Легнав со дечкото на мојата другарка

Дискусија во 'Канта' започната од nestasnica, 1 јуни 2010.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Unfaithful18

Unfaithful18 Популарен член

Се зачлени на:
    11 јануари 2010
    Пораки:
    2.394
    Допаѓања:
    1.118
    Наравоучение : Чувај ме боже од пријателите, од непријателите можам и сама! :D

2. garudamon

garudamon Истакнат член

Се зачлени на:
    6 мај 2010
    Пораки:
    164
    Допаѓања:
    62
    Јас мислам дека некој се ладе дебело а народо се истргна 9 страни совети за џабе, а и кинење живци за џабе. :@

3. 2468

2468 Популарен член

Се зачлени на:
    23 декември 2009
    Пораки:
    4.497
    Допаѓања:
    2.838
    потполно се согласувааам :)

4. bona

bona Популарен член

Се зачлени на:
    9 декември 2009
    Пораки:
    1.592
    Допаѓања:
    276
    ми ту :!:

5. irenna

irenna Популарен член

Се зачлени на:
    1 декември 2009
    Пораки:
    3.098
    Допаѓања:
    4.462
    И сега да излезе дека Бојфромтаун т.е. ДевојкаСк е и Нестасница :D се е можно :D

6. annnni

annnni Популарен член

Се зачлени на:
    27 март 2010
    Пораки:
    3.025
    Допаѓања:
    649

ииииииииииииииииии....зарем е можно и тоа после ќе почнам да мислам дека секоја втора форумџика е всушност Бојфромтаун...ц,ц,ц,....

7. Lali-Esposito

Lali-Esposito Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јуни 2010
    Пораки:
    91
    Допаѓања:
    27
    jas sum nova i znam deka toa sto ke go kazam nema mnogu da znaci zatoa sot imam samo 13 godini. :) no devojkava ztvarno zgresla sto go napravila toa zatoa sto ako ja sakala drugarka i nemala da go napravi toa.
    jas sum osnovno i sum slisnala za takvi problemi no tie ne bile povrzani so s*** tuku so muvane.
    jas bi ja posetuvala da i kaze se na drugarka i zatoa sto moze i poloso da pomine od toa sto bi i se slucilo ako drugarka i doznae od nejzina usta.se andevam deka ke uspees da go resis problemov :) pozz

8. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    19.283
    Допаѓања:
    259.209
    Premnogu kritiki i osudi od vasa strana,sto iskreno ne mi se dopaga,zatoa sto devojceto pobara sovet.Bez razlika dali se raboti za lazen profil ili slicno,bitno e deka ovoj problem e sekojdneven i sekoj od nas ili veke se nasol vo slicna situacija ili mozno e da se najde.Nikogas ne treba da bides siguren vo tvojata drugarka,pa duri i da te saka kako sestra.Obicno tie najmnogu mozat da te iznevert,pa zaoa ne treba da se ocekuva nekoj da ti bide veren.Moze da se veruva samo na sopstvenata majka.Zatoa mene voopsto ne me iznenaduva ovoj slucaj,nitu pak imam namera da ja osuduvam nitu da i zameruvam,samo mozam da i kazam da i ja kaze vistinata na drugarka i za da vide taa so kakov gad e.A ne ja opravduvam i nea ama ete veke bidnalo i nema vrakanje,toa ti e,sega treba da se popravi greskata i da se kaze vistinata.Atoa dali ke ostanete drugarki toa zavisi od samite vas.Pa tie imaat samo 17 godini,a togas i bas ne se razmisluva mnogu za posledicite,i za toa ne se ni osmeluvam da ja osuduvam,samo ne e dobro ovaa sto go storila pa se nadevam deka naucila deka zgresila i nema da i se povtori pak.I uste nesto sto ne mi se dopadna e toa sto site velite za devojkata vakava e takva a nikoj vsusnost ne ja ni poznava,a ovoj slucaj ne moze da pokaze kakov e vsusnost covekot a posebno eden teenejdjer.Ova e samo nekoja greska,a sekoj grese pa zatoa nikoj ne smee drug da osudi tuku samo treba da se dade sovet.Pa zatoa sme tuka.Od grskite se uce,se nadevem i devojkata a i bilo koj drug ako se prepoznae vo situacijava ke ja svate greskata i ke ja kaze vistinata.A drugite ke vnimavaat na svoite "drugarki' i deckovci :D

