Десничаррр иначе со левата рака неможам ништо да правам ни да се лакирам, ни да пишува...ништо бе ништо хаха
Ако ме прашувате како пишувам на тастатура - подеднакво и со лева и со десна.. исто и кога пишувам смс пораки на телефон. А кога станува збор за пенкало и stuff like that - десничар. Значи десничар конечен одговор
кога сум почнала да пишувам сум почнала да пишувам со лева, како таткоми(и тој ради баба ми не пишува со леба)...но бидејќи баба ми нејќела левичар во куќата ме одвикнуваше да секакви можни начини...така што се правам со лева, освен што пишувам со десна...
Сега десничар, ама кога сум била мала повеќе на лево сум била наклонета, ама ете запнале, ме одвикнале Правам некои работи со лева, не сум толку неспособна, но сепак.. И тука онака рекреативно морам да ја спомнам сестра ми - чудо некое: пишува со двете раце, може да јаде со двете раце, исто функционира со двете раце! Кога беше мала сакаше да пишува со лева, но ја тераа да пишува со десна, па во школо пишуваше со десна, а дома со лева, и сега оди најди и крајот
Левучар со тапија со десната ништо не правам таа ми е за украс .добро освен маусов што го движам од што морам зш немам намера само да го преместувам кога ке сакам да седи брат ми и за да не се караме морав да се навикнам
епа според оваа логика јас треба да не пишувам со рацете, оти кога бев бебе воопшто не цицав си бев мрзлива па мајка ми ме хранеше со лазичка инаку сум десничар, а кога бев помала и ми беше скршена десната рака, морав да јадам и да пишувам со левата така да ок е и со левата-малку потешко ми е лакирањето на ноктите од левата на деснатарака
десничарка ама кога бев помала си ја дупнав раката па ме шиеја па се научив и со лева да пишувам а сега само десничарска со лева само сокови отварам таа за тоа ми служи
десничар.. ретки се работите кои можам да ги направам со лева, можам само да пишувам смс и на тастатура.. а од роднините повеќето се левичари, јас изрод
Јас пишувам со десна рака од што така ме тераа, а инаку ретко нешто правам со десна- пример леб со десна да пресечам нема шанси, ама затоа кога нешто сечкам во рака(пр компир) тоа е со десна, а ако сечкам на даска тогаш со лева . Исто ако мавам топка мора со лева, ако “свирам“ на гитара мора да биде со лева, и сите право ми скокаат еј демек погрешно ја држиш, а мене така ми одговара. Него, не знам за вас, ама јас имам голем проблем кога возам- се некако повеќе ми одговара да менувам брзини со лева, кога се вклучувам од споредна улица гледам само лево , кога има пешачки остров пологично ми е да поминам од левата страна место од десната, па кога полагав го скренав инструкторот, бидејќи идеше да се уклучам во спротивната лента - а кога претекнувам ептен ми е мачно од лева, би сакала од другата страна, абе смешки живи сум, затоа не ни возам- ќе треба да пробам во Англија или Австралија, можеби таму ќе ми тргне работата
И десничарка и левучарка, баш ми е кеф. Но повеќе ми се допаѓа со десна, полесно ми е И кога започнав да одам на одбојка сите ми се чудеа како можам да сервирам и со лева и сеуште се чудат некои, а јас не знам што е чудно