Легнав со дечкото на мојата другарка

Дискусија во 'Канта' започната од nestasnica, 1 јуни 2010.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. femina90

femina90 Популарен член

Се зачлени на:
    25 декември 2009
    Пораки:
    3.997
    Допаѓања:
    2.353
    види ја енца опасна :D :D :D

2. Miss-Perfect

Miss-Perfect Истакнат член

Се зачлени на:
    4 мај 2010
    Пораки:
    368
    Допаѓања:
    76
    Хаха ја погоди темава :lol: а и мене до душа, али ајде да не почнам да плукам и да се распишувам кажав само на кратко што мислев :lol: Позз до тебе и енца :sun: :f:

3. femina90

femina90 Популарен член

Се зачлени на:
    25 декември 2009
    Пораки:
    3.997
    Допаѓања:
    2.353
    да,да и јас се воздржав прилично со оглед на тоа што се ми идеше да кажам.поздрав и до тебе :hai:

4. didija

didija Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јануари 2010
    Пораки:
    221
    Допаѓања:
    119
    Предложи им "тројка" :devil:
    Глупости, уште ова го немав слушнато ,но не ме чуди... Многу убави совети и коментари доби од погоре иако не вреди да се дискутира на темава ,а и дефинитивно такви личности како тебе не заслужуваат ни другарство ни ништо, јас само ќе ти поскам да имаш некој во животот што многу ќе го сака ,и да ти се случи ова што ти и го направи на другаркати, па да видиш дали е во ред или не, да ја осетиш тежината зошто дефинитивно не си свесна за оваа твоја постапка(ова ти го посакувам со најдобри намери, за да видиш што чини а што не во животот, зошто очигледно не сфаќаш поинаку)

5. Unfaithful18

Unfaithful18 Популарен член

Се зачлени на:
    11 јануари 2010
    Пораки:
    2.394
    Допаѓања:
    1.118
    Се согласувам со Енца, можеш така да се извадиш, само доколку си спремна да продолжиш со лагите. Па кажи ни што си направила.

6. Dushica-sk

Dushica-sk Популарен член

Се зачлени на:
    12 јануари 2010
    Пораки:
    5.048
    Допаѓања:
    3.928
    Ќе се спаси со лаги да , ама нека се стави во кожа на другарка и . Еднаш ќе излаже , втор пат ќе излаже .. трет пат ќе се фати во лага . Ако не мислела кога се е*бела , како ќе реагира другарка и на сето тоа , нека не мисли и сеа ..

7. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.920
    Допаѓања:
    203.170
    Еееее, Душице, таквите не мислат, не се ставаат во туѓа кожа. Не им е гајле дали некого ќе повредат, се гледаат само себеси....

8. anima

anima Истакнат член

Се зачлени на:
    14 декември 2009
    Пораки:
    559
    Допаѓања:
    275
    Хах го снема девојчето што побара совет :) се согласувам со енца може да се извади со лаги ко во шпанските серии но ако има совест се сомневам дека после се што и направила на другарка и ке може во очи да ја погледне.Но пак ке кажам се има по светов...

9. Hipica

Hipica Форумски идол

Се зачлени на:
    31 декември 2009
    Пораки:
    14.369
    Допаѓања:
    14.826
    Планирав да не коментирам на темава, но морам да кажам дека ептен се изнервирав кога ја прочитав... Па како бе!? :o
    Али ајде пошо си кажала дека не сакаш критики (највероватно си ја сфаќаш грешката) ќе кажам дека се согласувам со една од форумџиките (не знам која беше точно) што рече дека себично пристапуваш на проблемов и не ти е толку гајле што ќе биде, битно ти да не останеш сама. Кога тоа ќе го расчистиш самата со себе, тогаш дојди и барај помош тука. Јас сум како адвокатот што не сака да го застапува клиентот кој е виновен.

10. nestasnica

nestasnica Истакнат член

Се зачлени на:
    1 јуни 2010
    Пораки:
    8
    Допаѓања:
    1
    Да девојќи, ве сфаќам и мислам дека сум многу, да не кажам злобна. Уф!! enca.69 благодарам на советот, можеби и ќе треба да го употребам...грижа на совеста имам, и тоа голема! Прочитав дека некој кажа дека ве зезам, не е никаква шала, ова е реалоноста во која живееме! За жал....Другарка ми е, и да ја сакам највеќе на свет, мислам дека не вреди за момче да се караме! Ќе се вадам некое време...па ќе пишам што како. Инаку тој сеуште молчи, можеби и му е убаво со неа, не сака да каже, ми рече ќе ми се јави четврток (утре) бидејќи вчера реков болна сум и треба да излеземе. Ќе ја бранам неа, и ќе се спротиставувам на нашето видување. Ќе му кажам дека не е фер, и убаво ќе го замолам да заборави се што имало меѓу нас, ПОТОЧНО МЕНЕ да ме заборави. Ќе продолжиме понатаму...ко да ништо не ни било. Може да ми кажете некако како да му го кажам воа, кои се вистинските зборови?! :| :(

