Ее, Втора смена ми требаше пред неколку години, дури не се ни сеќавам ко пишав овде. :3 А првпат глеам лектира со тој наслов, така да..
ZDRAVO NA SITE! DALI GI IMA NEKOJ OVIE PRERASKAZANO: KALES ANGJA DEVOJKITE NA MARKO HAKLABERI FIN RAKUVANJE VREMEPOLOV ISTI OCI AKO GI IMATE MOZETE DA MI GI PRATITE VO LICNA PORAKA...
Ќе можи некој да ми помогни за лектирата Марта? За утре ми е ве молам! Опис на еден лик (Витан,Борко,Емилија,дедо Илија,мајката)... еден од овие ликови.. Надворешен и внатрешен опис
Ве молам лектирата ГОЛЕМИ И МАЛИ ако можете за утре и треба на братучетка ми на интернет нема.Фала однапред.
здраво ќе може ли некој да ми ја прераскаже лектирата Островот на скриеното богатство?ве молам и главни личности,идеја,тема и локализација да ми кажете. ми треба за другата недела. Ви благодарам однапред.
исто и мене ми треба за утре....(доцна кажувам и тоа на нешто од 2014 год но важно ми е) Кој може да ми каже каде да ја најдам цела прераскажана или некој да ми ја прераскаже многу ми е потребна
Здраво... Многу ми е потребна вашата помош. За лектира ни е Милосија од Ката Мисиркова-Руменова. Јасне бев на школо кога кажала наставничката а децата заборавија да ми кажат незнаев . Ако може некој да ми ја прераскаже....Многу ми е потребна вашата помош. Благодарам однапред)
Дали ке може некој да ми напише состав со хипербола. Ве молам за утре ми е или барем да ми даде идеа за што да пишувам. Фала однапред.
Moze nekoj da mi napise sostav na slobodni Tema. Ve molam za utre mi e. Ako nekoj mi napise fala odnapred *.