Можеш да пиеш секако сеуште не си бремена. Јас ден пред да дознаам се изнапив вентори аналгини зашто ме утепа глава. Не се секирај, кога ќе дојде моментот да си бремена, ти посакувам што побрзо, тогаш ќе пазиш. Сега нема потреба да си ја малтретираш психата.
Не и спомна на докторката дека планираш бременост? За да бидеш помирна и ако имаш можност, не е лошо да ја прашаш. Не ми се познати овие што ти ги дале, ама има антибиотици кои се дозволени во бременост (на пример амоксицилин).
Мене во аптека ми рекоа дека не се даваат на трудници и не ги пиев (ги стегале крвните садови и намалувале циркулација така), а трансфузиолог ми ги препиша.
Jas gi piev vo 25 nedela do kaj 32, po preporaka na transfuziolog. Radi prošireni veni na nezgodno mesto. Ona mi reče do porogjaj se piele posle ne, ama ja me vidiv podobruvanje i bataliv
Дали сте користеле микорил вагиналети во прв триместар? Ми ги препиша гинеколог но во упатство пишува дека не се користат во прв триместар.. 10 недела сум
Здраво 37 недела сум,но имам болки и воспалено грло,дали може да земам некои таблети за шмукање или што би ми препорачале?
Смееш пантенол за шмукање.. тоа јас зимав.. и чајче, мед, лимон, супа. Исто природно што смирува што правам и за децава (1л мед, 1л маслиново, 1л цеден лимон, мешаш све тоа и на 6ч по една лажица лапнуваш).
И мене ми ги дадоа тие АнгиСепт на Dr.Theiss,но внатре пишува дека за време на бременост не се препорачуваат,ве молам за совет
Чим ти ги дале слободно пиј, мислам дека пишуваше да се консултираш со доктор во бременост ако не се лажам? Јас цела лента испив и ме спасија ептен, пантенолот ништо не ми помогна.
Јас користев за шмукање едни таблети што ги земав во зегин, пренален мислам се викаат, бремена жена има и на пакувањето, да прашаш по аптеките. Едит: еве ги
Dali nekoja trudnica piela diazepam vo bremenost? I kolku? Mene mi kaza maticnata od 2mg deka mozam sabajle za tahikardijata