаку сега се минимално изретчени.
Мислам дека многу значи каков апарат користат, затоа што јас исто правам надусници и имам ептен цврсти влакна а јас сум бела, и веќе еве четврта епилација воопшто па скоро и да немам.
@Endz03 За темни влакна, а светол тен најфункционални се диодните и александритските ласери. Прашај со сигурност каков ласер користат, бидејќи голема е веројатноста да не ти е погоден типот, бидејќи веќе после 4-6 третмани треба да имаш резултати, некогаш и до 90%, а не 8 третмани и ништо
Не може да се прават сите наеднаш, мора на 4-6 недели да бидат третманите. Односно скоро се фаќа секој месец по еднаш, пр. јас правев сега на 14ти и ќе правам сега на 10ти септември. Целиот период мораш да вадиш надусниците со брич или има едно како сечило во дм се купува.
Пред 7-8 месеци завршив со третманите, сега ако правам пак на друго место би правела. Ако се стручни сигурно би требало да го погодат типот, не знам до што е работата.
Пробај кај Др. Роберт Стојовски, моментално го има најдобриот ласер, моите беа исто ептен црни и еве какошто напоменав и погоре скоро и да немам после четвртата епилација
@Endz03 Каде и да правиш следно, најдобро е прво да си прашаш каков ласер користат, за да знаеш навреме. Да не трошиш ниту време, ниту пари
А баш тој доктор ги прави или вработени? И каде се наоѓа? И јас правев 8 третмани на надусни во и имам ефект но не колку што очекував, сакам воопшто да немам влакна, а имам, помалку од порано но сепак морам да се бричам..Дали кај тебе целосно ги снема?
Не, не ги прави он, си има вработени две што се сертифицирани за тоа и го прават. Инаку да мене скоро скроз ми ги снема а месецов ми беше 4ти третман, имам уште 4.