Мене ми ги препорача матичниот гинеколог, ми рече на почеток ко бев, трет месец да ги пијам 1 месец нив па да продолжам со премама, јас премама не ги поднесував и си земам Прегназон. @Sofi.ja мислам не се дозволени ни тие ни тобрадекс.
Zdravo feminki,dali nekoja od vas.ima.pieno Makropen poradi visoko crp.23.i uvoto mi e zatnato 10dena ,i doktor opst mi go dade.ovie rece moze porsdo toa.sto sum.alergicna na penicilin,samo ovie mozam.da.gi zemam.I ginekologot.go prasav rece moze da se.pijat.No dali od vas nekoja piela.me interesirase.
Дали некој има користено метопролол за време на бременост? 13+2 сум, од вчера ми се појавија премногу екстрасистоли скоро секоја минута ги осеќам, проверив се крвна слика и тироидна, екг, се е во ред, прво не сакаа да ми препишат никакви апчиња, но подоцна со консултација со матичната ми рече да почнам со метопролол од 25мг. Ве молам за искуства.
Здраво да ве прашам дали овие се пастилите за грло што се препорачани за трудници? Или подобро да си земам стрепсилс?
Здраво на сите, цела вечер имав болки во грлото и затнат нос. Ќе одам сега на доктор ама ако има некоја што поминала низ ова да каже искуство. Пред три дена станав со големи болки во грло и затнат нос, вечерта кренав температура и ми падна од парацетамол. Не се осеќам малаксано туку не се поднесува ова. Земав Пантенол синоќа ама никаква разлика не осетив, за носот Аква Марис за бебиња ама не помага. Што сте користеле вие ако сте биле во валва ситуација? Да напоменам 8ми месец сум.
Јас на неколку пати ставав мералис по 3 дена за одзатнување нос. Имам бактерија, па ми се затнува носот од време на време. Исчитав милион студии на англиски, секаде пишува дека кратка употреба локално нема да штети на плодот.
Zdravo zhenski, kazhete lek protiv kashlica, shto smeam da pijam? Napraviv domashen sirup od lovorov list, kafeav shekjer i limon ama ne sum bash sigurna dali smee lovorov list da se konzumira vo bremenost, dali znaete?
Zdravo devojki dali znaete dali ima zamena za fleksonaze nesto za alergija sto moze da se zema vo bremenost?
Jas primav venski antibiotik lindacin TRI dena ama bez potreba iskreno ne znam zosto mi go davaa koga prasav zosto primam venski antibiotik mi kazaa deka takov bil redot vo bolnicata moralo antibiotik I posle doma prodolziv so pancev isto bez potreba taka si go ispiv... Poradi hematom me stavija na antibiotska terapija Dali Ima nekoja povrzanost ne znam togas bev 22 gn
Zdravo Ivana jas sluvajno go najdov tbojot post od avgust mesec jas momentalno sum vo istata situacija sum uplasena i nz so da pravam cel den sum opsednata citam za da odlucam , esherihija coli vo urina sega ke vleguvam vo 7 nedela .. antibiotik vcera prepisam Amoxicilin Clavulonic acid 10 dena .. ako imas iskustvo da mi spodelis ke mi znaci Pozz