лево-десничар како мала правев се со лева и така почнав и да пишувам ама учителката ме тепаше по левата рака и така почнав да пишувам со десна и сега го имам најгрдиот ракопис на цел свет... левата пак ја користам за некои раб. кои што ми се полесни да ги направам со лева а десната ми служу само за пишување
Ние левичари исто имаме проблеми со глувчето од компјутерот, често ми се случува да го држам со лева рака(можете да ја замислите положбата=циркуз )
ме замисли сега со маусот го погледнав рацете и видов пПА ЈАС ГО ДРЖАМ СО ДЕСНА а со левата куцам. со десна незнам ни буквиче да напишам хехехех
Јас пак мноооогу често глувчето го држам со левата рака, читајќи ја темава забележав дека и во тој момент го држам со левата и се сетив да пишам
Повремен десничар , некако повеќе ми `лежи` пенкалото во десната рака. Инаку ножеви, четки за заби и све остало ако не е во лева рака не функционирам како што треба
Левата ми е испраксирана единствено за лакирање на ноктите на десната рака. За се друго ја користам десната.
единствен левучар во класот .. ) се правам со лева па дури и кога пишувам тетратката ми е скоро однопаку завртена .. имам доста добар ракопис
И ја сум десничар,некогаш од досада ќе земам да пишувам со лева рака,демек ќе ја вежбам за убаво да ми пишува,ама не иде никако
левучар сум и се правам со лева и имам многу убав ракопис ама знам да пишувам и со десна ама малце потешко ми оди..
Јас можам да пишувам и со двете раце ( со десната поубаво ) . Не баш најубаво со лева , али сепак можам.Тоа е добро
Пишувам со десна, инаку двете ги користам максимално А за одучувањето од пишување со лева рака од страна на учителките - познато ми е, имав школско другарче што пишуваше со лева, и секогаш кога ке требаше да пишува на табла, тоа што веќе ке си го напишеше, си го бришеше со раката (како што пишуваме од лево кон десно). Беше и смешно и жално.