Si pravam domasno lebce preku eden den najcesto pravam bel leb zatoa sto mazot mi i sinceto ne go sakaat integralniot. Nekogas za mene si pravam so integralno brasno, leneno seme, soncogled, semki od tikva, malku med, afionsko seme....mmmmmm, preubav
последно време зимане нордик од жито лукс, ако нема таков тогаш баварски или рустика исто на жито лукс, и поретко Фити на специјал
Неможам да си замислам јадење без леб.Не ѓи сакам црните интегрални лебови ниту оние новите со различни вкусови.Врв на ужасот беше пред некој ден кога маж ми купи леб со млеко.Зедовме да правиме тостови и кога почна да смрди на млеко мори мајко мила.Млеко со кулен бљак.Го фрливме целиот.А инаку го обожувам белиот сечен леб на жито лукс.
Во принцип леб не јадам баш многу, до кришка или парче, ништо повеќе. Практикувам да јадам црн р'жан леб или леб во форма на крекер, месен леб не доаѓа во предвит, купечки стандартен ептен понекогаш. Во глобала не јадам секаков леб а немам ни потреба од истиот.
Не можам без леб и јадам во големи количини секој ден. Во еден оброк обавезно две или три парчиња леб, а кога сум ептен гладна и повеќе. Јадење без леб не ми е комплетно и не сум најадена после тоа. И тоа исклучиво бел леб. Ништо не може да ми го замени
Од ко паметам јас и мм сме познати по тпа дека дома никогаш нема леб, нити купувавме нити адевме. Ама од ко имаме деца секој ден имаме домашно месено или лепче, или кифлиња, или козуњаче, пшо било месено за малкање со солено или благо...
Јадам исклучиво бел леб ама не во огромни количини ако некогаш сум многу гладна се случува да издам повејќе ама многу ретко
Јас прво си јадев бел обичен леб,после се префрлив на интегрален леб,па на двопек...И сега и двопекот го исфрлив,па воопшто не конзумирам леб,и воопшто и не ми фали во исхраната.
retko se slucuva leb doma da nemam,najcesto si pravam jas doma belo lebce mmmmm milina so sirence so ajvarce so nekoja mandzicka koga ne sum vo moznost da mesam ete go mm odprodavnica taze bageti
Ах, лебот ми е болна точка. Голем лебар сум. Еден период го исфрлив од исхраната, ама тогаш имав поголема потреба да јадам благо.
Нaјчестo бел леб кoнзумирaм и јaдaм дo три пaрчињa, a дoмaшниoт гo сaкaм сaмo дентa кoгa е месен и печен зoштo oд другиoт ден се трoши и не ми е убaв. Дoдекa вежбaв кoнзумирaв црн леб oд Житo Лукс, Бaвaрски леб зaштo сoдржи пoгoлем прoцент нa прoтеини. Сегa пaк ќе се врaтaм нa Бaвaрскиoт.
Веќе не ни јадам, не паметам од кога. Се случува на гости, прослави, многу ретко кога го конзумирам белиот леб и тоа во ограничена количина.
Јадев постојано бел леб. Ама веќе морам да го исфрлам од употреба и сега купувам црн р'ж од мелница фурна диме. Најубав ми е, другите имаат премногу конзерванси и адитиви. А сега сакам да почнам и да месам од брашно од хељда, па ќе видам каков ќе испадне.
Порано кога јадев бел леб сигурно сум јадела по 2-3 рибанчиња на едно јадење и пак чуствуваш глад, ама веќе 3 месеца по ред си купувам тонус и можам да кажам дека 1 рибанче изедам и веќе сум најадена. Свиѓа ми се тоа шо лебот е без брашно и нема адитиви во него.