Десничар Левата рака ја користам за да ја налакирам десната и да нацртам нешто на ноктот(сега се усовршив малку), понекогаш знам да ја користам за маусот на лаптопот и ја користам додека јадам.
Десничар. И левата може комотно да си ја сечам, не ми од никаква корист освен на тастатурата што пишувам со неа.
Како мала сум била левучар, а сега сум десничар. Најголем дел од работите ги правам со лева река, а десната не ја ни користам скоро.
Десанка или леванка.. хахаха на тоа ми појде умот.. не дека сум перверзна така удира насловот иначе десничарка, левата рака ми служи само за лакирање на десната, и за држење на ножот
Кога сум била мала сум била левучар, ама подоцна на училиште ме научиле да пишувам со десна,а сега можам да пишувам и со лева(малку послабо) и со десна(секако многу подобро) и сега ми е многу чудно некои работи ги правам со десна (пишувам) а некои со лева(сечам, отварам, куцам на компјутер па дури и првиот чекор кога одам ми е лев ) така да мешана сум, малку левак малку деснак. П.С голема желба имам да пишувам со лева, ама онака убаво како што пишувам со десна Некој помош да ми помогне да научам убаво ама баш убаво да пишувам со лева??? Благодарам!
Со десна рака пишувам , ама за други работи и левата рака ја користам , мислам не ми стои онака за украс... ина4е имам пробано со лева да пишувам, и ептен сум се изнасмеала...
левучар само јас у цела фамилија е ај сеа? ама убаво ми е што е јуник , а десна служи и тоа како освен за пишување
Јас сум десничарче . Инаку, од баба ми слушам дека десничарите живееле подолго од левучарите незнам дали е суеверие (старо верување) или факт.. но не е битно