Јас сум левучар! Горда сум на тоа кај мене во клас има и други левучари (пет-шест), но повеќето се што ги знам се десничари. Баш затоа сум горда, што сум една од помалкуте. Со левата рака се можам да правам. Можам да пишувам, но едвај малку, многу е споро и прегрдо. Другите работи пак кога ги правам, чувствувам некое чувство на неспособност, но ги правам повеќето работи. Сеедно ми е дали сум левучар или десничар, нема разлика, но сепак гласам за левучарите, иако ги поддржувам десничарите. Позз
Десничарка, иако има работи кои ги правам со лева рака, на пр. кога отварам шише или тегла, картите ги држам во лева рака и сл.
Сфатив дека иако сум десничарка,со десна пишувам и свашта,да мавнам на некој бокс, морам со лева,зашто со десна чешам.Едно детиште го издишив со левава.Лајк а бос
Пишувам со десна, но многу работи извршувам и со левата рака. Така да процентуално, 80% десничар, 20% левучар
Десничарка, но не ми смета и со лева кога правам нешто , можам и да пишувам со лева и се.. ама со десна сум навикната повејќе