Легнав со дечкото на мојата другарка

Дискусија во 'Канта' започната од nestasnica, 1 јуни 2010.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. nestasnica

nestasnica Истакнат член

Се зачлени на:
    1 јуни 2010
    Пораки:
    8
    Допаѓања:
    1
    Се почна сосем едноставно...дечкото на мојата другарка кој го ОБОЖАВААА уште кога се фатија они тој почна да ми се удвара као демек на зезанција ајде ово она и се шалевме со него и никој не сваќаше озбилно! После 5 месеци негде тој ми пишува мене на фејсуб демек јас те сакам тебе нешто ај да излеземе јас и ти еве сега е 21 30 (беше толу) во 11 доаѓам по тебе и одиме. Добро се согласив ме уверуваше дека нема да каже се ќе биде меѓу нас и 300 глупости. Потоа откако се из*бавме :lol: веќе еден месец не кумициравме (знам ќе речете ме употребил но пола е моја вина)! Потоа сега тој ми с ејавува секој ден ми се заканува дека ќе и каже а таа ми е единствена другарка ја сакам повеќе од сестрааааааа ако се скараме ќе се убијам жити сфеееее :@ :@ ЈА САКАМ НАЈВИШЕ НА СВЕТ! Се каам страшно нема потреба од критики, ми треба советтт!!!! Секој ден ми се заканува, секоја вечер ако не излезеш сега и кажувам и све и свашта. Знам дека би го направил тоа, бидејќи не му значи многу, а јас останувам сама на цел СВЕТТТТ!!! Не сакам да останам без него, ни без неа. ОСТАНУВАМ САМА. А не сакам ни со него....затоа што смао ме искуристува ми се заканува дека ако не се еб*ме и кажува! А не сакам! Уффф, секој ден смислувам изговори, но нема веќе, с епотрошија! Ќе се убијамм!! :@

2. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.351
    Допаѓања:
    200.687
    Има една многу убава изрека, „што си дробела, тоа ќе сркаш“. Не ја заслужуваш својата другарка, ти воопшто не си требала ниту да помислиш на нејзиниот дечко, а камоли да правиш тоа што си правела. Ама сега нема назад, ќе мораш да си ги сносиш последиците. Најдобро да разговараш со неа и да и кажеш се, па тој нема да те уценува. И да, ризикуваш да ја изгубиш другарката, ама требало да мислиш пред да направиш нешто. А дечкото заборави го сосем. Извини ако ова ти звучи грубо, ама тоа е моето мислење.

Како и да е, девојче, има тема за вакви прашања, се вика „Љубовни проблеми и совети“.

На LadyLibra му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Lina24

Lina24 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 февруари 2010
    Пораки:
    2.230
    Допаѓања:
    438
    само едно ќе ти кажам: за твојот проблем нема решение!!!!!! најдобра другарака а ти се е*** со него... браво за тебе :clap: после е**** нема каење!!! не е ова критика или навреда, ова е реалното...

На macuska89, LadyLibra и lorijana им се допаѓа ова.
  4. bona

bona Популарен член

Се зачлени на:
    9 декември 2009
    Пораки:
    1.592
    Допаѓања:
    276
    Ќе преминам на главното, мислам дека нема потреба од критики бидејќи разбра дека си погрешила и сакаш да ја исправиш (инаку 10000 критики би пишала сега,дури и шамар би ти удрила :P -шала ;) ), од грешките се учи. Кога-тогаш вистината ќе излезе на виделина, мислам дека подобро ќе беше ако ти и кажеш на другарка ти, одколку да дознае од него или пак од некој друг. Можеби нема да бидете како порано, но полесно ќе и биде ако ти и кажеш.Тоа е мое мислење :$ позз

5. irenna

irenna Популарен член

Се зачлени на:
    1 декември 2009
    Пораки:
    3.098
    Допаѓања:
    4.457
    А имаш само 17 години ц ц ц. Јас не знам што совет очекуваш да ти дадат , еб* се и свиркај си ??? Не знам ни како може да кажеш дека ја сакаш другарка ти , како воопшто ја гледаш во очи. Уште кога ти пишал на фб си требала да се дистанцираш од него. А како и е на другарка ти, двајцата што ги сака и им верува и се е*ат зад грб, и како тоа девојче после да верува на другарка или на дечко. Ептен си ја зае*ала работата. Незнам ни што да ти кажам. И воопшто не покажуваш каење туку страв да не останеш сама, значи пак се работи за тебе а не за другарка ти.
    Да се работеше за бакнеж може и ќе имаше шанси да ги средиш работите ама се работи за секс, и тоа не еднаш.
    Јас искрено не знам што да те посоветувам, Да си ми мене другарка и да се гледаш со дечко ми , и јас да дознаам , па животот ќе ти го загорчам, ќе зажалиш што ме знаеш. Пробувам да се ставам во твоја кожа ама не можам затоа и не знам што да те посоветувам.

