Киниса ти е исто на тргнува (Да кинисам на пат) кинисува-тргнува, кинисувам-тргнувам, а ова ексфолијација колку шо знам е длабинско чистење, се употребува во дерматологијата, исто нели има и пилинзи или сапуни за ексфолијација.
Configuration Manager е менаџер кој раководи со голема корпорациска компанија која има свој сопствен софтвер кој компанијата го користи. Менаџерот е одговорен за контролата врз податоците во системот и за неговото аптејдирање (надополнување на информации или обновување на софтверот, коешто ретко се случува во приватни компании) Киниса значи си отиде, избега.. Битолчаните викаат „Турни ме да кинисам„ А Ексфолијација знаши отстранување на мртвите клетки од телото и се користи во козметиката
Диверзија - саботажа. А шљокици јас си ги викам оние светкави монисти. Особено кога некое парче облека е нанижано со такви велам дека пр. Фустанот е со шљокици
Небулоза...Којзнае колку пати го имам сретнато зборов, а никогаш не сум прашала што значи? Ај некој нека ме просветли?
Тоа ти значи по обичај е така, значи вообичаено е така. Или основната вредност му е таа. Се надевам ме разбра.
Сакам да ве прашам знаете дефиниција за фоностилистика, морфостилистика и синтактостилистика? Ми треба итно, а не можам да најдам на нет...
http://rss.archives.ceu.hu/archive/00001017/01/18.pdf Лингвистичка стилистика- Марина Катич фоностилистика стр. 80 синтаксостилистика стр. 93 морфостилистика стр.86