Лебот го избегнувам колку што можам ама порано јадев значи ногу леб.На едно јадење по 2-3 парчиња,дневно по 6-7 парчиња.Што е многу многу е.Е сеа не јадам леб.Купив еднашка црн леб и го јадев една недела.Сеа го избегнувам а и подобро ми е без него
Лебот како леб е на почесен пиедестал во моето семејство. Ништо без леб. Инаку,мене највкусно ми е домашното лебче на баба ми,ама немам јадено такво едни добри 3-4 години. Преферирам интегрален,купувам р`жен на Жито Лукс,а најубав ми е кога ќе си го направам сама.Кога го правам сама,исто го правам со интегрално брашно на Виталиа,ставам лажичка мед,чиа,ленено семе и го миксам со миксер. Стои цела ноќ,утредента се пече и е `мммммм`. За јадење,по парче две,зависи од оброк.
Леб јадам секојдневно, на секое јадење. Добро, со макарони секако не јадам леб, но во глобала, скоро секогаш. Тоа е така бидејќи кога бев мала мајка ми постојано ми велеше да јадам леб, и јадењето без леб не го сметаше за јадење, па така ми остана навика да си јадам леб постојано, па сега ако не јадам со леб, исто како и да не сум јадела. Знам дека звучи смешно, ама така е.
Порано со секое јадење сум си јадела леб (бел). Дури и со тестенините. Две рибанки на доручек, две на ручек И тупанче во стомакот Многу си го јадев лебот. И кога решив не јадам веќе леб и си останав на тоа, веќе подолго време сум без леб и супер ми е вака. Многу ретко со некое јадење може да се случи да изедам пола рибанка, ама таа ми е за цел ден.
Јадам само бел леб, за мене не е јадење ако нема леб. Не ги сваќам лугето кои можат да јадат храна без леб, јас така би се чувствувала постојано гладна. Не сум од оние кои мерат колку ќе изедат, јадам колку што ми се јаде. Единствено што внимавам да не биде тоа премногу мрсна храна, премногу свинско месо, за да не ми се замастат крвните садови уште сега. Изгледам сосема добро, немам вишок килограми, иако не сум со рамен стомак, но јас сметам дека вишок немам. Во последно време многу ми се допага лебон сечен на кришки, таков си купувам, демек се луксузирам
Избегнувам да јадам леб, само ептен кога треба да намачкам нешто. Инаку, најубав ми е тој со путер на жито лукс мислам беше, толку е мек и прекрасен, се топи во уста
Во последно време купуваме леб на парчиња Уни Лукс или Диме. Тој е повкусен и кога не е тазе. Единствено не го сакам лебот на Жито Лукс. Го упропастија.
Гледам што повеќе да го избегавам да го јадам. Веќе 2 недели немам каснато леб. Па ќе видеме до кога ќе ми трае.
Леб не??? луге што зборувате, јас леб јадам дури и со тестенини не ми се смејте ама што да правам многу сакам
Нема шанси да не јадам леб со јадењето. Најчесто купувам Нутри, 100% интегрален, освен ако нема тогаш купувам било каков