На sweety90 и katuska3010 им се допаѓа ова.
  6. veri

veri Популарен член

Се зачлени на:
    14 јануари 2010
    Пораки:
    3.061
    Допаѓања:
    1.478
    Единственото решение за тој да престане да те уценува е да и кажеш на другарка ти. Мораш сама да и признаеш затоа што само така тој ќе нема повеќе со што да те уценува. Најнормално дека ти ќе ја изгубиш другарка ти затоа што не ни заслужуваш да ти прости, ама барем ќе се ослободиш од него. Нема друг излез од овој хаос. Подобро да ја изгубиш другарка ти отколку секоја вечер некој да те искористува. Признај и се, така барем ќе си олесниш самата. А и полошо ќе биде ако она дознае од него, отколку од тебе.

7. orient

orient Истакнат член

Се зачлени на:
    22 април 2010
    Пораки:
    75
    Допаѓања:
    6
    Биди искрена и кажи и ја вистината на твојата другарка ако навистина ја сакаш како сестра, ниту едно другарство не се базира на лаги и тајни особено не од овој вид . Се надевам дека ќе ја донесеш вистинската одлука и дека ќе упеете ти твојата другарка да го надминете ова .... иако искрено се сомневам дека некој би преминал преку вакво нешто, без разлика колку и да се каеш за тоа што си го сторила

8. ludacaa

ludacaa Истакнат член

Се зачлени на:
    30 мај 2010
    Пораки:
    749
    Допаѓања:
    181
    цццццццц срамота!!!!!како си можела вакво нешто да напраиш на најдобра другаркааа?????!!!!
    али како и да е мора под хитно да разговарас со другаркати и да и кажеш шо е и како е,никој нее е крив колку ти самата абеее мушко ако не те зае*е нема кој :devil: али јас да сум на местото на другаркати искрено ем со би ти лупнала шамар него и никогаш повеке нема да ти прозборам едноставно delete од мојот живот.ти сигурно не ја сакаш толку многу другаркати како што кажуваш зашто ако е тоа така у никој случај немало да ти падне на памет да напраиш нешто такво а камоли стварно да го напраиш...цццц стварно незнам повеке што да кажам вакво нешто не се простува ...извини ама само сум реална!!!!!!!

9. Lina24

Lina24 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 февруари 2010
    Пораки:
    2.230
    Допаѓања:
    438
    :y: :y: :y: лајк лајк..
    нема тука место за совети незнам како си можела ова да го направиш... лелле боже што нема се да видиш.. колку сакаш навредувај ме сега и мисли што сакаш, ама ова е нешто неопростливо како прво за тебе а после за другарка ти!

10. Miss-Perfect

Miss-Perfect Истакнат член

Се зачлени на:
    4 мај 2010
    Пораки:
    368
    Допаѓања:
    76
    А да и кажеш ти пред да каже он? Знаеш тоа како и да е ќе се дознае еден ден, не се крие такво нешто. Како што си имала храброст да и направиш такво нешто јас мислам дека сега ќе биде најдобро ти сама да и признаеш се. Зар не ти беше срам додека и го правеше тоа? И сега срам ти е да и признаеш? Тогаш не мислеше на последиците или не ти беше гајле за неа? Незнам луѓе, постои ли нешто човечко во вас кога сте спремни на вакво нешто??? :envy: Зар спиеш мирно навечер и ја гледаш во очи кога ти збори за дечко и? Кога си со нив двајца, кога си сама со неа??? Неможам да разберам стварно. Секоја ви чест и на тебе и на него, БРАВО! :puke:

11. snake

snake Истакнат член

Се зачлени на:
    23 декември 2009
    Пораки:
    877
    Допаѓања:
    124
    ако навистина ја сакаш другарка ти како сестра пред се немало да и го направиш тоа,но кога веќе си го направила МОРАШ да и ја кажеш вистината па колку и да е болна ( а во овој случај е пртемногу болна) сигурно другарка ти повеќе ќе сака да ја слушне вистината од тебе наместо од некој друг и треба да сватиш дека вистинското другарство се базира на доверба и кажување на вистини,ти пред да си го направила тоа си требала да размислиш како би ти било на тебе тоа да ти го направела другрка ти па уште не знам колку време да крие од тебе
    знаеш како велат ШТО НЕ САКАШ ДА ТИ ПРАВАТ НА ТЕБЕ НЕ ПРАВИ ИМ ГО ТИ НА ДРУГИТЕ
    оваа поговорка треба да ти биде водич целиот живот

12. annnni

annnni Популарен член

Се зачлени на:
    27 март 2010
    Пораки:
    3.025
    Допаѓања:
    648
    .......мислам,мислам и незнам што да ти кажам ама проблемот ти е стварно СЕРИОЗЕН :(
    како што кажаа и другите девојки,навистина треба да и кажиш на другарка ти,сега секако дека ќе се скараш со неа,ама барем нема да те искориства идиотот...извини вака ама ти сама си се поставила така за така и тој да те третира....како можеше да отидеш до тој степен?зарем уште кога ти ја пикна раката во гаќи не ти текна на другарка ти или тогаш беше убаво.....па за да ти биде убаво има и др машки,не мора баш на другарка ти...ама таа е како што рековме тука сме за совети а не за критики,сепак да ти кажам и малку те сожлувам затоа кажи и на другарка ти за да се спасиш од кретенот....ќе си најдиш нови другарки ајде...сепак девојчиња сме греота е така да не користат машките доволно е и ова до сега што ти го прави...

