Здраво,дали смеам да ги пијам овие витамини,ми ги препорача аптекарката да ги пијам половина час пред тот'хема(за слаба крв),но матичната ми е на одмор и неможам да се консултирам со нејзе
Алмацин ми препишаа цело пакетче го испив и не ми помина утре ќе одам пак на лекар...Ме фака страв дај помагајте..се убивам од кашлање навечер на спиење без престан сува кашлица а преку ден со шлајм... ме слушаа немам ништо на плуќа незнам што ќе беше ова... мед,лимони чаеви,супи, и алмацин цел и џабе,ако некој има проживеани вакво нешто ве молам пишете др лек препорачајте
Брис за бактерии ти направија ли? И јас бев неколку месеци во иста состојба, антибиотик видов дури после царскиот. Тој за раната демек, ама две во едно.
Па тоа алмацинот колку што читав се баш за алергии и бактерии а не за шлајмови малце чудно што ми препишаа тоа...
Алмацин е антибиотик, не е за алергии. Ама и ако е алргија, не можеш ништо да направиш, за жал. За тоа само антихистаминик, кој не го даваат во бременост.
ми го препишаа овој сируп за кашлица на природна база,и внатре пишува дека смеам...ме ставија на инхалации денес,ми рекоа неколку дена по ред да доаѓам на инхалации па така немало повеќе да кашлам...дај боже еве да си го знаете сирупов 500 ден е и се е природно внатре и за дечиња е читав
Јас кога имав напад на желудник ми ставија во инфузијата и реглан и спазмекс, ама тоа на итна, да си го прашаш гинекологот.
Здраво 14+3 сум. Ме фати некој вирус и се затнав многу. Успев без никакви лекарства да се изборам ама не до крај. Предложете ми некој домашен лек за искашлување ама без мед, прополис и чаеви што имаат полен пошто сум алергична. Не знам дали смеам во бременост да пијам чај од бел слез?
Мене и тоа психијатар и гинеколог ама јас не зимам во никој случај,мие страв многу да не му наштети на бебе. Најдобро контактирај се со докторот.