Легнав со дечкото на мојата другарка

Дискусија во 'Канта' започната од nestasnica, 1 јуни 2010.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Miss-Independent

Miss-Independent Популарен член

Се зачлени на:
    10 мај 2010
    Пораки:
    2.292
    Допаѓања:
    5.649
    ako do 17 godini se nema nauceno na moralnite vrednosti veke nikad nema ni da se nauci , a i bez razlika na toa ne e samo za greskata sto ja napravila nego so i ne svaka so napravila nekam da se e**m ama on me ucenuva bog da cuva toa taka bilo ako e za takvo ucenuvanje sekoj covek ima svoi greski za koj nekoj moze da go ucenuva ama mislam deka ne postoi do tolku slaba licnost sto ke dozvoli na takov nacin da se ucenuva pa uste za sto?!toa sto taa mu dozvoluva i ponataka taka da i pravi kako prvo dokazuva deka na nea i odgovara a kako vtoro deka voopsto ne ja svaka greskata sto ja napravila tuku i ponataka samo na sebe si misli...i samata si kaza nekela nego da go izgubi..mislam deka ne e potrebeno ponataka da se komentira vo vrska so toa.
    nie site moze da ja sovetuvame kako da ja prelaze ili kako da go prelaze ama ne e rabotata vo toa nego da svati kolku mizerna licnost i lesna devojka ja pravi toa nea! ne i sudam ne sum i nikoj i nisto za da i sudam nitu pak sakam da i sudam , poentata e taa da uvidi sto pravi i da si poraboti malku na sebe i svojot karakter ;)
    ahhh se izmoriv :D

2. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    19.283
    Допаѓања:
    259.209
    Se soglasuvam so toa deka ovoj si nasol dve leki zenski i si gi vrti.Samo ona ete ne razmisluva kako mene,tebe...Mene bas mi e tipicno ovaa nejzino razmisluvanje.Retko ke najdees nekoe namesto devojce na taa vozrast.Ajde site sme bile 17 godini i na site ni e letal pametot.Veruvajte ako saka ako e razmisluva barem malku ke se sveste.A i nie kolku sega da i zboreme vakva si,nemas sram,veruvajte ne pomaga.Nea i bitno kako da se izvadi i nisto drugo.I samo uste edno:kako site zaklucivete deka ne i e zal i ne custvuva griza na sovesta?Samo zaradi toa sto ja nema na forumot.Pa se isplasila,pokraj vakvite komentari ili pak e navistina nekoja .......ne znam sto,ama stom se usudila da pise ne mi se veruva bidejki veruvajte tie nemaat gram sram i ne se zamaraat so forumive :D Ke se oformi taa kako licnost,ima vreme,ne e kasno ,no samo ako saka.

3. marina22mk

marina22mk Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јануари 2010
    Пораки:
    167
    Допаѓања:
    51
    Ако ја сакаш како сестра немаше ни да помислиш да и го направиш тоа, а не пак да го направиш!!!

4. maleckata.22

maleckata.22 Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јуни 2010
    Пораки:
    159
    Допаѓања:
    17
    ke se slozam so Jule...ona doprva ke se gradi kako licnost...mozebi blogov i bil samo losa shega i sega ne cita so drugarka i i ni se smee kako nie se obiduvame da i dokazeme deka ne e ok toa sto go napravila...ali pak ke se slozam so mnogu drugi pogore KAZI I NA DRUGARKA TI ke si olesnis samata na sebe i konecno ke se trgnes od toj manijak...mozes i da go prijavis ako sakas zosto toa e maltretiranje...svati si go ova kako skola vo zivotot...a sigurno si cula ili osetila deka sekoja skola se plaka ;)

5. RainBow

RainBow Глобален модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    3 декември 2009
    Пораки:
    22.260
    Допаѓања:
    67.817
    Него среќа темава не ја ставиле Ме легна дечкото на мојата другарка :D Е тука ќе следуваа уште 10тина страни дискусија за насловот, а никој немаше да му помогне на кутрово девојче со сериозен проблем. :wasntme:

6. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.917
    Допаѓања:
    203.163

Ниту јас не ја осудувам девојкава, ама искрено не ја ни оправдувам во тоа што го направила. Да, млада е, сите летаме со паметот на таа возраст, мислиме дека се што лета се јаде, ама ако на 17 години нема изградено личност со ставови, сфаќања и морални принципи, тогаш, верувај ми, ни на 50 години нема да има. Ние тука и укажуваме на грешката што ја направила, која и не е така мала, особено затоа што вели дека другарка и ја сака како сестра. И се што бара од нас е совет што побезболно да помине со другарка и кога ќе и ја каже вистината, затоа што не сака да остане сама. А тоа што ја нема, не значи ништо. Можеби има грижа на совест (и треба да има, ако е нормален човек), а можеби и не, не знам, и не ме интересира. Јас само си кажав што мислам, и можев да употребам многу погруби зборови, пцовки, да ја отерам во ПМ, чисто затоа што знам како е (и како девојчето ќе се чувствува кога ќе дознае), на свој грб го имам почувствувано она што и го направила на другарка и. И тука ќе кажам, нема врска колку години има човек... кога мене тоа ми се случи - јас имав 23 години, исто и таа „другарката“.... значи до паметот е, а не до годините.