На Pavlin4e му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Irena93

Irena93 Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јануари 2010
    Пораки:
    19
    Допаѓања:
    4
    Или јас сум падната од друга галаксија или нешто стварно чудно се дешава во светов. И јас и девојчево иаме по 17 години а она више секоја вечер (од јануари мислам дека и е првото мислење) си врши работа со ДЕЧКОТО НА ДРУГАРКАТА. Само ја жалам другарката коа ќе ка дознае вистината.. сирота 100% ќе и се сруши цел свет врз глава, дечко и деген другарка и... Али доста со критиките мој совет кој е доста сличен на претходните значи девојко веќе почни да мислиш на друштво во кое ќе можеш да се стаиш зошто коа ќе и го кажеш ова на другарка ти (ако успееш да преживееш) тоа ти останува. А не сум за лажењето затоа што лагата дали сега после месец, два година, две ќе се дознае како што се се дознава па тогаш ќе биде уште потрагично веруј ми.

10. OrdinaryGirl

OrdinaryGirl Истакнат член

Се зачлени на:
    4 февруари 2010
    Пораки:
    1.453
    Допаѓања:
    499
    Не JuLleE, девојкава не побара совет. Туку како што кажа некој форумџика претходно - таа бара начин да ја сврти ситуацијата во нејзина полза, да ја задржи другарка и само за да не остане сама. Кај и бил паметот кога се е*ела со него? И ајде да речеме дека веќе се случило тоа... што бара сега од нас? Да и кажеме начин како да се извлече без негативни последици? Нејзе многу и е гајле за другарка и и за нејзините чувства.

Не бара од нас совет, туку бара начин како да ја задржи другарка и, и тоа само затоа што се плаши да остане сама.
    Егоизам и себичност до бескрај!
    Само ќотеееек :punch: :lol:

11. Queen.S

Queen.S Истакнат член

Се зачлени на:
    3 април 2010
    Пораки:
    606
    Допаѓања:
    384
    А ја не знам зашто сите и се замарате толку..А девојчево го нема нигде се уплаши хахах И не ми е јасно зашто толку се чудите на ова коа кај нас ова е секојдневно...абе да се нема верба и во своја сопствена сенкаа ... треба да се пазиш од све и од секого АХхххххххх Кај отидее светов??????????????

12. RainBow

RainBow Глобален модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    3 декември 2009
    Пораки:
    22.260
    Допаѓања:
    67.817
    Па кој се замара? Само културно си коментираме, затоа е и форумов. И се согласувам дека девојчево нема ни грижа на совет ни ништо, туку сака само га*от да си го извади и ништо повеќе.

13. princessofthedark

princessofthedark Популарен член

Се зачлени на:
    15 април 2010
    Пораки:
    1.018
    Допаѓања:
    151
    ми се има случено ова т.е. моја другарка ми го има направено ова. Незнам како ќе изреагира другарка ти ама поубаво ти да и кажеш него како мене да дознае од некој сосема десети. Како и да е верувај после ова што си го направила другаркати ќе ти направи само shift+delete ќе те избрише од животот.
    како си можела ма како не ти беше страм си ја сакала како сестра хахахаха а што она ако тебе те сака како сестра што таа сега треба да направи...
    извинете ама морам да го кажам ова

смрт за таквите како тебе

и не ме интересира колку злобно звучам сеа...

14. Bokicka

Bokicka Истакнат член

Се зачлени на:
    15 март 2010
    Пораки:
    691
    Допаѓања:
    690
    Хмммм... Знаете само што е најтрагичното од се? Што она не ни сфаќа колку многу згрешила...

А бе девојче, ако вака размислуваш и дејствуваш на 17 години, што ли ќе биде со тебе покасно... Се надевам дека некогаш ќе успееш да разбереш колку е погрешно тоа што си го направила, само искрено се надевам дека нема да го почувствуваш на своја кожа... Размисли малку, не е се во животот плукни залепи...

