А нешто терапија на природна база си пробала? тоа е барем подобро во секој случај.. излегувај почесто дружи се знам дека не е лесно, но мораш да си силна за бебушот а и се ке биде супер со него.. уште малку остана и за брзо ќе се гушкате мисли позитивно викај си можам јас.. и ќе успеам ..повторувај си го тоа секој пат кога ке ти дојдат такви мисли.. сите се плашиме, но мора да бидеме силни за нашите бебуши..
Probav dzabe ne odi misli, anksioznost nevidena rabota apcinjata mi gi dadoa i mi kazaaa deka ne stetele na plodot zatoa sakav da se iskonsultiram so nekoj veke sto go pominal istoto
Точно е дека анксиозноста е за нигде ама со труд и желба верувај ми дека се поминува. Од старт штом си решила да си помогнеш ќе биде само треба трпение и време. Сега моментално не ти е време за лекови поради бебчо ама прошетка, добар филм интересен или книга доста помага. Јас бев анксиозна, сигурна зона само дома ми беше и психијатарот ми препиша таблетки ама со моја волја и на блиските да ми помогнат не ги ни почнав..само разговори секој ден и себе испитување дека всушност е тоа состајба која сами си ја сценираме придонесено од лоша енергија и информации. И колку можеш оттргни се од социјални мрежи кај што нон стоп се пласира црна хроника. Позитивната енергија прави чуда.
Falaa za podrskata devojki. Jas procitac na forumov deka majki pielee isto terapija i bebcinjata im bile super, se nadevam deka ke bide se dobro
Нема проблем, како што рекол докторот така ќе правиш. Во бременост поштетно е да имаш бактерии отколку да примаш антибиотик.
Ми препиша докторот Полигинакс вагиналети по втор пат. Ги ставам не дека не, но мислам дека за бактеријата друго се дава. Сега не знаеме ни дали имам бактерија, излегоа леукоцити во мокрача, па затоа ми ги препиша.. Знам дека не се става се и сешто ама штом повторно имав исцедок, можеби сега требаше брис да ми земе пред да ми препише било што.. Накај 30-ти ќе одам на контрола и ќе ми земе брис па ќе видиме дали е во ред.
Епа во 15 недела имав бактерија, му однесов тогаш резултати од брис и беше ми дал Еритромицин да пијам и Полигинакс вагиналети. Терав така до сега, не повторив брис туку си отидов на редовен преглед кај него. Ме прати да проверам крв и мокрача, по 10 мин му однесов резултати, ми вели: “аа штом има леукоцити тоа ти е од исцедокот сигурно не е во ред.” Ми рече да ставам вагиналети и по 2 недели да одам брис да ми земе. Го удри и него мисла, бидејќи бактеријата беше откриена во 14-15 недела, а сега сум 20 и ми мереше цервикс да не се скратил ама во ред си беше. Сепак мислам дека од тогаш до сега нема шанси јас да си ја шетам бактеријата, секако ќе осетев или ќе ми направеше проблем.
Дечки здраво, пастили за грло само Пантенол смееше ? Прополис дали смее да се прска или не? И како треска да имам, која доза на парацетамол смеам дневно да ја внесувам и дали може да се пие последователно ден за ден ? Уфффф уште ова ми требаше значи! Фала ви
Да само пантенол. Прополос може исто така. Парацетанол можеда пиеш три пати на ден. Ако ти е лошо можеш и следниот ден. Има ќесички за растворање во вода на природна база за настинка исто се раствараат како тилол хот. Земи си и од нив. Можеш лимон со ѓумбир исто е многу добро. Со лесно и брзо да минува.
Прополис мислам дека без алкохол може, така пишуваа во Труднички. Дали се тие детски не знам, не сум купувала.
Можеш и Исла пастили, докторката ми ги даде. Рече се’ што е на база на исландски лишај може, овие се такви. И јас сум иста, не можам да голтам, не знам веќе кој пат во бременоста ми е. Мислам секој месец сум болна, ми се смачи
Прополис без алкохол можеш да прскаш во грло и пастили со бел слез, јас тоа користев пред 1 месец кога многу ме болеше грло.
@Sexychica @Kallias2 @0ли @fana Фала ви девојки, најдов едвај Пантенол ( во една приватна аптека ) пошто по другиве ги немаше. И си земав фишермен бонбони (најлутите) па се надевам ќе има ефект. Остана уште за прополисот да прашам дали е со алкохол, домашен е. Млеко со прегорен шеќер си направив и гаргара со сода и лимон. Што да правиме тоа е. Во 12 недели покрај сите витамини и пазење 3 пат ми е ова да настинам.
Ќе помине, тоа е. И мене сега по вторпат ме фати настинка и ми помина. Можеби сум досадна со ова, но земај зрно црн пипер грицкај. Супи, вода, ќе помине.