Скоро цело време ја користам десната рака, чат пат може нешто да кренам и со лева, зависи како ми е позгодно
Десничар Се правам со десна рака освен кога сечам нешто(леб,овошје или зеленчук...) Тоа со лева Незнам зошто ама неможам(многу тешко) сечам со десна рака Секој што ќе ме види дека сечам со лева мора да ме праша дали сум левучар и јас онака зачудено не десничар и човекот ваков
Desnichar. Se mozham da pravam so 2te race, no nemozham da pishuvam so leva raka.. Koga pishuvam so leva edvaj imeto go shkrabam.. No sakam da naucham da pishuvam so leva pa da mozham so 2te
Јас сум нешто измеѓу.. најверојатно.. Нешто правам со лева.. нешто со десна рака Со лева малку потешко ми оди пишувањето ама ќе го извежбам јас тоа! МОЖАМ ЈАС
јас стварно незнам во која група соаѓам,левучар сум но за повекето работи ја користам десната рака , со десна пишувам со десна цртам,свирам хармоника , а со лева само што шутирам фудбал.......?
Еве уште еден Можам се да правам со лева, со десна ништо посебно Неможам ни да се лакирам со десна ... А секоја чест на тие што може и со лева и десна......
Десничарка... Имам голема желба да можам да работам и со лева рака, незнам зошто уште од мала пробувам така најверојатно дека имам слушнато дека десната страна од мозокот повеќе се развивала ако се служиш со лева рака (незнам колку е точно, ништо проверено). И ден денес кога ми е досадно пробувам да пишувам со лева рака ама не ми успева само хиероглифи шкртам живчена сум многу и неможам да се сконцентрирам...