Некои работи можам да ги извршувам со лева рака ама повеќето е со десна , пишувам , јадам , основните работи се со десна
Jas sum roden levucar,ama uste od mala me ucea da pisuvam i jadam so desna...Taka da nauciv da bidam desnicar...Ama ako moram mozam i so leva da rabbotam
Jas sum roden levucar,ama uste od mala me ucea da pisuvam i jadam so desna...Taka da nauciv da bidam desnicar...Ama ako moram mozam i so leva da rabbotam
Десничар, левата рака за ништо не ми служе. Имам забележано левучарите имаат погрд ракопис, барем тие што ги знам. Секако ова не мора да е точно.
Јас можам да пишувам и со двете ама малку ми е потешко со да пишувам левата дека кога бев 1 одд пишував со лева и наставникот кога и да ме видеше ме плескаше по раката и морав да пишувам со деснаа и така се навикнав на десна да пишувам а со лева цртамм и така
Десничар сум, но само за пишување (онака практично, на ком и двете ги користам за пишување ), а во другата работа и двете раце..
Десничар. Левата како да ја немам , неможам ни да држам нешто со нејзе ни ништо (единствено пишувам на тастатура и со десна и со лева )
Доцнам еден ден, ама ајде нема врска Еве вчера бил ден на левучарите http://www.fakulteti.mk/news/12-08-13/d ... arite.aspx