Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Левучари или десничари?

Дискусија во 'Општи дискусии' започната од gami, 26 декември 2010.

?

Со која рака пишувате?

1. Лева рака.

160 глас(а)
    19,9%
  2. Десна рака.

645 глас(а)
    80,1%
  1. Em4e711

Em4e711 Популарен член

Се зачлени на:
    11 август 2010
    Пораки:
    630
    Допаѓања:
    386
    Десничар... левата ми служи само за отварање тегли хахаха

2. bad-cat8

bad-cat8 Истакнат член

Се зачлени на:
    27 мај 2010
    Пораки:
    151
    Допаѓања:
    78
    Десничаррр :) иначе со левата рака неможам ништо да правам ни да се лакирам, ни да пишува...ништо бе ништо :) :) хаха

3. A-j-a

A-j-a Популарен член

Се зачлени на:
    12 април 2011
    Пораки:
    1.793
    Допаѓања:
    2.024
    Десничар, со левата рака многу малку работи правам. Десната ми е воџа! :D

4. Bright

Bright Популарен член

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    2.547
    Допаѓања:
    5.518
    Ако ме прашувате како пишувам на тастатура - подеднакво и со лева и со десна.. исто и кога пишувам смс пораки на телефон. А кога станува збор за пенкало и stuff like that - десничар. Значи десничар конечен одговор :)

5. La.Reina.Del.Sur

La.Reina.Del.Sur Истакнат член

Се зачлени на:
    1 мај 2011
    Пораки:
    1.508
    Допаѓања:
    3.878
    кога сум почнала да пишувам сум почнала да пишувам со лева, како таткоми(и тој ради баба ми не пишува со леба)...но бидејќи баба ми нејќела левичар во куќата ме одвикнуваше да секакви можни начини...така што се правам со лева, освен што пишувам со десна...

6. Astrid

Astrid Истакнат член

Се зачлени на:
    22 февруари 2011
    Пораки:
    100
    Допаѓања:
    23
    Сега десничар, ама кога сум била мала повеќе на лево сум била наклонета, ама ете запнале, ме одвикнале :D Правам некои работи со лева, не сум толку неспособна, но сепак..

И тука онака рекреативно морам да ја спомнам сестра ми - чудо некое: пишува со двете раце, може да јаде со двете раце, исто функционира со двете раце! Кога беше мала сакаше да пишува со лева, но ја тераа да пишува со десна, па во школо пишуваше со десна, а дома со лева, и сега оди најди и крајот :D :D

7. liliput22

liliput22 Истакнат член

Се зачлени на:
    18 април 2011
    Пораки:
    308
    Допаѓања:
    555
    Левучар со тапија :D :D :D со десната ништо не правам таа ми е за украс :D .добро освен маусов што го движам од што морам зш немам намера само да го преместувам кога ке сакам да седи брат ми и за да не се караме морав да се навикнам :rofl:

На capri му/ѝ се допаѓа ова.
  8. srcekrsacka

srcekrsacka Популарен член

Се зачлени на:
    26 ноември 2010
    Пораки:
    2.952
    Допаѓања:
    1.752
    епа според оваа логика јас треба да не пишувам со рацете, оти кога бев бебе воопшто не цицав си бев мрзлива :) па мајка ми ме хранеше со лазичка :lol: инаку сум десничар, а кога бев помала и ми беше скршена десната рака, морав да јадам и да пишувам со левата така да ок е и со левата-малку потешко ми е лакирањето на ноктите :lol: од левата на деснатарака

9. LadyDaget

LadyDaget Истакнат член

Се зачлени на:
    5 јуни 2011
    Пораки:
    62
    Допаѓања:
    23
    десничарка ама кога бев помала си ја дупнав раката :lol: па ме шиеја па се научив и со лева да пишувам а сега само десничарска со лева само сокови отварам таа за тоа ми служи :rofl:

10. L0ve

L0ve Истакнат член

Се зачлени на:
    22 мај 2011
    Пораки:
    337
    Допаѓања:
    199
    десничар.. :) ретки се работите кои можам да ги направам со лева, можам само да пишувам смс и на тастатура.. а од роднините повеќето се левичари, јас изрод :wasntme:

11. aaaaa

aaaaa Популарен член

Се зачлени на:
    9 април 2010
    Пораки:
    761
    Допаѓања:
    1.227
    левучар..

12. sesilija

sesilija Популарен член

Се зачлени на:
    12 јануари 2010
    Пораки:
    4.177
    Допаѓања:
    13.282
    Јас пишувам со десна рака од што така ме тераа, а инаку ретко нешто правам со десна- пример леб со десна да пресечам нема шанси, ама затоа кога нешто сечкам во рака(пр компир) тоа е со десна, а ако сечкам на даска тогаш со лева :lol: .

Исто ако мавам топка мора со лева, ако “свирам“ на гитара мора да биде со лева, и сите право ми скокаат еј демек погрешно ја држиш, а мене така ми одговара.

Него, не знам за вас, ама јас имам голем проблем кога возам- се некако повеќе ми одговара да менувам брзини со лева, кога се вклучувам од споредна улица гледам само лево :tmi: , кога има пешачки остров пологично ми е да поминам од левата страна место од десната, па кога полагав го скренав инструкторот, бидејќи идеше да се уклучам во спротивната лента :tmi: :lol: - а кога претекнувам ептен ми е мачно од лева, би сакала од другата страна, абе смешки живи сум, затоа не ни возам- ќе треба да пробам во Англија или Австралија, можеби таму ќе ми тргне работата :lol:

13. Ivu4

Ivu4 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 септември 2010
    Пораки:
    234
    Допаѓања:
    41
    Десничарка :lol:

14. kankus

kankus Популарен член

Се зачлени на:
    31 декември 2010
    Пораки:
    1.472
    Допаѓања:
    871
    десничар ама од секогаш сум им се восхитувала на левучарите :D :D :D

15. thelittle17

thelittle17 Популарен член

Се зачлени на:
    31 август 2010
    Пораки:
    3.749
    Допаѓања:
    8.670
    десничарка .. неможам да се замислам како левучар, чудно ми е , незнам зашто :)

16. Isabel

Isabel Популарен член

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    1.604
    Допаѓања:
    2.449
    Десничар ;) .

17. MissSpark

MissSpark Популарен член

Се зачлени на:
    13 јуни 2011
    Пораки:
    696
    Допаѓања:
    1.287
    Левучар :)

18. duffi

duffi Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2011
    Пораки:
    12.742
    Допаѓања:
    145.178
    Десничар, левата рака ја користам само за куцање по тастатура. :lol:

19. something

something Истакнат член

Се зачлени на:
    11 јуни 2011
    Пораки:
    467
    Допаѓања:
    1.416
    десничар :D

20. avriill

avriill Истакнат член

Се зачлени на:
    15 март 2011
    Пораки:
    55
    Допаѓања:
    16
    И десничарка и левучарка, баш ми е кеф. Но повеќе ми се допаѓа со десна, полесно ми е:) И кога започнав да одам на одбојка сите ми се чудеа како можам да сервирам и со лева:) и сеуште се чудат некои, а јас не знам што е чудно :(

На dlikedevil му/ѝ се допаѓа ова.