Девојки, и да си игра некој мајтап со нас со темава, нека... најважно е што ние си дискутираме тука ;) :D

7. bona

bona Популарен член

Се зачлени на:
    9 декември 2009
    Пораки:
    1.592
    Допаѓања:
    276
    А бе срцки што се замарате толку :* , гледате ли дека од неа нема ни трага ни глас, не знам зошто пишуваме веќе на оваа тема. :x само се нервираме, ништо друго :lol:
    позз :hai: :*

8. ROSII

ROSII Истакнат член

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    261
    Допаѓања:
    228
    pa zosto ako SVATILA DEkA ZGRESILA,,,,,,SE USTE SI SE seksa so nego,znaci ubavo i e,,utRe vo zivotot ke stane vozrasna zena ,moze i so mazot na prijatelkata ke si se EBNUVA,DALI TI DA ZNES BI SAKALA DA IMAS TAKVA PRIJATELKA,,,,DALI KE IMAS DOVERBA VO NEA ,STO AKO IMA 17 GOD,DA NE E MALA ZA RAMISLUVANJE,ZOSTO NE PRESTANE DA SE EBE SO NEGO KOGA ZNAE DEKA E LOSO,ILI NE E VAZNO DALI EDNAS DALI 100 PATI,PA OD EDNAS PEDER NE SE STANUVA,,,,,, I DA NE SE UKLUCUVA TAA SI GI CITA SIGURNO MISLENJAVA,,,,,,,,PA DA JA POZDRAVAM I DA JA PRASAM DALI PRVO PRESTANA DA SE SEKSA SO NEGO,PA POSLE DALI I KAZA NA DRUGARKA I,,,,,,,,,/?????????????????????????TAKVI KAKO NEA I VO BRAKOVI SE MESAAT,NE SAMO VO VRSKI ,,,,,

На hihi му/ѝ се допаѓа ова.
  9. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    19.283
    Допаѓања:
    259.209
    I jas sum imala slicno iskustvo,im se slucuvalo i na bliski luge do mene,znam kako e.No vo zivotot postojat uste polosi raboti koi moze da ti gi napravi eden drugar.Jas vo nikoj slucaj ne ja opravduvam,rekov deka e lesna ama sepak toa ne e pricina site da ja napagame i veke da sudeme.I od kade da znaeme deka prodolzila da se e... so deckoto?Toa ne go znaeme,nitu pak znaeme kakva osoba e taa.Znaeme deka samo legnala so deckoto na drugarka i,i drugo nisto ne znaeme.Znaci site i rekovme deka najdobro e da ja kaza vistinata.Mozebi veke ja kazala.Ama ete nesaka da pise.Nejzino pravo.Inaku temata e super,ubavo e da diskutirame na vakvi temi i milo mi e so na forumot ima golem broj na zeni koi nikogas ne bi go storile toa.Srekni se vasite drugarki.A toa deka na 17 godini moze da se kaze deka veke nekoj se izgradil kako licnost ne veruvam.Imam pomala sestra veke ima 18 ipol godini,a znaete kakva bese na 17?Sosema razlicna.Imam bratucetka na 17,pa nejzini drugarki itn.Veruvajte ne sakate da im gi slusate muabetite.Taka da na 17 za serioznost ne ni pomisluvam da zboruvam.Sekoja cest na isklucocite :)

10. Miss-Independent

Се зачлени на:
    10 мај 2010
    Пораки:
    2.292
    Допаѓања:
    5.649
    pa znaci jas imam 18 godini pa ni na 17 a ni na 15 ne sum pomislila taka nesto i ne zboram za mene samo nego opsto nikoja normalna osoba i na tie i neznam na koi godini ne bi razmisluvala taka,normalno deka ne sme ko luge od 30 godini ne sme seriozni mnogu raboti ne gi svakame ozbilno ali se si ima granici ne e ona malo detence pa da ne gi razlikuva tie raboti.i so samoto toa sto ima odnosi i sto gi svaka rabotite na toj nacin se gleda neka ne e nesozreano detence pa da neznae so prai,toa ne ja opravduva ama ic.

pa ona kaza deka prodolzila da se e*e so nego i deka i dalje se gledat i se e**t ,samo sto ona koa mozela da izbegne da se vidat izbegnuvala smisluvala opravdanija...i nemoza da go prijavi bidejki on ne ja siluva nego ona si saka a i ne ja ucenuva so neso seriozno t.e. protivzakonsko ili neznam so...

