Левучари или десничари?

Дискусија во 'Општи дискусии' започната од gami, 26 декември 2010.

?

Со која рака пишувате?

1. Лева рака.

160 глас(а)
    19,9%
  2. Десна рака.

645 глас(а)
    80,1%
  1. Fearless

Fearless Истакнат член

Се зачлени на:
    30 септември 2010
    Пораки:
    944
    Допаѓања:
    1.345
    Јас сум левучарка, а знам по малку и со десна да пишувам.
    Мојот учител до 4то ме има мавнато со стапче по рака да пишувам со десна, без коментар сум на ова, но си останав на своето :o

2. Strumfeta93

Strumfeta93 Популарен член

Се зачлени на:
    24 октомври 2010
    Пораки:
    2.191
    Допаѓања:
    3.858
    Сум слушнала дека определеноста се должи на тоа од која града најпрво ќе се надои бебето (ако од левата тогаш ќе биде левучар и обратно) или пак можеби само бабини деветини да се.

3. Shery

Shery Популарен член

Се зачлени на:
    15 декември 2010
    Пораки:
    2.066
    Допаѓања:
    5.121
    Јас сум десничар како и повеќето
    Ама можам со лева рака да работам скоро се, освен да пишувам

4. Hipica

Hipica Форумски идол

Се зачлени на:
    31 декември 2009
    Пораки:
    14.369
    Допаѓања:
    14.824
    Десничар сум и со лева рака пишувам како со нозе :D
    Но, за други работи левата рака ми е ептен испраксирана, па така на пример секогаш десната рака ми е поубаво налакирана од левата, левото око ми е поубаво нашминкано од десното затоа што ја користам левата рака...

5. jarec6

jarec6 Популарен член

Се зачлени на:
    11 јуни 2010
    Пораки:
    2.795
    Допаѓања:
    18.542
    Јас сум левучар

6. BeYourself

BeYourself Популарен член

Се зачлени на:
    12 септември 2010
    Пораки:
    1.493
    Допаѓања:
    2.949
    оффи, што се секираш, ние ќе си купиме кола од Англија каде што воланот е на другата страна, а и мењачот ќе ни дојде на левата страна. :lol: :lol: :*

На gami му/ѝ се допаѓа ова.
  7. koritsaki

koritsaki Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.900
    Допаѓања:
    108.048
    И јас сум левучар :)

8. Juicy

Juicy Популарен член

Се зачлени на:
    16 декември 2010
    Пораки:
    1.815
    Допаѓања:
    11.131
    десничар :)

9. NICKRIVERS

NICKRIVERS Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јули 2010
    Пораки:
    114
    Допаѓања:
    11
  10. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.718
    Допаѓања:
    162.419
    И целта е?!
    Да се преброиме?!

11. RainBow

RainBow Глобален модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    3 декември 2009
    Пораки:
    22.235
    Допаѓања:
    67.743
    Целта е да се издвојат левичарите како поспецифични и да се пофалат :rofl:

12. Phyramide

Phyramide Популарен член

Се зачлени на:
    12 јули 2010
    Пораки:
    3.009
    Допаѓања:
    14.816
    :rofl: Да тргнам да си легнам, ама од кикотење кревет ќе се тресе...откако ве прочитав девојки.

Јас со лева делам карти и свирам гитара, за се друго сум десничар.

Ете се преброив. Први. Други. Први. Други...

13. viki44e

viki44e Популарен член

Се зачлени на:
    17 мај 2010
    Пораки:
    1.987
    Допаѓања:
    1.083
    Мене ме интересира како левичарите би пишувале на вакво??
    Ваљда на тоа што е до нив,од левата страна :)
    Инаку јас сум десничар,со лева само придржувам нешто и куцам на тастатурава.Пишување!?Во никој случај!

Премногу е голема сликата,затоа е ставена во спојлер!

14. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.718
    Допаѓања:
    162.419
    Со шо да се пофалат,кога у просек живеат пократно и тоа доста пократко од десничарите,а башка што научно е докажано дека не се поинтелигентни од десничарите,туку напротив,помалку рационални се од нив и ситничари,а она бонусот им е,што се покреативни од десничарите.Кај нив е интересното што се само невообичаени,а од друга страна,нивниот број е пораснат во последниве 10 години,затоа што учителките во прво одделение помалку тепаат ако пишуваш со лева те помалку се закоравени од порано,па со текот на годините ќе се изедначат и десничари и левучари.