13. kate21

kate21 Популарен член

Се зачлени на:
    20 декември 2009
    Пораки:
    4.220
    Допаѓања:
    3.853
    :o :tmi: Е па добро ти кажале девојките погоре, што си направи, сама сноси последици. И искрено, кој како сака нека ме сфати, ја воопшто не те сожалувам . Лути се и вреѓај се колку сакаш. Е не може ти се молам да ес правдаш со тоа дека ти се заканувал, па секој пат кога ќе ти се јавел си била со него. Тоа не си смеела. Значи не си била искористена, туку ти си таа која требало да пресече и да каже не. Ама ти не си. Сега како знаеш и умееш кажи и на другарка ти, се чудам како досега си имала лице да ја гледаш во очи. Ццццц :o :fubar: извини...ама...тоа е од мене

14. femina90

femina90 Популарен член

Се зачлени на:
    25 декември 2009
    Пораки:
    3.997
    Допаѓања:
    2.349
    најубаво е да и кажеш,барем до толку и должиш а не да ја оставиш да иде со таков дечко.искрено,ќе звучи сурово,ама не знам зашто сега толку се трудиш,кога и да ти се смири сега,пак ќе направиш некоја глупост и тогаш ептен ќе нема назад.

15. viki44e

viki44e Популарен член

Се зачлени на:
    17 мај 2010
    Пораки:
    1.987
    Допаѓања:
    1.083
    Потполно се сложувам со кате,замисли како би ти било тебе ова да ти го направат...Јас на пример би имала грижа на совест а плус тоа никогаш не би го направила ова...Се лажеш ако мислиш дека другарка ти ќе ти прости...а ако ти прости тогаш таа е премногу наивна и да не речам глупава затоа што вакви нешта не се простуваат така лесно..Пааа со среќа,друго што да кажам незнам...

16. seksi

seksi Истакнат член

Се зачлени на:
    22 декември 2009
    Пораки:
    377
    Допаѓања:
    113
    Ne deka ne bi bilo cudno, ama mi se cini deka ovaa ve mesti i deka nema vrska ova sto go pisuva, posto mnogu e bezveza napisano...

17. Miss-Perfect

Miss-Perfect Истакнат член

Се зачлени на:
    4 мај 2010
    Пораки:
    368
    Допаѓања:
    76

Да, можно е, си го помислив и јас истото, но сепак нека стои како проблем да го читаат оние што можеби ќе се пронајдат тука, а верувам дека има такви :envy: Позз :f:

18. annnni

annnni Популарен член

Се зачлени на:
    27 март 2010
    Пораки:
    3.025
    Допаѓања:
    648
    Е да можно и да е нешто такво :?: :?: :?:

19. 2468

2468 Популарен член

Се зачлени на:
    23 декември 2009
    Пораки:
    4.497
    Допаѓања:
    2.836
    има едно решение, да си кажеш отворено и да останеш без двајцата... зашто сепак не ја заслужуваш другарка ти ;) и ако си ја сакала како сестра сигурно не би го направила тоа ;)

20. enca.69

enca.69 Популарен член

Се зачлени на:
    25 декември 2009
    Пораки:
    1.709
    Допаѓања:
    3.452
    Решение има...(но доколку ти носи совеста).....можеби дечкото блефира, па речи му, кажи и па баш ми е гајле на крајот од краиштата, па и не ми е толку дојдено ни до тебе ни до неа...ако блефира тука ќе престане, а ако и каже, фино лепо негирај и речи и дека те уценувал да излезете и ти викал дека ако не излезеш да имаш секс со него, тој ќе најде начин по секоја цена да ве скара, и дека ти рекол, тој и е поважен и на него ќе му поверува....ова те спасува 100% само доколку тој нема некој доказ за тоа што сте го правеле, како сведоци или били снимка некоја....а дури и да има пораки ти кажи и дека си му враќала само за да видиш до кај може да оди тој па после да и кажеш каков човек е....или дури можеш и прва да и се пожалиш како тој често ти се јавува и пишува, падемек на шала ти рекол да излезете ама ти си мислела дека тој се шали па не си и кажала, и сега кога станала сериозна работава одма и кажуваш, и речи и дури дека ти спомнал дека ќе најде начин да ве скара....
    п.с. не те оправдувам воопшто за ова што си го направила, јас би те запалила сосе куќа, ама еве ти давам совет, ако ти носи совеста, и ако можеш без проблем цел живот да ја гледаш во очи после ова, еве ти начин, спаси се.....И ВНИМАВАЈ МАЛЦЕ ВО ИДНИНА::::ИЗГОВОР ЗА СЕ МОЖЕ ДАСЕ НАЈДЕ АКО СЕ САКА....не се правдај ова е твој личен разумен избор....најди начин и сноси ги последиците

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.