15. Miss-Independent

Miss-Independent Популарен член

Се зачлени на:
    10 мај 2010
    Пораки:
    2.292
    Допаѓања:
    5.649
    samo tri zbora ke kazam:
    BOG DA CUVA!!!
    :puke:

16. ozbilnazena

ozbilnazena Популарен член

Се зачлени на:
    6 февруари 2010
    Пораки:
    1.154
    Допаѓања:
    13.169
    Девојки 10 страни испишавте а девојкава ја нема .
    Мислам доволно е не вреди повеќе да се збори -ако подразмисли ќе свати што сакаше да каже добар дел од вас ...ако не пак ќе си легне со него без ни трошка страм .

17. bona

bona Популарен член

Се зачлени на:
    9 декември 2009
    Пораки:
    1.592
    Допаѓања:
    276
    така е, не знам зошто зборуваме веќе кога таа ја нема или пак ниту сака да ги слушне нашите совети :!: , како и да е :| позз :*

18. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    19.283
    Допаѓања:
    259.209
    I pak plukate vrz devojkata i ja osuduvate.E taka e kaj nas vo asata drzava samo te plukaat i osuduvaat bez da te prasat i da te zapoznaat i bez da se poglednat samite sebesi.Nejkam nikoj da navredam no zarem site ste bezgresni?Pa ja obvinuvate kako koj znae sto da napravila...Ne ja opravduvam navistina e sramno no ne sum jas taa koj ke i sudi.I da sega e 17 godini i toa ne znaci deka ponatamu ke bide uste polosa.Ovaa moze da i bide dobra lekcija od koja ako e pametna ke nauci kade zgresila i ke se obide da ne go prave toa.A i dodusa i da ne ja kaze vistinata,e toga po poteskiot pat ke svate sto storila.Vo sekoj slucaj sama ke iskusi za svoite postapki.I da toa sto e 17 godini treba da se zaprasame a posebno roditelite sto pravat decata,bideki taa e uste dete i veruvajte ne razmisluva kako nekoj na 20,21,22....taka da nejze sega i bitno kako da se izvadi,dali da laze ili ne.Ovde ne e vo prasanje dal taa e zla ili dobra,tuka sto ponatamu so nejzinata postapka.I forumot ne e za nekoj da plukame i osoduvame,ovde si gi kazuvame problemite i bilo i kakvi da se,treba da si pomogneme a ne da se kritikuvame.Da e vo brak,da rastura semejstvo itn da sfatam ama na nekoj so 17 godini da mu zboruvam vakvi ostri zborovi e toa ne,bidejki e jabe.Ke recam na taa vozrast si pocustvitelen,minuvas vo nekoj period vo koj sekoj pravi razni raboti i losi i dobri.Nekoi se rasipuvaat no nekoi si gi popraavaat greskite.Togas ne mozeme da kazeme deka nekoj se izgradil vo licnost i ima svoi principi i moralni vrednosti.I mislam deka zatoa ja nema da pise.Zamislete nekoj na vas na tie godini seto ovaa da vi go pise pa kolku i da se krivi,pa jas na moite 22 bi zaplacala i ne bi pisela.

19. karak

karak Популарен член

Се зачлени на:
    11 април 2010
    Пораки:
    4.452
    Допаѓања:
    5.415
    јас само би додала на горново како прво девојката има 17 год. ај дали има односи или не тоа е нејзино. денес гледам губат невиност уште на 15 срамно но нивно си е секој со своја глава. ако побараат совет ќе им дадеме, не ги лажеме. баш отворив тема тапкање по рамо. е тоа нит го правам нит ќе го правам. а на дотичната особа ако и се е***о има низ државава 10000000 машки па зар на другарката ќе и го земеш ??? :tmi:

20. Unfaithful18

Unfaithful18 Популарен член

Се зачлени на:
    11 јануари 2010
    Пораки:
    2.394
    Допаѓања:
    1.118
    Девојчето има доволно години за да разликува добро од лошо. А сигурно не очекувала пофалби за она што го направила кога пиша на форумот.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.