11. maleckata.22

Се зачлени на:
    4 јуни 2010
    Пораки:
    159
    Допаѓања:
    17
    ona e maloletna...a on ja ucenuva...sigurno moze da napravi nesto ako otide vo policija.Ako nisto drugo ke go isplasi i ke prestane da i se javuva...A covekot celo vreme se nadgraduva...Ako nekoj mi kaze deka ne moze da se smeni jas ke kazam moze...Samo treba da saka...A ona ima samo 17 godini.Sto znaci ako ja svatila svojata greska ke prestane da go pravi toa i ke ja kaze vistinata...Pa moze i drugarka i ke i prosti.

12. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    19.283
    Допаѓања:
    259.209
    Se soglasuvam so tebe,ona ima samo 17 godini i moze da odi vo policija i da go prijavi.Na nea nemoze da i sudeme i ne moze da ja kritikuvame kako vozrasna zena.Ovaa e samo uste eden primer za se sto se slucuva so mladite i teenejdzerite denes.Ovaa veke stanuva problem,i oste ednas ke kazam ne e problemot vo devojkata tuku do tie stoe se okolu nea,pa da se izjasnam vo roditelite.Sekoe vospituvanje poteknuva od doma.Ne znaci ako ima 17 god i treba da se ostavi samata na sebe.Znaat li roditelite sto prave nejzinata kerka?Ne!!!Ne znaat ni mnozinzstvoto,za zal.Treba malku poveke da im se obrne vnimanie na taa grupa,kako od roditelite taka i od instituciite.Kazav i pa ke kazam,toa se godini od koi mozat da ostanat golemi posledici,pa zatoa im treba griza,razbiranje i vnimanie na niv a ne navredi,napadi i osudi.Mnogu se moderni denesnive roditeli,sve im se dozvoluva,decata nemaat granici ednostavno.Se e dozvoleno i prifatlivo pa zatoa i ne treba da se cudime deka ovaa spiela so deckoto na drugarka i.A za moralni vrednosti i bas da ne zboruvame,za pocit,pa toa vo denesno vreme e fantazaija.I za se jas ke gi obvinam roditelite,bidejki premnogu im se dozvoluva.Se zanemaruvaat nekoi osnovni raboti.Tocno deka denes ziveeme vo moderno vreme no sepak ne treba da sme premnogu i moderni vo odnos na decata.Vo taa vozrast potrebna e mala doza na strogost i granici.I se razbir nadzor na niv.Inaku otide se vo nepovrat,pa ne da sijat so deckovcite na drugarkite,ke spijat i so sekoj vtor sto ke im se najde na patot i toa bez razmisluvanje.E zatoa na niv ne treba da se gleda kako na vozrasni tuka kako na deca koi rastat.A dodeka rastes nekoj treba da te gleda.

13. maleckata.22

Се зачлени на:
    4 јуни 2010
    Пораки:
    159
    Допаѓања:
    17
    tocno taka.ne e krivo devojceto nego nejzinite doma...sepak kako sto kaza ti pogore ne sme nie ovde da osuduvame niti pak sme kadarni da go pravime toa...ali tocno e deka se poteknuva od doma...dali nejzinite se premnogu zafateni da obrnat vnimanie na nejze ili pak vo nedostig na nesto i dozvoluvaat da pravi sto saka ne sakam da navleguvam...ocigledno e deka najverojatno devojceto ima problem i neznaela kade da se obrati pa pisala tuka kade sto nikoj ne ja znae...i nie ne treba da ja osuduvame ili napagjame zosto toa e najlesno...nejze i treba pomos...a bas zaradi toa sto misli deka sve sto leta se jade na ovie nasi ukori moze samo inat da tera...i nisto ne sme postignale.Dzabe se ovie 15 strani naseto potroseno vreme i izmoreni prsti :P Sala na strana ako devojcevo stvarno ima vakov problem jas ne ja osuduvam...Ali samo ako ja svatila svojata greska i prestane da go pravi toa...

14. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    19.283
    Допаѓања:
    259.209
    I jas go mislam istoto.

