Отприлика 4 кришки на ден Најубав ми е фурнаџискиот,ама со татко ми мора и тој микс од зрна Ваков,таков бил
Кога ќе седнам да јадам половина леб ќе изедам.Ептен сум по тоа лебот.Најмногу го сакам топол од фурна.Е тогаш можам и целиот да го изедам не само половина.
За време на зимскиот период може и по 10 кришки на ден. Додека летно време, највеќе 3 дневно. Повеќе сакам црн леб, но кој ме слуша мене? Дома најчесто има бел.
Порано по 4-5 кришки дневно бел и тоа сега веќе половина година не јадам леб никаков ни бел ни црн, на диета сум и поубаво ми е без леб
Црн, 'ржен леб јадам и тоа 1-2 кришки во тек на цел ден. Порано сум јадела и повеќе и тоа бел Ама сега не..ретко внесувам леб Полесно се чувствувам.
Германски диетален,има киселкаст вкус и одлично оди со јагоди и сиренце еве го,,лепотанот,, http://upload.wikimedia.org/wikipedia/c ... nikiel.jpg
Стандардно дома мора да има еден бел. Во последно време купувам и багети, обично за доручек или оние од Жито лукс, коцкастите на кришки сечени. Имам такво тостерче, како оние американските. Голем љубител сум на запечено лепче Си сакам јас такви, со сончоглед, семки од тиква, црно лепче, интегрално.. или багет со маслинки.. мх..
Леб јадам само за доручек ако мачкам нешто и тоа од жито лукс најчесто.Црно лепче или со сончоглед.Со компир,ориз,месо не го конзумирам воопшто.Сега планирам пекач за леб да купам и домашен да правам
Мене луѓе во Грција лебот ми е најубав Онака го јадев без ништо. Иначе избегавам леб,можам и со недели да не го јадам.Дома купуваме сечен бел и понекогаш црн.Мене црниот ми е поубав
Порано мајка ми и баба ми правеа леб по дома, но сега купуваме бел. Убав ми е тој. Пред некој ден јадев од оној на Жито Лукс со маслинки. Ммм, преубав е.
Јадам одприлика 4-5 кришки на ден ...и тоа домашно лепче кога има направено мајка ми него си го јадам најубав ми е, од него нема подобар ..а кога нема домашно тогаш обичен бел леб од Жито Лукс или бел леб на парчиња, тој црниот неможам да го поднесам.
Јадам секаков леб секој ден, а омилен ми е месениот леб на баба, си го јадам и така оти ми е убав и мек .
Јас леб јадам еднаш дневно, или за доручек, или за ручек. Најчесто јадам бел, ама и црниот ми е убав. Инаку секогаш купечки, затоа што немам време, а и незнам баш да месам Ама ќе се научам.