11. karak

karak Популарен член

Се зачлени на:
    11 април 2010
    Пораки:
    4.452
    Допаѓања:
    5.415
    да изгледа секогаш ни е најлесно т.е. ти е најлесно да лажеш. баш малку ме изиритира извини ама го одбра најлесниот совет. си ја направила грешката, си се изе**а, и сеа ќе се правиме ко да не се знаеме. зар ќе имаш храброст цел живот да живееш со тоа што си го направила, па макар и да се ожени тој со неа, да им бидеш кума или старосватица. јас мислам дека треба да и признаеш а пред се дечко се фаќа, меѓутоа треба да знаеш дека другарка ти го нема вистинскиот. тој штом се е*е со тебе утре ке се е*е и со други. и ти ќе бидеш таа што ќе ги крие неговите неверства. треба да и објасниш па и по цена да ја изгубиш меѓутоа дај и до знаење дека тој не е за неа а и незнам колку си и ти за неа. иако ништо не се крие кога тогаш ке се дознае :| тажно но вистинито :|

12. cakii

cakii Истакнат член

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    317
    Допаѓања:
    18
    Ако толку многу ја сакаш твојата другарка како си можела да и направиш такво нешто? Помисли ли барем на неа кога излезе и ги правеше тие глупости со него? Со тоа што си го направила само докажуваш колку малку ја цениш твојата другарка и какво значење има таа за тебе.
    Совет од мене ти е да и кажеш на другарка ти! Подобро така, отколку да дознае од него.

13. Dushica-sk

Се зачлени на:
    12 јануари 2010
    Пораки:
    5.048
    Допаѓања:
    3.928
    Кога веќе овој начин си го одбрала , наше е да ти помогнеме . Можеш да му кажеш дека е најдобро за сите да го заборавите тоа , зашто ако продолжите со таа игра , нема да заврши добро. Нема друг избор он , а и се надевам дека нема доказ дека си била со него . Да не имаш нешто кај него? заборавено , дадено ? Ако и кажеш , и она има барем малку памет , не би се дружела веќе со тебе . Еве се ставам на нејзино место , јас не би се симнала толку ниско да те натепам али би имала голема желба за тоа.

14. bona

bona Популарен член

Се зачлени на:
    9 декември 2009
    Пораки:
    1.592
    Допаѓања:
    276
    Се согласувам со карак, ако тебе толку ти значи таа другарка, подобро е да и кажеш, мисли на неа, не заслужува да криеш таква вистина од неа. Можеби ќе ја загубиш неа, но барем засекогаш ќе ти биде благодарна за тоа што си и кажала со каков дечко си има работа :?:

15. Dushica-sk

Се зачлени на:
    12 јануари 2010
    Пораки:
    5.048
    Допаѓања:
    3.928
    Благодарна ? А каква другарка има , на кого ова да се заблагодари ? :^)

16. OrdinaryGirl

OrdinaryGirl Истакнат член

Се зачлени на:
    4 февруари 2010
    Пораки:
    1.453
    Допаѓања:
    499
    Не вреди да се карате за момче?! Девојко, ти веќе си му пресудила на вашето пријателство! Само не се залажувај дека „ја сакаш како сестра“ затоа што ако си ја сакала никогаш си немала да го направиш тоа! Па можеби и заслужуваш да бидеш сама и да размислиш што претставува вистинското пријателство. Тогаш сигурно ќе почнеш повеќе да го цениш!

17. bona

bona Популарен член

Се зачлени на:
    9 декември 2009
    Пораки:
    1.592
    Допаѓања:
    276
    Што ако тој и каже пред неа? Тој ќе се оправда некако, и пак таа ќе биде онаа лошата (иако и 2 не ги заслужува,ниту таква другарка, ниту таков дечко).

18. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.920
    Допаѓања:
    203.170
    Не да зборуваш со него, туку со неа. Со твојата другарка за која што велиш дека ја сакаш како сестра. Да и кажеш се. Да и кажеш дека искрено и вистински се каеш за се. Без разлика на нејзината реакција (која веќе ја предвидувам, а верувам и ти знаеш како ќе реагира), мораш да и кажеш. Не треба да бегаш од проблемот затоа што така ќе ги влошиш работите. А да му кажеш нему да престане да ти се јавува и да премолчиш пред неа што се случувало, не можеш. Ако имаш трошка совест, нема да можеш да ја погледнеш во очи, а камоли да се правиш дека ништо не се случило. И треба да бидеш подготвена да ја изгубиш засекогаш, затоа што ако таа ти била искрена и вистинска другарка, ти дефинитивно не заслужуваш да ти прости. Тоа е реалноста. А кога дечкото ќе дознае дека таа знае - самиот ќе се повлече и нема да те уценува. И биди подготвена и него да го изгубиш. Тој не заслужува ниедна од вас. Убаво рече некој погоре, ако тој со тебе ја изневерил, што останува за други девојки? Се надевам дека ова ќе ти биде памет за другпат да не правиш вака.

19. 2468

2468 Популарен член

Се зачлени на:
    23 декември 2009
    Пораки:
    4.497
    Допаѓања:
    2.838
    а каде е девојката со проблемов? :^) ја нема никаде да каже како и што се случило? :^)

20. bona

bona Популарен член

Се зачлени на:
    9 декември 2009
    Пораки:
    1.592
    Допаѓања:
    276
    Дојде, виде, отиде :D :D кажа дека ќе го послуша советот на енца и ќе ни каже што ќе биде после

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.