Eдна година бевме на одмор во Лептокарија.Ми се допадна градчето,а плажата не ми се допадна.Водата е ладна,длабока и со камења.
Јас бев минатово лето, фино е Плажите се супер, убави, песочни, таман Водата чиста, доволно топла и без камења. Убаво беше, мирно местенце за релаксација.
Има негде во близина кампови? Иначе сакаме со друштво да одиме во Лептокарија ама да не прават проблем дека немаме сеуште 18 години? Како е најдобро да се оди? Преку агенција или...?
Незнам дали има кампови , но подобро е да одите преку агенција има ефтини и добри аражани, ние пред 3 години бевме преку Савана и супер си поминавме. Позз
Ние бевме крај на јуни во вила , плаќавме околу 100 евра (смештај+превоз) по лице ,преку Савана бевме само сега не ја работата таа вила еве ти линк види http://www.savana.com.mk/Default.aspx?i ... 51f661d8d5
Eее фала многуу И уште едно прашање:малолетни бевте тогаш? Пошто за ова највеќе ни е страв,да не прават проблем на граница :/
Има кампови, Хелас, Посејдон, Хераклеа, Евридики ( е одма до Дион хотелот и е поизолиран, треба автомобил), а овие другиве се во Лептокарија, и топ е за друштво, за 1 ден со цел камп се здружуваш, само со оглед на годините би ви препорачала да ги видите понудите на агенцииве каде менаџираат млади како Колегиум, Хисар, Парадизо Флај, Јупитер, и 99.5 се полни автобусите со млади, најпогодно за вас.
po tolku razmisluvanje nie se odlucivme za Leptokarija kako sto gji citav mislienjata se e top ama me interesira za shoping ima li mn prodavnici site velat deka Paralija e za toa najdobra (inaku lani bevme vo Parlija se beshe super osven moreto katastrofa).Ima li nokjen zhivot deka lani vo Parlia se shetavme do 2 po grcko vreme a nashe 1 prodavnicite rabotea vaka li e i vo Leptokarija ili do 10 se e zatvoreno moram da si priznam deka za shoping sum meraklika
Девојќи немојте лептокарија август да одите никако нема шанси да најдете сместување ако си немате организирано пред тоа
Најдов добра понуда, ме кочи што многу луѓе викаат дека не било чисто, морето, место ич не било убаво Па сакав да знам од некој што бил скоро дали е така вистина
Еве @SimonaTino , овде имаш многу информаци. Јас секогаш кога барам нешто во врска со некое патување во Грција, тука наоѓам супер информации. Спојлер http://www.putovanja.info/forum/topic/2249-leptokaria/
Едит: @honorthyself видов и ти имаш одлично искуство со местово, дали можеш да ми дадеш некој апдејт на инфо ако си била лани, прелани?
^Со Савана ќе идеш? Арна е вилата, ништо посебно...на главната улица е и има играчница на приземје...знае да е малку бучно. Јас одам таму неколку години.
Да, со Савана. Може малце повеќе информации околу хигиената, самата вила, домаќините, околината, така и сл. Дали плажата баш во насока на вилата е повеќе или помалце каменеста? Фала ти однапред
Вилата е голема, хигиена ок. Не е ништо спектакуларно ама не е ни мизерија. Плажата е многу блиску и е најчесто полна, во секој период од летото. Каменесто песоклива, нечиста Морето е ок, водата е чиста. Маркети имаш колку сакаш, прилично голем веднаш до вилата со ок цени. Не мораш да мкнеш ништо од дома. Нагоре гратчето има за шетање и шопинг. Уживај, супер ќе си поминете