15. fighter

fighter Популарен член

Се зачлени на:
    4 јуни 2010
    Пораки:
    1.249
    Допаѓања:
    2.485
    Никој не смее да уценува некого.Па што ако ти е најдобра другарка.Тоа другарство веќе е игубено од оној ден кога ти си спиела со дечкото.
    Сепак, подобро соочи се со него, па и нека те каже на неа, од колку да трпиш тортура.А пријавување во полиција ако навистина имаш докази ти е најдобра работа, не само за себе туку сите ќе ги спасиш така

16. Miss-Independent

Се зачлени на:
    10 мај 2010
    Пораки:
    2.292
    Допаѓања:
    5.649
    rabotata e so kako prvo devojkata ne saka drugarka i da doznae a ne u policija da prijavuva,a i ona saka da bide so nego nema so da prijavuva so da prijavi? me ucenuvaat deka ke me kazat na drugarka?on ne ja siluva pa da go prijavuva
    sekoj moze da zgresi svakam da ete i se desilo neznam kako legnala so nego aj toa nego ona uste saka da ne ja izgubi drugarkata a i nego da ne go izgubi.ona uopste ne se kae za greskata ona saka samo da se izvadi a i plus niso da ne izgubi ,e toa e problemot.
    i pak ke kazam deka voopsto ne ja opravduva toa so ima 17 godini!!!

17. maleckata.22

Се зачлени на:
    4 јуни 2010
    Пораки:
    159
    Допаѓања:
    17
    da sakala da ostane so nego nemala da bara objasnuvanja za da ne se vidat niti pak pomos kako da postapi...za vo policija mislev da prijavi zatoa sto on ja ucenuva t.e ja prisiluva da imaat odnosi.A toa e vekje maltretiranje...Toa sto se trudi na sekoj mozen nacin da ja zadrzi drugarkata dokazuva kolku e vsusnost dete vo pametot i e spremna na sve samo za da i ostane drugarka...I ocigledno e deka se kae cim pobarala pomos.Moe mislenje :)

18. Miss-Perfect

Miss-Perfect Истакнат член

Се зачлени на:
    4 мај 2010
    Пораки:
    368
    Допаѓања:
    76
    Луѓе бе реално неможе да се најде никакво оправдување. Неможам да разберам стварно како може една личност да си дозволи воопшто да излезе со дечкото на својата другарка????? АЛОООООО... Како може некој да те натера нешто на сила? Она сама си кажа дека излегла СВЕСНО со него, знаејќи дека тој е ДЕЧКО НА НЕЈЗИНАТА ДРУГАРКА!!! :!: Да не знаела ајде ќе речеш некако има простор воопшто за муабет или нешто, ама вака?? Што мислеше она кога излезе со него? Зашто воопшто излегла? Заборавила во тој момент на другарка и? Заборавила дека тие се заедно? Што е проблемот тука? Значи она оди некаде и свесно прави работи кои однапред знае дека не само што не се во ред, туку се крајно понижувачки прво за неа самата, второ тоа е болноооооооо... да посакаш да бидеш со дечко на другарка :o Не не не, неможам никако да разберам, неможам да сфатам, неможам да си објаснам како и со кој памет се случило тоа... Нема никаков друг начин, нема решение никакво освен да и каже на другарка и. Значи нај големиот проблем тука е воопшто што она се согласила да се види со него. Па макар и да било тоа само на едно кафе некаде во кафич или што знам више што... Што го пикаш носот каде што не ти е место, што воопшто имаш да излегуваш ти со него??? Таа требала уште кога ја викнал тој да се видат да и каже на другарка и, вака и вака, види што ми пиша, да сме се виделе... А не уште да излезе со него, да си се ебаваат и после што да правам :o ОМФГ... Ме интересира само да се изјасни девојчево што си помисли во тој момент кога излезе од дома, што си рече самата на себе???? Ај бе, шо има врска, еднаш ко ниеднаш... ШТО? Само тоа ме интересира, ништо повеќе.

19. maleckata.22

Се зачлени на:
    4 јуни 2010
    Пораки:
    159
    Допаѓања:
    17
    i jas iskreno imam poveke prasanja za nea ali nejze nikade ja nema...dali e ova zaebanicija ili se isplasila od komentarite neznam...tocno deka ne trebala voopsto da izleze da se soglasi na bilo sto...no za toa imam samo edno opravduvanje...oni se fakticki deca i seuste neznaat sto e pravo drugarstvo...ocigledno ova im e prv pogolem problem i neznae kako da izreagira...ne ja opravduvam niti pak ja osuduvam da ne bideme pogresno razbrani...samo ona zamolila za pomos a ne za osuduvanje i slicno...Drugarstvoto e sveta rabota...isto kako i vrska i red drugi raboti...ali sekade postojat problemi da ne recam testovi da se vidi kolku e silna taa vrska...Nejze vo momentov i preostanuva samo edno.Da i kaze na drugarka i...Posle sve ke zavisi od drugarka i...

20. Dushica-sk

Dushica-sk Популарен член

Се зачлени на:
    12 јануари 2010
    Пораки:
    5.048
    Допаѓања:
    3.928
    Ние колку сакаме можеме да пишуваме , 11-12 страни а само 2 мислења од девојката , реално ли е ? :^)

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.