Не сакам да бидам арогантна,ама морам. До толку не можете да прочитате една проста лектира и накратко да ја раскажете? Што има тука тешко,не ми е јасно,просветлете ме?! Ако ви е ова тешко па не знам што ке правите кога ке треба да раскажувате за дела кога ке ги учите во средно,на пр. како „Цар Едип“-Софокле,„Галебот Џонатан Ливингстон“-Ричард Бах....?!
Aко ова важи за мене, немаше да барам помош доколку лектирата не ми беше за овој понеделник што иди а јас сум прва смена на училиште а, мајка ми ми кажа дека утре библиотеката не работела.. прво информирај се за што се работи па после повели кажи..
Не важи ова само за тебе туку за сите. Инаку лектири не ги кажуваат од денес за утре,така да си имала време да ја земеш од библиотека и да ја прочиташ.
Лектира Бојан од Глигор Поповски Zdravo, Ke mi treba za utre ( ako mozhe ) da mi ja preraskazhe nekoj glava 8 od lektirata BOJAN ! Blagodaram odnapred!
може ли некој да ми ја прераскаже девојките на марко многу е интересна ја прочитав но тешка ми е за прераскажување фала однапред
Еве дојде крајот во понеделник ја работам ве молам некој во лп нека ми ја прераскаже ќе бидам премногу благодарна
Ние ќе ја работиме некаде средината Ноември Ако сака некоја од брат ми што има пишувано глупости, инаку јас ја немам прераскажано. И не сакам да препишувам од брат ми
najdov nesto na net se razbiram deka ke ti pomogne bidejki i mene mi trebase za utre iam domasna da napisam kratka sodrzina eve so najdov: Девојките на Марко е приказна која ја започнува едно мало детенце по име Славе. Тој има двајца браќа - Марко и Диме. Марко е најстариот брат и служи во војска. Славе кажува дека Марко ќе дојде на отсуство од војската. Во меѓувреме разговара со брат му, Диме, кој му кажува дека отсуството од војска е најважно, бидејќи треба да се знаат начини да се насмеат девојките... Славе е ужасно збунет и воопшто не знае што да направи... Но, има идеја! За да не го измачуваат девојките на Марко, тој прави план. План поврзан со Славе. План во којшто Марко ќе го научи сè што знае. Пукање, лазење и слично. Славе е свесен дека тој план ќе биде само за него и Марко, но сепак сака да го поштеди од маките. Поминува време и Марко доаѓа. Славе му го кажува својот план и Марко се согласува. Но, Марко е скаран со својата девојка Роска, и сака да ја врати, па го моли Диме да ја најде и да ја донесе кај него. Таа му се јавува и му простува за тоа што ѝ го направил и тие се смируваат. Но ете друг проблем на видикот, како Марко ќе му објасни на Славе дека Роска му е поважна? Не, не смее така да направи. Славе го чекал само него... Дали ќе успее да му објасни? Како ли Славе ќе го прифати тоа? Дали ќе му прости, или пак ќе почнува да навлегува во светот на возрасните? Оној свет со подотворена врата кој толку го мачи... Тоа можете да го проверите со читање на оваа прекрасна книга, токму наменета за деца од 7 одделение, кои, верувам се плашат од тој свет, како и Славе!
е абе ај да и помогнеме на сестричками има лектира бојан треба да напише омилена случка за бојан ај ако не ве мрзи малце раскажете некоја ако памтите утре писмена има фала ви однапред
Ќе може ли некој да ми ја раскаже лектирата Сребрените снегови од Живко Чинго барем на кратко.Во ЛП може
Ако може некој да ми даде раскази од николај хајтов раскажана цела или барем само првиот дел ИСПИТ ФАЛА ОДНАПРЕД