Дали може да се пие Дефендил за време на бременост? Секоја зима пијам 2-3 месеци малку да го зајакнам имунитетот, ама сега немам со мене упатство за да прочитам што пишува. Ќе ја означам @fana мислам дека ќе знае
Не. Нивното безбедно влијание врз бремени жени не е научно докажано, па затоа и не се зема. Пренаталните витамини во комбинација со омега 3 и те како одлично ќе завршат работа во јакнење на имунитетот.
Imam vospalenie na useto, so sto na uvo,nos i grlo mi prepisaja kapki Citeral. Mi rekoja deka se lokalno ne mozat da nastetat. Dali nekoj imal vakvo iskistvo. Vo pocetok na bremenosta sum 4 nedela.
Немам таков од фитофарм имам, сега за сега само чај од ѓумбир пијам утре сум на гинеколог ке прашам за некој сируп.
Преладена сум и кашлам ...затнат нос, шлајм...мачно скроз . Се напив парацетамол.. Но како ви се искуствата со аналгин и ибопруфен...смеам да се напијам? Ептен сум омалаксана. Неможам од кревет да станам :/
Zdravo, jas sum epten na pocetok na bremenost, i pocna da me boli grlo…Doktorkata mi kaza deka ne smeam nisto da pijam, dali imate drugo iskustvo vie? Fala vi
И јас бев болна до пред некој ден, од обичен вирус дека ништо не смееме 10 дена ме држеше. За грло пантенол пастили смееш, ако имаш темп далерон на 8/10 часа, јас се напив 2 апчиња во текот на 1 ден бидејќи имав 38.5, за искашлување хербион исландски лишај сируп и за во нос аквамарис спреј. Одобрени се ствариве од матичен општ, матичен гинеколог и лекар во Жан Митрев. Останатото знаеш - петлова супа, лимони, мед, многу вода, овошје.