Ласерска депилација на лице

Дискусија во 'Лице' започната од Blondydevil, 2 јули 2011.

1. sviti

sviti Активен член

Се зачлени на:
    24 јануари 2024
    Пораки:
    31
    Допаѓања:
    33
    Дали моментално имаш влакненца? Или скроз веќе не се гледаат

2. bookslover

bookslover Популарен член

Се зачлени на:
    8 мај 2016
    Пораки:
    2.457
    Допаѓања:
    10.153
    Имам уште ептен малку, ама веќе не се ни приметуваат, изретчени и воопшто како да ги нема, но се' уште имам преостанати сесии, 3 или 4.

На sviti му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Simsot

Simsot Истакнат член

Се зачлени на:
    23 октомври 2018
    Пораки:
    62
    Допаѓања:
    28
    Mullein IPL laser да сподели некоја членка искуство ?

4. Крисмис

Крисмис Истакнат член

Се зачлени на:
    15 април 2022
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    1
    Дали некој има искуство за ласерско отстранување на влакна во домашни услови со филипс, mullein, ласерот stymee и слични што се нудат на пазарот? Дали сте задоволни и дали со нешто ги премачкувате или заштитувате бемките?

5. Makedonka95

Makedonka95 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 април 2022
    Пораки:
    236
    Допаѓања:
    171
    Мене филипс лумеа не ми помогна за лицето. Нозе и пазуви имам резултат.

6. СвеКор1590

СвеКор1590 Активен член

Се зачлени на:
    28 февруари 2024
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    0
    Сакам да правам ласераки третман на цело тело плус лице бидејќи имам полицистични јајници но и чувствителна кожа кај интимата и бикини зоната(поради тоа сакам ласер). Апаратот кој го користат е Elysion Pro па ако некој има искуство нека сподели. Се двоумам бидејќи не знам дали целосно ќе се ослободам од влакната.

7. lilsomeone

lilsomeone Истакнат член

Се зачлени на:
    7 септември 2021
    Пораки:
    37
    Допаѓања:
    43
    Здраво ,сакам да направам епилација на лицето имам PCOS и нормално ми растат како машка брада боцкави ,меѓутоа во пределот на образите ми се потенки како “бебешки” не ми се баш светли тука ама не се ни темни,дали и тие да ги направам или не,некое искуство.
    Прочитав некаде дека како контра ефект може уште повеќе да ти растат и ме фаќа страв сега.

8. JoyJoy

JoyJoy Форумски идол

Се зачлени на:
    30 март 2017
    Пораки:
    5.887
    Допаѓања:
    40.069
    @Крисмис јас сум задоволна од Лумеа. И за тело и за надусници и брада. На образите тенките влакненца не сум пробала да ги отстранам не ми сметаат.
    На лице прво со професионален ласер ги имам отстрането уште кога не постоеја апарати за домашна употреба. Со Лумеата само одржувам.

@lilsomeone јас имам ПЦОС и сум прилично задоволна од ефектот на надусници и брада. Имав баш мнгоу темни влакна и кај мене се проретчија. Не се скроз ама е супер во споредба со тоа што беше. Првите третмани ги направив пред скоро 20 години. Од скоро со Лумеа дома поминувам пак и добро е. Како што пишам на образи не сум ни пробала зашто тие тенките не ми сметаат. Инаку ефектот на ласерот е најголем колку што е поголем контрастот меѓу бојата на кожата и бојата на влакното. Јас сум со ептен светла кожа а ради ПЦСО имав баш темни влакна и ласерот супер дејствуваше.

На LibreGirl и lilsomeone им се допаѓа ова.
  9. Panda00

Panda00 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 октомври 2021
    Пораки:
    756
    Допаѓања:
    2.878
    Никогаш не сум правела, ама во последно време размислувам да направам на надусници.

Немам Лумеа, не се разбирам така да не би си играла на своја рака па ако може некоја да ми препорача проверено место во Скопје? По можност Карпош/Центар, тој реон.

На LibreGirl му/ѝ се допаѓа ова.
  10. bookslover

Се зачлени на:
    8 мај 2016
    Пораки:
    2.457
    Допаѓања:
    10.153
    Јас правев кај др. Роберт Стојоски кај клиника му е ординацијата, задоволна сум искрено.

На LibreGirl и Panda00 им се допаѓа ова.
  11. Panda00

Panda00 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 октомври 2021
    Пораки:
    756
    Допаѓања:
    2.878
    На колку време правеше? Ич не знам како иде тоа. И што цена е?

На LibreGirl му/ѝ се допаѓа ова.
  12. bookslover

Се зачлени на:
    8 мај 2016
    Пораки:
    2.457
    Допаѓања:
    10.153
    Третманите се прават на 6 недели, уплаќаш пакет од 6 третмани (6.000) денари и плус две ти следуваат од нив значи вкупно 8 третмани се.

Пред да одиш треба да ги бричиш само влакната и да се поминати 3 недели од последна депилација со восок. Мене лично доста ме болеше дека сум нежна таму, ама среќа кратко трае.

На LibreGirl и Panda00 им се допаѓа ова.
  13. Mishela

Mishela Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    19.981
    Допаѓања:
    83.660
    Можеби си одговорила веќе, но кога е најпрепорачливо да се прават ласерскиве третмани? Се мислам дали од септември/октомври здравје да планирам нешто вакво, какви се препораките генерално?

14. bookslover

Се зачлени на:
    8 мај 2016
    Пораки:
    2.457
    Допаѓања:
    10.153
    Да ти кажам не ми кажаа ништо такво, мене лани и лето ме фати и морав одма да мачкам СПФ, меѓутоа мислам дека поради осетливоста на тоа место и изложувањето на сонце е подобро во зима да се направи зошо мене ме печеше искрено. Прво многу ме печеше одма ставањето СПФ на надусниците, после тоа до дома додека се вратам сонце ме печеше, и ич не ми беше пријатно.

Планот за на есен ти е супер.

На LibreGirl и Mishela им се допаѓа ова.
  15. Mishela

Mishela Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    19.981
    Допаѓања:
    83.660
    И мојата логика вели така. А и крајно ме нервира депилирање, затоа што многу се нафрлам па мислам дека ова ми е подобра опција. Плус ценава навистина фер. На колку време се препорачува да се повторува постапката?

16. bookslover

Се зачлени на:
    8 мај 2016
    Пораки:
    2.457
    Допаѓања:
    10.153
    На 6 недели се прават третманите, за да има доволно размак да ти се смири кожата.