Бел леб селски уан лов Поготово ако е топол со крцкава кора, не знам да се контролирам колку јадам Периодов сум на поздрав режим на исхрана и јадам интегрален, али не ми оди никако, се со сила.
Како права балканка,јадам леб колку треба и не треба,буквално со салати,со тестенини со се,уште со палента што не јадам леб а се плашам дека и тој ден ќе дојде Периодов јадам црн леб со ленено семе и други додатоци,и се тешам дека барем интегрален е
Дали тонус лебот мора секогаш да е тостиран или може и така? Дека многу често слушам мислења дека го тостирале..
обичен(не сечен на парчиња), кога појадувам и ручам по 3 парчиња а на вечерата половина леб ми е малку. Понекогаш купувам на жито лукс тост леб од интегралниот.
Избегнувам тесто и леб. Кога ручекот не дозволува леб- ќе го избегнам. Ама со ајвар, со летна манџа и со толчен пинџур незнам колку ми е доста.
Ретко јадам леб, само кога го правам во тост со путер и кашкавал. Обично јадам или паста/салати или со обркот вклучувам ориз, компир, нудли, зеленчук и сл.
Не јадам многу леб, но кога си правам сендвичи за ручек користам интегрален тој што е на кришки. Кога не правам сендвичи, уз јајца или нешто слично, го сакам истостиран.
Само што читав една објава за разликите на белиот леб vs интегрален леб.Не сум зимала до сега интегрален, ама по тоа што го прочитав дека е далеку по здрав од белиот леб ќе пробам интегрален леб да внесам во исхраната.
Бел леб дефинитивно. Пред некое време пробав да јадам од црниот 'ржан леб,значи страшно нешто,толку неубав вкус како стоен 3 дена да е...