Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Лекови за време на бременост

Дискусија во 'Бременост' започната од flowergarden, 14 октомври 2011.

1. Miss.N

Miss.N Популарен член

Се зачлени на:
    1 мај 2011
    Пораки:
    1.008
    Допаѓања:
    1.359
    А нешто терапија на природна база си пробала? тоа е барем подобро во секој случај..
    излегувај почесто дружи се знам дека не е лесно, но мораш да си силна за бебушот а и се ке биде супер со него.. уште малку остана и за брзо ќе се гушкате :) мисли позитивно викај си можам јас.. и ќе успеам ..повторувај си го тоа секој пат кога ке ти дојдат такви мисли.. сите се плашиме, но мора да бидеме силни за нашите бебуши.. :hug:

На crazylady и Bebac им се допаѓа ова.
  2. Katica 10

Katica 10 Нов член

Се зачлени на:
    7 октомври 2019
    Пораки:
    9
    Допаѓања:
    3
    Probav dzabe ne odi misli, anksioznost nevidena rabota :( apcinjata mi gi dadoa i mi kazaaa deka ne stetele na plodot zatoa sakav da se iskonsultiram so nekoj veke sto go pominal istoto :(

На Miss.N му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Frosty!

Frosty! Популарен член

Се зачлени на:
    30 март 2018
    Пораки:
    1.112
    Допаѓања:
    3.641
    Точно е дека анксиозноста е за нигде ама со труд и желба верувај ми дека се поминува. Од старт штом си решила да си помогнеш ќе биде само треба трпение и време. Сега моментално не ти е време за лекови поради бебчо ама прошетка, добар филм интересен или книга доста помага. Јас бев анксиозна, сигурна зона само дома ми беше и психијатарот ми препиша таблетки ама со моја волја и на блиските да ми помогнат не ги ни почнав..само разговори секој ден и себе испитување дека всушност е тоа состајба која сами си ја сценираме придонесено од лоша енергија и информации. И колку можеш оттргни се од социјални мрежи кај што нон стоп се пласира црна хроника. Позитивната енергија прави чуда.

На crazylady и Katica 10 им се допаѓа ова.
  4. Katica 10

Katica 10 Нов член

Се зачлени на:
    7 октомври 2019
    Пораки:
    9
    Допаѓања:
    3
    Falaa za podrskata devojki. Jas procitac na forumov deka majki pielee isto terapija i bebcinjata im bile super, se nadevam deka ke bide se dobro

На НМарија и Frosty! им се допаѓа ова.
  5. Chikitaa

Chikitaa Популарен член

Се зачлени на:
    15 август 2019
    Пораки:
    376
    Допаѓања:
    1.058
    Дали некоја од вас има искуство со вагинална терапија во рана бременост, поточно 9та недела ?

6. 0ли

0ли Форумски идол

Се зачлени на:
    31 август 2016
    Пораки:
    11.613
    Допаѓања:
    35.530
    Каква терапија, за што станува збор поточно?

7. Chikitaa

Chikitaa Популарен член

Се зачлени на:
    15 август 2019
    Пораки:
    376
    Допаѓања:
    1.058
    Флажил вагиналети

8. fana

fana Форумски идол

Се зачлени на:
    7 август 2012
    Пораки:
    16.255
    Допаѓања:
    112.350
    Нема проблем, како што рекол докторот така ќе правиш. Во бременост поштетно е да имаш бактерии отколку да примаш антибиотик.

На eta, 0ли и Chikitaa им се допаѓа ова.
  9. Chikitaa

Chikitaa Популарен член

Се зачлени на:
    15 август 2019
    Пораки:
    376
    Допаѓања:
    1.058
    Фалаа и јас така си реков и почнав со терапијата

На fana и eta им се допаѓа ова.
  10. Fallen.Angel

Fallen.Angel Популарен член

Се зачлени на:
    18 јуни 2014
    Пораки:
    2.944
    Допаѓања:
    7.883
    Ми препиша докторот Полигинакс вагиналети по втор пат. Ги ставам не дека не, но мислам дека за бактеријата друго се дава. Сега не знаеме ни дали имам бактерија, излегоа леукоцити во мокрача, па затоа ми ги препиша..

Знам дека не се става се и сешто ама штом повторно имав исцедок, можеби сега требаше брис да ми земе пред да ми препише било што.. Накај 30-ти ќе одам на контрола и ќе ми земе брис па ќе видиме дали е во ред.

