Правев лани алерготест на сите дрвца цвеќенца сум 90% алергична и секоја пролет ми е вакаа и само лоратадин ми е спас
Jas dosega po potreba zemav letizen, a sega vekje i redovno go zemam bidejki mi se vlosija polenovata alergija i astmata. I na letizenot taka pisuva, no posledicite od neredovno zemanje na terapija se mnogu pogolemi otkolku od samata terapija. Kako za primer ke se zemam jas- rizikot od preeklamsija e mnogu pogolem ako ne ja kontroliram astmata, otkolku rizikot sto go nosi lekot. Istoto vazi i za nedovolen protok na kislorod poradi toa sto od alergijata mi se zatvaraat disnite patista. Vistina e deka nie treba da vnimavame na sostojbata na bebeto, no vo nikoj slucaj ne treba nie da se doveduvame vo opasnost zatoa sto toa nemu povekje mu steti.
Би ве замолила доколку знаете да ми кажете што смеам да земам за смирување? Спојлер Секојдневно више сум под стрес и нервоза,секој ден плачам колку да ми олесни ама не можам вака,не олеснува оти се повторува. Трошка осет нема никој околу мене,дерење и нервоза е секојдневие.Запаѓам.
Znaes sto, jas zabremeniv januari, grloto mi gorese i nastinka imav. spas za grlo sekogas mi bile strepsils ili dr.theis. i site koga doznaa deka sun trudna mi vikaa nikako strepsils nikako samo prirodna baza caevi limoni i slicno. Mene ne mi pomagaa tie pa go prasav doktor Lazarevski sto mi ja pravese inseminacijata. I mi rece slobodno deka mozam da zemam toa i paracetamol. Deka ne se tolku stetni. Pa koa ke razmislis nekoi pijat i antibiotici u bremenost pa se ragaat zdravi pravi bebushi.
Па да и мене само тие ми помагаат а сега сите околу мене се затнати и настинати и мене почна грлово да ми се суши и земав стрепсил по навика без да размислам дали смеам хахаха ама добро е штом не е до толку штетно.
Jas gi koristev strepsilsot. Isto mi pomogna takvo sprejce za grloto ama mislam toa go imase majka mi zemeno za trudnici. kaj pa sea nasle da se nastinuvaat lugevo.
@Sparkles27 наместо стрепсилс земи си Пантенол за шмукање,дозволен е во бременост и е доста ефикасен.
Леле тоа Пантенол многу се грди горчат мислам ќе повратамШто и да се напијам и треба на настинкава два три дена мислам да си помине.Докторот само рече да земам парацетамол и вит Ц ништо друго.
devojki dali paracetamolot e shteten vo bremenosta mene pocna sekoj tret den da me boli glavata ama nekako mi e strav da zemam paracetamol?
Не е штетен, мене за среќа не ме болеше многу често и имав земено само 3 пати и тоа по пола, ама ми помагаше и половинка. Прво пробував со кафе, лимон, кока кола, магнезиум... само да не морам парацетамол да земам.
Не е штетен ама тоа не значи дека секој ден можеш слободно да пиеш. Ќе пробаш со магнезиум кафе со лимон во темно и сл.
Мене само еднаш ме болеше глава, али беше неподнослива главобока и докторот ми рече да се напијам еден далерон и две Б6 таблети. Од тоа ми помина веднаш и фала богу не се повтори. Така да можеш да земеш само секако без претерување
Zdravo. Denes pravev krvna slika i leukocitite mi se 17.6 a dozvoleno bilo10. Prethodniot mesec mi bea 15. a sega mi se pokaceni pa doktorot mi dade Hikoncil antibiotik. Neznam dali smeam da gi pijam. Inaku sega sum 7 mesec i voopsto ne se osekam nesto bolna nitu kaslam nitu grlo me boli ne sum nastinata neznam od sto mi se tolku poaceni. Ima li nekoj iskustvo so ovie apcinja da mi kaze dali da gi pijam. Blagodaram........
Покачени леукоцити во бременост е нормално. Колку е високо црп? Урина имаш ли тестирано? Немам искуство до апчињата, без второ мислење и додатни анализи не би ги ни пиела.
Здраво, дали до сега некоја од вас има користено вагиналети POLYGYNAX, мене ми ги препиша докторката но на упатството пишува не треба трудници да ги користат? Во тешка дилема сум дали да ги почнам