У секој случај,да ве удостојам,десничар сум,кој црта,бои,јаде со лева,игри со топка,со лева нога и рака.Мелез,нит се терам,нит се водам.Ќе умрам во просечно време,пократко од десничарите,подолго од левучарите ќе си живеам.

На Incroyable му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Offspring

Offspring Форумски идол

Се зачлени на:
    14 јуни 2010
    Пораки:
    7.163
    Допаѓања:
    27.008
    Лилитке, зошто мор пократко живееме? :o

16. RainBow

RainBow Глобален модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    3 декември 2009
    Пораки:
    22.235
    Допаѓања:
    67.743
    Во просек левучарите живеат околу 66 години, додека десничарите 75. Жените десничарки во просек живеат 5 години подолго од жените левучарки. Левучарите имаат пет пати поголеми можности да загинат во некаква несреќа, најчесто возејќи. Според некои истражувања тоа е така бидејќи левучарите живеат во свет создаден за десничари...

17. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.718
    Допаѓања:
    162.419
    То је...и плус го поврзуваат тоа со многу срцеви болести.А жените како и да го вртиш се леви,а па тек и официјални левучарки...у пм.

Сакам да кажам,не си ласкајте,не сте посебни. :D

На 2468 му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Offspring

Offspring Форумски идол

Се зачлени на:
    14 јуни 2010
    Пораки:
    7.163
    Допаѓања:
    27.008
    Аааа мене не ми се умира :fubar:

19. TheKiketoo

TheKiketoo Популарен член

Се зачлени на:
    2 јули 2010
    Пораки:
    1.240
    Допаѓања:
    883
    како надолу??
    и јас ја вртам тетратката и на косо ги пишувам буквите, и кој и да ми ја види тетратката вели woooowww колку убаво пишуваш, се под конец, очите да ти останат во неа (ама не му препорачувам да читаат зошто очите ќе му излезат :nod: , постојано некако ги стискаат очите тие што ми читаат, и ја подвртуваат главата (веројатно во себе го повлекуваат тоа што го рекле :rofl: )), инаку да огроооомен ситничар сум, сметам дека сум прилично креативна, и добро цртам...
    И баш ми е гајле ако умрам порано, па како да е убаво да си пензионер |( :P

едит
    главното го заборавив :$ , левичар сум и кога бев мала моите постојано ми викаа дека пишувам со лева, ми го тргаа моливот од раката и во другата ми го ставаа, а јас кутрата одвај го држев во десна, понекогаш и плачев за да не ме тераат со десна да пишувам и во забавиште и рекоа на наставничката да ме тера и таа со десна да пишувам, ама виде дека сум тврдоглава, попуште и таа им рече на моите да не ме тераат да пишувам со десна, кога не сакам и не можам, и дека не е нешто страшно да пишувам со лева, па ме оставија и моите на рает да си ја користам левата :)

20. Lux

Lux Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    7.094
    Допаѓања:
    6.349
    Не ги прочитав сите претходни постови ама од тоа што прочитав во погорните од странава дека десничарките живееле подолго од левучарките ко така јас ќе живеам 5 години плус.
    Ама бре нема врска што има улога раката со која пишуваш во должината на животот се прашувам .
    Пишувам со десна, јадам со неа скоро 80 % од работите ги правам со таа рака, со лева ги правам само неопходните работи, пишувам на тастатурава, придржувам нешто инт.
    Инаку ај да не бидам скромна да се пофалам сега гледам и Наполеон бил десничар, а плус и талентот што го имал ми се чини од него го имам наследено :lol:
    Можам и да пишувам и да зборувам во исто време, и во тетратка и на тастатура или кога ми диктира некој можам да го пишувам диктираното и во исто време да си зборувам, на еден час лекциите секогаш ги земаме со пишување дека лекциите во книгите се многу опширни и учиме од тетратка и често пати (многу брзо пишувам) професорот диктира јас пишувам и ќе кажам нешто ќе ја збунам другарка ми (што седи до мене) и после тоа ем и кажувам што сум кажала ем и кажувам што требало да напише циркузи, а кога сме веќе кај диктирањето, многу мразам, тишина е сите пишуваат и некој повторува недослушал што треба да напише, тоа на живци ми оди.
    Од пред компјутер Лукс Миладинова Наполеонова благодарам :bow: :headbang: :D