How are you doing? Alright. Како го правите тоа? Се со десна рака. (Превод на некоја од нашите малечки тв куќи) Сакав да кажам дека пишувам со десна рака но се обидувам некои работи да ги правам со лева, да одржам некој баланс. Нема некоја граница, некој дури може да пишува и со десна и со лева рака.
Пишувам со десна ,попрецизна ми е десната рака, но левата рака ми е посилна,повеќе можам да носам тешки предмети ,со лева држам цигара,чаша кога пијам нешто...
Десничар! Скоро е работам со десната.Левата многу помалку ја користам,а да се потпишам со лева нема шанси! Побрзо ќе го разберете хиероглифското писмо,отколку мојот `ракопис` со лева
Десничарка сум јас Знам неколку луѓе кои пишуват со лева рака и многу ми се интересни Секако во позитивна смисла Поздрав до сите левичарки Секоја чест на нив
Десничар! со левава рака сум како саката ништо не можам да направам,а иначе многу ми се интересни леваците!
Левучарче сум си и баш ми е интересно и убаво . И десната можам да ја користам но не во толкава мера колку левата
Левучар сум , но со десната не сум ко саката. Што можам со левата можам и со десната. Само кога пишувам со десната ракописот ми е ко на првооделенче. Викаат левучарите живееле 7 години помалку од десничарите. Мил ми е животот бре, сакам да си поживеам. Не е фер, дискриминација е ова!
Да не се повторувам, скрос исто, десничар за пишување а се останато со лева, и сервисот на одбојка со лева