Не се рачуна како лек ама дали некоја од вас пиела некаков чај или нешто друго за опстипација во бременост? Читам на паковањата пишува без консултација со доктор да не се конзумира...
Здраво, Нова сум на форумот, како и нова трудница 13+3 дена. Сакав да прашам дали за грло што малку гребе од целодневна клима, може да се напијам чај од бел слез 100% или камилица 100%? Што би препорачале?
Дали може фамосан да се пие ? Имам дијареа и повраќање, гин. ми препиша фамосан...но читам во упатство да се внимава во бременост и сега незнам ми е страв да ги пијам..сте пиеле вие некоја од нив?
Пијам тотхема, после 1 час пијам антибиотик и нешо овошје казнувам и одма повраќам, незнам дали е од тотхемата или антибиотикот, што да правам како да комбинирам
Не сум бремена јас, но секогаш кога сум пиела антибиотик, а не сум била убаво јадена, сум повраќала. Пробај наредно да каснеш нешто плус освен овошјето пред антибиотикот и ќе видиш дали е до тоа.
Zdravo idni mamicki Bremena sum 22ra nedela, od pred nekoj den imam bolki nisko dole kaj stomakot I kicmata. Vo urinokulturata my najdo enterobacter I doktorot my prepisa almacin, a denes bidejki ne se povlekuva bolkata I polygynax. Imal li nekoj iskustvo so ovie vaginaletki, se nadevam ne stetat na plodot. Izvinete na fond od tel pisuvam.
Здраво женски.. Бремена сум скоро 25 недела. 4 дена мака мачам со настинка. Еден ден грло ме болеше па ми помина, 2 дена само као малце затната ама од денес кашлам.. Мноогу кашлам.. Матичниот ми вика пошо неам тт да не зимам антибиотици само на природна база да се лечам.Јадам супи, чаеви, ставам мед и зелка на гради ама резултат О. Градиве ми свират сеа почна и глава да ме боли. Со оглед на тоа дека е викенд, каде би можела утре да појдам на лекар. Многу ми е страв да не му се случи нешто на бебево.