11. SummerGirl

SummerGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    10 март 2010
    Пораки:
    17.091
    Допаѓања:
    36.245
    Како така ти препишал вагиналети без да ти земе брис? (facepalm)

На Fallen.Angel му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Fallen.Angel

Fallen.Angel Популарен член

Се зачлени на:
    18 јуни 2014
    Пораки:
    2.944
    Допаѓања:
    7.883
    Епа во 15 недела имав бактерија, му однесов тогаш резултати од брис и беше ми дал Еритромицин да пијам и Полигинакс вагиналети. Терав така до сега, не повторив брис туку си отидов на редовен преглед кај него. Ме прати да проверам крв и мокрача, по 10 мин му однесов резултати, ми вели: “аа штом има леукоцити тоа ти е од исцедокот сигурно не е во ред.” Ми рече да ставам вагиналети и по 2 недели да одам брис да ми земе. Го удри и него мисла, бидејќи бактеријата беше откриена во 14-15 недела, а сега сум 20 и ми мереше цервикс да не се скратил ама во ред си беше. Сепак мислам дека од тогаш до сега нема шанси јас да си ја шетам бактеријата, секако ќе осетев или ќе ми направеше проблем.

13. monka_bonbonka

monka_bonbonka Популарен член

Се зачлени на:
    22 јули 2017
    Пораки:
    1.869
    Допаѓања:
    4.013
    Дечки здраво, пастили за грло само Пантенол смееше ? Прополис дали смее да се прска или не?
    И како треска да имам, која доза на парацетамол смеам дневно да ја внесувам и дали може да се пие последователно ден за ден ? Уфффф уште ова ми требаше значи!:@
    Фала ви

На Kallias2 му/ѝ се допаѓа ова.
  14. fana

fana Форумски идол

Се зачлени на:
    7 август 2012
    Пораки:
    16.255
    Допаѓања:
    112.350
    Да само пантенол. Прополос може исто така. Парацетанол можеда пиеш три пати на ден. Ако ти е лошо можеш и следниот ден. Има ќесички за растворање во вода на природна база за настинка исто се раствараат како тилол хот. Земи си и од нив. Можеш лимон со ѓумбир исто е многу добро. Со лесно и брзо да минува.

На monka_bonbonka му/ѝ се допаѓа ова.
  15. 0ли

0ли Форумски идол

Се зачлени на:
    31 август 2016
    Пораки:
    11.613
    Допаѓања:
    35.530
    Прополис мислам дека без алкохол може, така пишуваа во Труднички. Дали се тие детски не знам, не сум купувала.

16. Sexybaby86

Sexybaby86 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 март 2012
    Пораки:
    4.997
    Допаѓања:
    96.215
    Можеш и Исла пастили, докторката ми ги даде. Рече се’ што е на база на исландски лишај може, овие се такви.
    И јас сум иста, не можам да голтам, не знам веќе кој пат во бременоста ми е. Мислам секој месец сум болна, ми се смачи :@

17. Kallias2

Kallias2 Популарен член

Се зачлени на:
    2 август 2019
    Пораки:
    1.594
    Допаѓања:
    3.838
    Прополис без алкохол можеш да прскаш во грло и пастили со бел слез, јас тоа користев пред 1 месец кога многу ме болеше грло.

18. monka_bonbonka

monka_bonbonka Популарен член

Се зачлени на:
    22 јули 2017
    Пораки:
    1.869
    Допаѓања:
    4.013
    @Sexychica @Kallias2 @0ли @fana
    Фала ви девојки, најдов едвај Пантенол ( во една приватна аптека ) пошто по другиве ги немаше. И си земав фишермен бонбони (најлутите) па се надевам ќе има ефект. Остана уште за прополисот да прашам дали е со алкохол, домашен е. Млеко со прегорен шеќер си направив и гаргара со сода и лимон. Што да правиме тоа е. Во 12 недели покрај сите витамини и пазење 3 пат ми е ова да настинам.

На Sexybaby86 и fana им се допаѓа ова.
  19. 0ли

0ли Форумски идол

Се зачлени на:
    31 август 2016
    Пораки:
    11.613
    Допаѓања:
    35.530
    Ќе помине, тоа е. И мене сега по вторпат ме фати настинка и ми помина.
    Можеби сум досадна со ова, но земај зрно црн пипер грицкај. Супи, вода, ќе помине.

На eta и monka_bonbonka им се допаѓа ова.
  20. mamaorhidea

mamaorhidea Истакнат член

Се зачлени на:
    12 мај 2017
    Пораки:
    374
    Допаѓања:
    416
    Za glavobolka smeam li nesto?