Десничар. Дефинитивно подобро функицонирам со десната рака. И левата ја користам често за некои работи, освен за пишување, држење вилушка и сл.
Јас сум левучар. Со десна рака можам да пишувам ама шкрабаници ќе испадне Малку си имав проблем со другарчињата во школските клупи, додека пишувавме се буткавме ама тоа е мора да се прилагодуваме
јас сум десничар ама ја извежбувам левава рака за лакирање на десната и досега добро ми оди (не толку добро како со десната али океј)
И јас сум десничар. Едно време сакав да се научам да пишувам и со лева(детски мал мозол шта чеш) ,ама тоа што го пишував со лева ни на хероглифи не личеше ...
Јас слично како и вас, само што оригинално пишувам со десна, а можам да пишувам доста добро и со лева..
Јас ама баш ништо неумам да направам со десна рака. Се со лева. Деснава ми е за украс само. Порано пишував малку со десна ама ми се тресеше раката и ми одеше на живци и сега со лева си пишувам
десничарка.. главните работи ги извршувам со десната рака,пишувам,готвам,ама не значи дека левата ми е беспомошна,,,супер се служам и со левата посебно кога куцкам на тастатура....хахахаа....