Десничар Ама многу често ја користам и левата рака. Некогаш ако имам ќеф и со левата пишам, ама малку погрдо
ЛЕВУЧАР и деф. 10% од лугето во светот пишуваат со лева рака. We are right brain oriented! Имам импресија дека од левучрите кои ги познавам повекето имаат инвентивни методи на учење, различни и прогресивни сфаќања... некоја натпросечна интелигенција би рекла ама, глупаво е да се генерализира. Има луге кои пишуваат и ги користат и левата и десна рака. Постојат студии кои докажано тврдат за разликата во brain orientation помегу левучарите и десничарите... во смисла на афинитетите и предиспозициите кои ги поседуваат а зависат од right or left brain orientation. The right hemisphere (LEFT HAND CONTROL) controls Music, Art, Creativity, Perception, Emotions, Genius, this is the HOLISTIC THINKING MODE
Јас сум многу чудно дете. Со десна пишувам а се правам со лева, ама буквално се се се и сега сфатете ме.
Десничар со тапија! Левава рака мислам дека ми е ретардирана. Нема теоретски шанси да пишувам со неа, а и што се однесува до ногава, немам повторно ниеден повод за да си ја пофалам. Ма цела лева страна ми е ретардирано склопена
Левучарка прво и второ пишував со лева,после мајка ми ме одвикна демек не било убаво бла бла бла зиви глупости и сеа знам и со лева да пишувам ама не мн убаво,со десна пишувам ама криво ми е сакам со леваааа мн ми е интересно и убавооо...типски хахаах